måndag 25 november 2013

Smärta Märta för smart...

...för sin egen säkerhet!!


Här ligger hon som finner på råd! Nu iklädd både tratt och brallor!!  Precis som jag var rädd för... så hittade hon på ett sätt att komma åt såret!! Hon lärde sig att klia... med den vassa kanten på själva tratten ... som ju ska hindra hunden ifrån att göra just det!!  Alla som kan tänka kan ju förstå vilken skada den vassa kanten kan åstadkomma på en nyopererad buk med ett sår som är 2 dm långt!!


Hon tycker nu att jag är lite väl vaksam på henne... men det får hon allt stå ut med för vem vet vad hon hittar på härnäst! Att sova lugnt lär jag inte kunna göra förrän det här såret läkt och blivit starkare än själva huden!! En hel vecka till dröjer det innan vi ska ta bort stygnen... så jag hinner nog bli både hålögd och halvgalen!!

Jag ringde veterinärkliniken för att be om råd... men när det gäller "såna där smarta hundar" finns inget annat att gör än att vakta på dem så de inte hittar en annan väg till såret! Så nu har den här matten förvandlats till en ännu värre hök... än hon var innan!! Och Märta ser riktigt stukad ut...eller hur?

Här har vi roligt det kan väl alla förstå?!
var rädda om er
Kram
Bibbi

11 kommentarer:

 1. Ibland är det roligt med en smart hund, men just nu blir det smarta till något oroligt. Hoppas det slutar klia så mycket så smarta Märta inte behöver finna på nya smarta sätt (och du får sova litet)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har såå rätt Birgitta!! Det är vanligen roligt med en smart hund... men inte alltid! Men det ska nog bli bättre snart... bara stygnen är borta brukar det ju lätta med kliandet!
   I natt hoppas jag på lite sömn!
   Ha det gott

   Radera
 2. Jag vet inte, vem jag tycker mest synd om, Dig eller Märta?
  Tiden går fort, även om Du just nu inte håller med mig :-)
  kram

  SvaraRadera
 3. Stackars du som har en sån übersmart Märta! Men vet du, den här formskumgummiplasten som sitter runt rör som isolering går lätt att klä kanten på tratten med - det brukar redan finnas en färdig skåra, trä på med ev lite klister… voilà så är kanten rund och mjuk. Eller använd kviltningsvadd och tejpa med silvertejp…
  Kviltningsvadden är också bra om hon behöver "tossor" (Embla var smart hon med och använde tassarna) - bara att klä vanliga småstrumpor med och tejpa med sårtejp runt benen (eller använd kardborreband).
  Sen kanske du kan slumra lite bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, omtänksamma Hillevi!! Det var inte en liten omväg du tog idag för att komma hit med Bästa Emblas body! Den funkar faktiskt! Men oj alla dessa snören... innan jag fick ordning på dem. Tassarna kommer säkert till användning de med... så det blir nog små tossor också!!
   Det var så roligt att träffa dig... även om det blev en väldigt kort stund!!

   Tack än en gång och var nu rädd om dig... klia lite extra på Ankan
   Kram till dig!

   Radera
 4. De är inte kul när hundarna är smartare än vad som är bra för dom!
  Hoppas att du kan få paus och "vaktavlösning" så att du får lite rast och vila.
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de bara använder sin "smartness" på rätt sätt är det ju underbart!!
   Vaktombytet är det lite svårare med men jag klarar nog ett tag till. Har tänkt sova lite i natt om allt är lugnt!
   Kram till dig med!

   Radera
 5. Inget skoj för Märta.
  Hoppas allt går väl med sårläkningen och fortsatta tillfrisknandet.

  Ha det gott, kram till dej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä... inget skoj för Märta! Men jag tror att hon har börjat känna sig lite bättre idag och sen brukar det ju gå fort!
   En kram är gott att få så du får en av mig också!

   Radera
 6. Men hon får ju iallafall mysa i soffan. Alltid något! *S*

  SvaraRadera
 7. Så söt och samtidigt så trött :)

  SvaraRadera