måndag 17 oktober 2011

Quiltdag på söndagen...

...det behövdes en sån för att koppla av lite. Så det blev en fin dag med skratt och trevliga samtal blandat med symaskinernas brummande.


Susanne har gjort det här fina täcket som vi andra avundsjukt beundrade.  Jag sydde en ruta till på mitt blivande täcke... det blir kanske färdigt nån gång!! Jag hade egentligen andra planer men trådrullarna låg kvar hemma så det blev som det blev!
 Det blev en dag i avbrott ifrån att göra färdigt i köket. I lördags "tapetserade" jag med en vit  renoveringsduk  för att slippa spackla och dölja den färgstarka bården och i idag var det dags för de riktiga tapeterna! Det var minsann värt att göra jobbet med den duken och slippa allt spackeldamm! Men det köket... med alla dess vinklar och vrår!! Det ska bli skönt när allt är klart och jag kan njuta av det "nya" köket.

Men oj... vad jag önskar att jag hade målat allt gråaste grått!! Mönsterpassning är inget man ska ta sig till med när man her ett kök med hörn både utåt och inåt! Knappt några hela våder blir det. Ta ut en bit... skär bort 3- 4dm  och ta ut en till och sen är ju rullen slut!! Det var allt tur att jag inte köpte de allra dyraste rullarna!!

Fast... det blir ju fint förstås!! Men nån bild blir det inte förrän det är färdigt... nu ser det ju ut som ett rövarnäste!!

5 kommentarer:

 1. Vilket härligt täcke, verkligen något att vara avis på ;)
  Det är säkert ditt nya kök oxå...
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Mönsterpassning är ett otyg! Såna tapeter köper aldrig jag... av bekvämlighetsskäl ;)

  Men det kommer ju garanterat att bli huuuuur fint som helst när det blir klart!

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni beundrade det fina täcket, jättekul mönster! Bra att du fick en sydag och inte tänkte så mycket på ditt kök, men du verkar vara energisk så du kanske har fått det färdigt idag! Kram

  SvaraRadera
 4. Visst borde jag låtit kortet, doorhangern, posera på en flaska, men jag orkade helt enkelt inte ta fram nån! *S*

  Nåja... alltid lär man sej nåt nytt. Nu vet ju du hur ett flaskkort kan se ut! *S*

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Du ska kompromissa! Jag kommer med spännen till mina hillevifickor och är så hundra på att du gör the grej. Men lite dröjer det, för mamma är på Sjuka Huset och ska lagas. Sen så, ska minsann nya köket inspekteras :D

  SvaraRadera