torsdag 21 april 2016

Utan fickor är man ibland!

Det går ju inte så bra. Inte i dessa tider med stort behov av fickor till kombinerad  kamera-telefon, bajspåsar, nycklar, hundgodis, plus lite till. På det en bättre kamera runt halsen! Dubbla hundkoppel gör händerna fulla. Då måste man ju ha nån sorts portabel ficka eller hur? Jag har ju inte sytt några  "Hillevifickor" till mig dumt nog!



Så det fick bli en "Hipsterbag" med många fickor istället... efter ett mönster ifrån Quiltbiten . Men jag undrar om den blir lika praktisk som just Hillevifickorna! Kanske blir det såna också!


En öppen ficka och två med dragkedja... plus utrymmet i själva väskan...  som har dragkedja. På insidan finns en liten ficka för körkort eller kontokort. Men jag undrar i mitt stilla sinne över hur mycket man kan stoppa ner i väskan innan den blir rund som en boll? :D

Telefonen, bajspåsar och nycklar får i alla fall plats... det har jag kollat!

Det har blivit lite varmare just nu... men om det kommer att vara vet jag ju inte. Det finns mycket att göra i trädgården så här års. Gräsmattan måste krattas ren ifrån alla kvistar som blåst ner under vintern, Gamla löv och små rester efter takbytet måste också bort innan "trädgårdsmästaren" kan börja sitt noggranna arbete igen. Sedan sköter han sitt arbete utan att vi behöver fundera över det. Skönt!

Rabatterna betar jag av bit för bit. Det går inte fort... men det blir nog bra. Kungsängsliljorna har kommit upp en bra bit och jag väntar!

Jag hittade en slänt full med vitsippor idag... men kameran var kvar hemma och telefonen låg på laddning så det blir kanske bild på dem i morgon, om det är så varmt att de vågar öppna sig. Allt kommer såå fort i år.

Ha en fin helg!
Kram
Bibbi

torsdag 14 april 2016

Det är väl bäst att passa på!



Märta vill inte bli fotograferad... men ibland hinner hon inte vända sig bort. Vi skulle åka till kennel Hedenhös för att trimma henne just när jag blev sjuk igen ...så hon ser vildvuxen ut. Emma kom hit och hjälpte mig att få av Märta lite päls... men hon har ju sååå mycket av den varan så det blev inte färdigt. Jag får försöka rycka lite själv också. Det kan ju kanske bli lite bättre än det är nu!


Hilda har lärt sig av Märta att kameran är ett otyg!!


Sittande i solen på bänkbordet vid dammen tittar på allt... utom matte som håller den förhatliga kameran!


Men så plötsligt... båda tittar på mig och gäller det att passa på... och det gjorde jag!


Julrosen blommar i rabatten och det blir jag glad av!





Krokus i flera färger är ju också nåt att bli glad över... även om det är såå kallt att man knappt kan vara ute för att göra nåt i trädgården. Vår tomt ligger väldigt öppet för havets iskalla vindar och det är inte roligt under den här årstiden.


 Solen i rabatten!


Ett hjärta av snödroppar kan ju göra vem som helst glad!!


Inga frön har blivit sådda i år... men är hinner jag så lite tagetes som hinner växa på sig. tomatplantor blir det till att köpa om vi ska ha lite i växthuset. Men än är det alldeles för kallt att sätta igång därute!

Ha det gott och jag hoppas att det är varmare nån annanstans i vårt avlånga land.
Kram
Bibbi

onsdag 13 april 2016

Oj... så fort tiden går!


 Här kommer en löpare jag inte kunde motstå... AnnAKa har komponerat mönstret och jag gillar det. Fjärilarna skulle ju broderas för hand, men jag fuskade lite och delade upp ett broderimönster och sydde dem på broderimaskinen. Det mår  händer bra av!


Modellen är ju inte det minsta komplicerad, men fick fin effekt med den vågiga kanten, tycker jag!


Jag hade oturen att bli sjuk igen en vecka efter att min medicin ätits upp... så jag har inte mått så bra de senaste veckorna heller. Men efter ännu en kur hoppas jag att bättringen ska bestå.

Nu börjar ju trädgården pocka på min uppmärksamhet igen. Den kalla vinden från havet inte är den bästa för mig att vara ute i,  men varmare dagar kommer och då ligger jag med näsan i rabatterna och hinner inte sy så mycket. Kameran kommer att få lite mer nu när sluttningarna i skogskanterna är fulla av blåsippor igen! Det är underbart att se dessa små blå som lyser genom allt dött i från förra sommaren.

Ha det gott och njut av solen så länge den skiner... det blir ju kallare igen nu!

Kram
Bibbi