fredag 2 juli 2010

Det glöder i rabatterna i kvällssolen...

... de orangefärgade liljorna blommar för fullt nu.

De är härliga vävarväxter som tittar upp överallt i rabatterna. Snart kommer de vita och de rosa... det finns alltid nåt att vänta på och glädjas åt!

Jag går här med min propp i benet och åker på "warankoll" 2 ggr i vckan... det verkar vara svårt att få till ett bra värde så här i början! Det värker ordentligt emellanåt och det kan sitta i länge fick jag veta hos doktorn... stödstrumpan och waranet kan jag få ha upp till 9 mån. Det hinner ju bli jul innan jag slipper detta! Sånt skit... rent ut sagt!

Jättedaggkåpan samlar vatten på sina blad när jag kvällsvattnar på de torraste ställena! Den blommar också för fullt nu.

Rosenhagtornsträden blommar överdådigt som vanligt... men en gren mot himlen är inte helt fel! Eller trädet ska jag väl säga... ett av dem orkade inte riktigt med den stränga vintern. Så den får vara stöd till en klematis som jag hoppas ska trivas i det!
Det är alldeles förfärligt varmt... trots att det är ganska sent på kvällen. Så det blir nog svårt att sova i natt. Men med en god bok ordnar det sig nog! Allt trädgårdsarbete har legat nere idag och det verkar ju bli lika varmt i morgon så det blir till att hålla sig i skuggan!!

1 kommentar:

  1. Och här är det bara torrt och gult, och bevattningsförbud! Så det blir nog till att klippa ner det mesta och hoppas på en andra blomning.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera