söndag 30 augusti 2009

Sträng vinter med mycket snö...

... ska det ju bli när det är mycket rönnbär... enligt gammalt talesätt! Men jag vet inte om jag tycker att det brukar stämma... vi får väl vänta och se!!

De lyser vackert överallt där de står... i vilket fall som helst!

Sensommarens vita clematis blommar för fullt hos oss nu och det är ju roligt med sånt som blommar lite senare på sommaren... när det mesta i trädgården redan haft sin glansperiod!

Fuchsian är en av mina favoritblommor... det finns ju hur många varianter som helst! Jag brukar köpa många olika sticklingar på tidigt våren och sen toppar jag dem och får ännu fler att njuta av under sommaren. De blommar för fullt ända tills det är dags att göra höst i trädgården!
En del blommor har redan gjort sitt för den här sommaren och jag har börjat tömma en del krukor så smått. Vädret brukar ju kunna slå om hastigt när hösten kommer... och då är det inte roligt att vara ute i regn och blåst för att hastigt få undan allt som ska in under vintern!! När man är hobbyodlare... som jag ju är... blir det en himla massa planteringskrukor som ska städas undan och vara redo för nästa odlingssäsong! Det går ju inte att köpa nya varje år... inte i såna mängder som jag behöver. Nästa år ska jag INTE dra upp så många plantor som jag har gjort under tidigare år.
I år var jag så glad över att må så mycket bättre än tidigare så jag trodde mig orka mycket mer än jag i verkligheten gjorde! Det blev bara jobbigt att se alla plantor som ville komma ut i landen och det vill jag inte uppleva igen! Nä... lagom blir nog bäst!! Dat är allt bra skönt att ha tid att sitta och njuta av det som blommar i stället för att hela tiden ligga på knä och rensa ogräs!! Så ska jag ha det nästa år!!

2 kommentarer:

 1. Håller med dej om att fuchsior är vackra! Jag har en... säger EN enda en! *S*
  Men så är jag ingen odlare precis, heller... *S*
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Hej Bibbi!
  Nejdå. jag är inte sjuk, bara lilla Hugin som drog på sig en urinvägsinfektion här för ett tag sedan, men nu är han pigg och kry igen :)

  Det är bara så mycket just nu med jobb, hus och trädgård att lusten inte riktigt finns att sitta inne vid datorn och uppdatera.
  När jag väl gör kväll hemma sitter jag hellre i soffan framför brasan med min sambo.

  Men jag har lovat mig själv att till hösten och vintern ska jag bli bättre på att uppdatera igen, vi sommar pausar lite bara!

  Vilka fina bilder du visar!
  Jag håller på och planerar mina rabatter, planen är att ha mycket blommor som täcker upp jorden så att ogräsen inte osrkar växa fram, ligga på knä och rensa hela sommaren är inget kul!

  Hoppas du fortfarande är pigg och mår bra?
  Kram Anne & Hugin

  SvaraRadera