söndag 5 september 2010

Blommorna vissnar...

... men det finns i alla fall en del kvar att titta på!

Rudbeckiorna har blommat för fullt hela sommaren och de håller sig fina länge... även inne i en vas!

De hör helt klart till mina favoriter... långa kraftiga stjälkar har de och blommorna lyser verkligen upp även när det regnar!

Jag har helt klart varit dålig på att uppdatera här... men ska försöka bättra mig nu när den långa värmeblöljan är över och hösten tar plats i trädgården. Det återstår mycket jobb innan allt är undanplockat... allt det där som man vräker ut ur bodar och växthus på försommaren. Det är ju inte riktigt lika roligt när alla krukor ska tömmas igen och växthuset städas inför hösten. Men det måste likväl göras... så nu hoppas jag på lite härlig sol och höstvärme tills allt är klart!

Den här krukrosen vill jag väldigt gärna övervintra och kunna njuta av även nästa sommar... den är ju bara så vacker! Men framtiden får väl utvisa om jag lyckas ordna en passande miljö för den under vintern!!

Fjärilarna har varit många i lavendel och myntor denna sommar och jag har naturligtvis krupit omkring i buskarna för att fånga dem på bild. Men det är lite lätt att hinna med dessa flyktiga varelser!

Påfågelsögat är ju så otroligt vacker och den fanns i massor här i trädgården i början på augusti... men så var det nån i vår lilla familj (det var INTE jag) som klippte gräset och for fram med trimmern och då flyttade de till nåt annat bättre ställe! De hann allt få tag i en hel del nektar ur blommorna innan dess och det är jag glad för!

5 kommentarer:

 1. Ja den rosen var vacker! Hoppas du lyckas övervintra den.

  SvaraRadera
 2. Det vill till både list och e god portion tur... men jag hoppas!!

  SvaraRadera
 3. Du tar så vackra bilder från er trädgård att jag bara sitter och gapar! Sååå fint ni har det!

  Och nej, jag plockar inte heller svamp. Tyvärr, för det är ju gott. Men, som du säger, är man inte säker är det bättre att låta bli!

  Och nej igen... jag vann inte med det där albumet. Men jag fick nåt som faktiskt är ännu bättre, men det kan jag inte berätta ännu. Och dessutom har jag vunnit just den arrangörens tävlingar de senaste två månaderna och det skulle inte sett bra ut om de tog fram mej en gång till... *S* Men jag är nöjd med albumet och det finns ju kvar här hos oss, så vi kan titta i det och minnas. Härligt!

  Hoppas att allt är bra med er!

  SvaraRadera
 4. Tack Nela... du kan stänga munnen nu! Vår trädgård ser ut som de flesta andra... det är bara att ta bilden från rätt ställe och vinkel så ser man inte allt ogräs!

  Men vad??!! Vann du inte?? Vad kunde vara bättre och fyndigare... jag bara undrar? Men du behöver ju inte vinna allt... du är ju bra som du är Nela!
  ha der gott... hälsa och klia!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt har du, inte alls så kul att plocka in på vintern, men någon måste ju göra det. Jag konstaterade just i helgen, att jag inte har varit så mycket i trädgården som jag brukar. Ogräset växer, men det åker väl bort det med någon gång, just nu regnar det, så då kan det vara det samma.

  SvaraRadera