torsdag 6 augusti 2015

Tiden går och sommaren kommer ... har jag hört!Allt som blommar kom sent i år... men nu är prakten överdådig minst sagt! Nelly Moser är den enda klematis som hunnit slå ut trots att vi är inne i augusti!


Vacker är hon !!


Dahliorna öppnar den ena knoppen efter den andra och det är bara att njuta!


 Jag plockar och vattnar så de alla ska trivas!


Rudbeckian är efterlängtad varje år och jag blir så glad när jag ser att de kommer!


Tagetes blev det i år... många... och det tog tid innan alla kom i jorden... men nu blommar de villigt som de brukar göra! Jag tar frön  varje år och vill ha de mörka blommorna så jag väljer ut de finaste.


Prästkragarna har visst haft sina bästa förutsättningar i år... jag har haft dem överallt utan att ha gjort ett enda dugg för att få några. Under många år jag inte haft några alls och nu kom de i massor.


Rabatten är välfylld och färgsprakande. det är ju en fördel då ogräset inte orkar konkurrera!

Jag har allt legat med näsan i jorden och rensat i många dagar och ryggen protesterar högljutt. Det är länge sen den plågade mig och jag hade rakt glömt hur jobbigt det är. Men det är väl smällar man får ta om man vill slåss med ogräset!

Symaskinerna känner sig nog väldigt övergivna  i det här huset... men sylusten vill inte infinna sig här hos mig. Fast det brukar ju vara så med mig när det är sommar och trädgården lockar! Jag kommer nog igång framåt hösten! Jag kikar in hos er som har fart på maskinerna! :D Så klart kikar jag in hos "mina" vanliga bloggar och ser vad ni har för er.

Ha det gott och njut av den sista sommartiden önskar jag ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland.

Kram
Bibbi


11 kommentarer:

 1. Den var då märkvärdigt vacker, din klematis! Vilken underbar färg! Och som det blommar i övrigt - jag blir djupt avundsjuk! Men allt jag fick av dig blommar och frodas så fint (ja, stockrosplantorna kommer ju att blomma först nästa år men frodas gör de!).
  Sedan blev jag påmind hos Cornelia att du blivit ett år yngre igen - jag tänkte på det innan men inte när det var dags! Grattis i långt efterskott!
  Hälsa man och klappa hundarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar för ett år mindre!! :D Åren är inget att fira egentligen... det är ju det som händer under tiden som räknas!
   Så bra att plantorna trivs hos dig! Stockrosorna är ju tvååringar dvs. de frösår sig gärna och stannar länge om man har tur. Det är ju lätt att ta några frön när de blommat nästa år så är vi säkrar på att få ha dem kvar. Om gillar det du ser då förstås! :D
   Det är hälsat och klappat!
   Kram och kli

   Radera
 2. Oj vilken fin blomsterprakt Du bjuder på..
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på att njuta av dem innan frosten kommer!!
   Skön sommar till dig!
   Kram

   Radera
 3. Lika vackert i din trädgård som vanligt! Underbara blommor av alla de sorter, det är så fint och så imponerande med allt!

  Sömnaden är ett vintergöra, så ska du tänka. Och trädgården ett sommardito. Även om sommaren nu är lite höstlik i år...

  Nu ska Tosca matas! Hej hej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju så rätt... det vet jag ju men ändå känner jag mig lat när jag inte syr på sommaren! Fast att krypa omkring i rabatterna är ju inte nåt latmansgöra det heller.
   Här äter hundarna själv och det är ju skönt!
   Hon är allt underbart fin er lilla Tosca!!
   Kram och kli!!

   Radera
 4. Ja, du har så rätt..... sommaren verkar komma :))
  Vilken härlig blomsterprakt du har i din trädgård. och du... symaskinen kommer nog fram tids nog :)

  Ha det gott, kram till dej.

  SvaraRadera
 5. Så rätt du har Annemarlen... man behöver bli påmind om livets viktigheter ibland!Lusten att sy kommer till den som har tålamod att vänta! Jag rensar lte ogräs under tiden! :D
  Kram till dig med!

  SvaraRadera
 6. Ljuuuuuvliga bilder du visar, dina blommor är ju alldeles fantastiska och det är utan tvivel på sin plats att du ger fanken i symaskinerna och vistas bland blomprakten istället, snart har vi höst och kallt och då kryper vi in i stugorna igen ;o)

  SvaraRadera
 7. Du har såå rätt!! Allt har sin tid och nu är det blommornas tid! Men det har regnat alldeles rysligt här i ett par tre dagar så hösten kommer krypande vare sig vi vill eller inte!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Nej men, Bibbi...! Inte roligt det där som hänt. Jag förstår ju så väl hur det känns. Oron som mal och att man aldrig vet när eller hur eller hur det går... usch.

  Skönt iaf att det gick "bra" den här gången också!

  Tvättade hundar är skönt att ha, även om de blir lite rufsiga *S* Du får lämna Märta till frisören, så blir hon strax fin igen.

  Ta väl hand om er och LOVA att du hör av dej om du ska till tygaffären!!!!

  Kram å kli!

  SvaraRadera