fredag 11 juni 2010

Regn...

...gav en välbehövlig vila idag!

Tulpanerna har blommat länge i år och de "väver" sig in i busken med rosavita blommor och det gör att de varar ännu längre med det naturliga stödet.

Under veckan som gått har jag krupit omkring i vår nerklippta häck och rensat ogräs som vuxit fritt under de år jag varit sjuk. Den är lååång och det är inte färdigt än. Det är inte lite som ska bort heller! Men det blir fint... och nu ska det gödslas... läggas på markduk och sen bark. Sen ska det väl hålla några år... med bara lättare rensning... hoppas jag! Det är lätt att överskatta krafterna... i går på eftermiddagen satt jag ute i pergolan och orkade knappt röra mig... så jag var glad över att det regnade idag!!

Det känns underbart att kunna vara ute i trädgården... t.om. att rensa ogräs! Det som ligger närmast nu är... ca. 400 tagetes och en del annat som behöver ner i jorden... så det är ingen risk att jag blir utan jobb på ett tag!

Julrosen är en blomma som jag önskar mig... den röda är underbar... tycker jag. Jag hoppas att jag "snubblar" över den nån gång när jag besöker nån plantskola!!

1 kommentar:

  1. Ogräs rensas också här, men i äldigt lagom takt, inte allt på en dag.

    SvaraRadera