lördag 29 november 2014

Nåt har jag gjort!

 
 
 
Oändligt glad är jag över att ha lyckats färdigställa min del av Tula Pinkprojektet! Det tog lite mer tid än jag tänkt, men jag är ändå nöjd! Överkastet mäter 265x265cm och finns i boken vi sydde efter och heter City Planner. Min dotter Mita är väldigt glad över att ha det på sin säng
 
De nedre bilderna visar lite hur det ser ut i mitt rum när jag kviltar... det är fullt!! Jag sydde täcket i tre delar och kviltade delarna eftersom jag sydde dem. Det gjorde arbetet mycket lättare än om jag skulle ha sytt hela täcket och kviltat sen! Det var verkligen roligt att sy ihop alla dessa 100 block!
 
 
Etikett på baksidan måste det ju vara 
  
Hon har verkligen fått vänta... då jag i början av mitt kviltarliv för 20 år sen sydde överkast till pojkarna och några till. Men sen fick jag så ont i mina händer att jag inte kunde sy såna stora projekt längre och jag trodde att jag aldrig skulle kunna det mer. Så det blev inte några till flickorna då... nu är det bara ett till som ska sys... till min äldsta dotter! Men det får bli lite längre fram när jag mår lite bättre!
 
Jag har varit på besök hos vår husläkare och fått svar på min prover. De är alldeles perfekta... inget att klaga på där och det var ju skönt! Men jag mår fortfarande skrutt och ser inte mycket ljus i tillvaron. Gör roliga saker för din egen skull sa... min doktor. Åk iväg på syveckor!! Bara så där enkelt kan det vara i en doktors ögon! Jag är ändå lite glad över att allt ser bra ut och jag ska nog kunna klättra uppåt igen bara det får gå lite tid!
 
Advent är ju här och det är som allra mörkast och snön lyser med sin frånvaro här... men nu är ju stakarna framme i fönstren och slingorna i träden för att lysa upp lite så det blir nog lite ljusare i alla fall!
 
Ha det gott alla som tittar in och ha en finfin advent!
 
Kram
Bibbi 
19 kommentarer:

 1. Härligt att se att du är på G om än bara små framsteg........
  Stor KRAM
  Eva i Broderiklubben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Jag hoppas att det går åt rätt håll och att jag kan vara med på sista träffen. Det gäller nog att inte hoppas på några jättekliv utan små steg!
   Ha en fin advent!
   Kram till dig

   Radera
 2. ps. Överkastet blev jättefint//Eva

  SvaraRadera
 3. Jamännnnn! Vilket fantastiskt överkast - du kan, du! Det glädjer mig väldigt att du har skapat och påtat med detta och när jag tänker efter så räcker det nog med tvåhundra tagetesar i vårsådden! :)

  Gläds åt alla ljus som nu tänds överallt och ryck lite kärleksfullt i schnauzerskäggen!

  SvaraRadera
 4. Schnauzerskäggen ska allt få skäggen ryckta och ska le lite åt alla lampor! Överkastet var en prövning både till storlek och alla sömmar... men nu är det historia och jag är nöjd!
  Jo... tvåhundra blir det nog... jag brukar ha svårt för att slänga frön. Jag sår dem istället!
  Ha det gott och klia Ankan lite extra!

  SvaraRadera
 5. Grattis du vann, så underbart ditt Tula Pink blev... Jag har skämskudden på, mitt blir inte färdigt på länge.. Skönt att proverna var bra, trots allt.. Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Immi! Ditt kommer att bli fint det med när det är dags!! Lägg undan skämskudden... det är bara ren tur att mitt blev färdigt!
   Fin advent till dig
   Kram

   Radera
 6. Jag sitter i skogen i Mellansjö, vet du, och det tog en evighet att få fram bilderna här... men åh! de var värda att vänta på! Jättejättefint överkast som Mita kan glädja sej åt i resten av sitt liv.

  Har tänkt så mycket på dej just idag och är så glad att jag hittade några rader här.

  Jag har också varit "där"... med perfekta prover, men utan ork. Fick samma ordination som du, fast det var på hösten så jag fick höra att "gå ut i skogen med hundarna och plocka bär". Vidare skulle jag inte laga mat, tvätta eller städa.

  Nähä. Och VEM skulle gjort det, då??? Detta var i "mitt förra liv", där mannen ifråga inte var "kapabel" till sånt... nuförtiden hade det inte varit några problem alls. Men så är risken att jag ska krascha på samma sätt också helt minimal.

  Men när det händer, du.... då måste man verkligen ta hand om sej!!!!! Så.. gör det!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att jag kunde glädja dig lite! Vi är nog många som gått på samma nit och fått lida för det! Man kan ju inte klara allt så är det!

   Jag fixar det här även om det tar tid!

   En härlig advent önskar jag er!
   Kram

   Radera
 7. Vilket snyggt överkast. Mina Tula Pink ligger till sig. Skönt att provsvaren var bra hoppas att orken kommer tillbaks, snart går vi mot ljusare tider. Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Maria! Dina kommer när de är mogna och du med!
   Jag kommer nog till mig vad det lider... kanske lite längre fram mot våren. Vem vet det kan gå fort också!
   Ha en skön advent!
   Kram

   Radera
 8. Heja, heja, vilken fin kvilt Du har sytt! Så roligt att Du hängde med på Tula Pink-syendet!
  Du är duktig, som kviltar själv, jag lämnar ju bort mina :-)
  Trist att läsa att Du inte känner Dig OK, jag förstår Dig, här har det också varit ovanligt dämpat.
  kram

  SvaraRadera
 9. Grattis till din nya fina Tula Pint-kvilt och bra att du har kviltat den i delar, det blir bara för jobbigt att kvilta så stora täcken på vanlig hemmamaskin. Hoppas du snart kommer att känna dig bättre och det är ju en stor fördel att provsvaren var helt ok. Livet går ju inte alltid på räls, det hade ju varit mycket lättare. Önskar dig en fin 1:a advent! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catarina! Att kvilta den i delar var nödvändigt och det syns inte så det blev bra. Det blev bara kviltning i raka sömmar och inga krumelurer men det blev fint ändå!
   Jag börjar nog bli lite bättre då jag i alla fall öppnar datorn igen.
   Ha det gott och kram till dig

   Radera
 10. Vad jättefint täcket blev!! Jag har också tänkt använda City Planner till mina rutor. Kul att få se en version av det. Jag funderar dock fortfarande över vilka färger jag ska ha!
  Gun A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med dina block. Det valet blir nog bra ska du se. för mig var färgerna givna så jag slapp fundera på det!
   Ha det gott i julstöket!

   Radera
 11. Åh så fint det blev med den lösningen av blocken. Kanonsnyggt. Varför valde inte jag den lösningen tänker jag.... Men sytt är sytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... jag är väldigt nöjd!
   Men du... sy ett till vettja!
   Ha det gott i adventsljuset

   Radera