tisdag 9 september 2014

Solrosor växer väldigt bra i asfalt...

...så varför odla dem i fin matjord??

 
Hur tänkte jag här?? Näedå jag tänkte inte alls... det är fågeltänk!!

 
När jag rensade utefter garageväggen stod det klart för mig att den här livskraftiga solrosen växer  rakt upp ur asfalten på gången innanför grinden!! Det är inte bara maskrosor som klarar den bedriften!! Den fick så klart stå kvar.... när den kämpat så. Det finns en till lite bakom... men den har fuskat och växer bland kullerstenarna.

 
Kaprifolen är nu nerklippt i väntan på sin spaljé som jag ska sätta upp. Jag har målat distansribbor som jag ska sätta upp på väggen först.

 
Det här är en liten pytteliten vildvallmo som nån fågel släppt frö till i min rabatt. den mäter bara två cm i diameter men är inte mindre fin för det!

 
Här ligger Hilda sin vana trogen två steg ifrån mig medan jag rensar mitt evinnerliga ogräs!
Hon har skaffat sig en egen tillåtelse att ligga i rabatten tror jag! Hon har minsann inte frågat mig... den lilla kråkan!
 
Här är det fortfarande stiltje i syrummet... allt som måste göras ute tar all min tid än så länge! Men jag börjar faktiskt längta efter att få vara inne och sy utan att behöva känna dåligt samvete över allt jobb jag inte hunnit eller orkat med!
 
Den efterlängtade operationen kan komma att bli av i slutet at månaden om vi har tur annars under oktober månad. Jag tycker nog att vi väntat länge nog nu. Det har ju gått såå många månader av värk och elände!! 
 
Ha det gott och ta vara på de sista sommardagarna!


5 kommentarer:

 1. Fantastisk bedrift av solrosen! Nog är det vackert ute nu med de gyllene och mättade färgerna och så alla färgklickar. Snart nog kommer höstrusket att ta över - då kan du sy desto mer.

  Hoppas att operationen blir i det tidigare skedet - så eländigt att behöva hanka sig fram med ont.

  SvaraRadera
 2. Nu kan "maskrosbarnen" räkna in även solrosen som styrkebärare! Jo nog har det börjat regna björklöv och det gulröda visar sig här och där redan!
  Vi hoppas att operationen blir snart så det kan bli nån ljusning i vårt gula hus!

  SvaraRadera
 3. Vilket dåligt samvete jag får, när jag läser Ditt inlägg. Jag önskar, jag hade Din energi och lust att fixa i trädgården. Kanske det skulle gå bättre, om jag hade sällskap av Hilda?
  Jag håller mina tummar för tidig operationsdatum!
  kram

  SvaraRadera
 4. Vilken präktig blomma! Det är livskraft som heter duga, det där!

  Jag hoppas på op med det snaraste, så kan allt bli så mycket bättre sedan.

  Ha en fin helg, med finaste skäggen vid din sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fågelfrön är tydligen växtkraftiga!!Här har vi en solig och fin helg och jag hoppas att nu har det också!
   Skäggen är lite fega när trädgårdsmästaren visar sig och det hoppas säkert på kallare tider då gräset slutat växa! :D
   Kram

   Radera