fredag 20 januari 2012

En pytteliten beautybag...

... det är ju inte mycket att komma med, men det är allt jag åstadkommit på ett tag.


Vad jag ska ha den till?? Ja... det kan man undra... men det kan väl bli en liten persent med nåt innehåll kanske.

Här är lite jobbigt för tillfället... Märta... vår schnauzer snart 8 år har gått och droppat blod under en tid. Först trodde jag att hon "sympatilöpte" med vår andra hund, dvärgschnauzern Hilda, som löpte strax före jul... men det blev ingen riktig löpning utan fortsatte droppa.

Ett besök på veterinärkliniken för tio dagar sen gav inget klart svar. Hon ultraljudkollades och inget märkbart kom i dagen, men vi åkte hem med en antibiotikakur och har nu lirkat med dessa piller i tio dagar och det är inte bättre. Vi fick ett nytt recept på tio nya dagar och en frist för hennes tillfrisknande till den 30 jan. Om det då inte är bra är det en radikaloperation som väntar... bort med både livmoder och äggstockar. Det är ju inget man önskar att ens hund att behöva gå igenom... men hon kan ju inte heller gå och blöda utan att det slutar.

 En operation är en operation och inget man gör i onödan vare sig man är människa eller hund... men vår veterinär sa att det är nödvändigt om hon inte slutar blöda, vår Märta. Så nu håller vi alla tummar vi har för att hon ska sluta droppa blod och visa sig frisk den 30 januari.

Har fått  mail om att det inte går att kommentera i min blogg och jag vet inte vad det kommer sig av. Hoppas att det fungerar efter den här uppdateringen annars måste jag kolla med Blogger om vad de håller på med. Det krånglar lite väl mycket kan jag tycka!

Idag är det ganska kallt och vitt på backen... om man inte tittar för noga då förstås! Solen skiner och vi har en jättefin dag här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland. Hoppas att ni andra också märker av att ljuset ju håller på att komma tillbaka!!

11 kommentarer:

 1. Jättefin påse. Perfekt att ha presenter i lager!
  Håller tummarna för Märta!
  Kramar
  Ullis
  Ps. Det är inte bara i din blogg som kommentarerna krånglar.

  SvaraRadera
 2. Så fin påsen blev. Jag har också det broderiet... kanske jag ska ta och sy ett par nu när du visar hur fint det blev.

  Hoppas allt går väl med vovven... inte roligt att vara matte till en sjuk hund.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. En fin påse som du kan ha hundgodis i till Märta! Håller tummarna att det går vägen...
  Kram, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Så lekker pose , fin å ha noe som lukter godt oppi den :O) Håper det går bra med hunden , krysser alle fingre . Klem fra Bente :O)

  SvaraRadera
 5. Visst är de söta. Har också sytt dessa. Gillar Urban Threads designs jättemycket / Lotta

  SvaraRadera
 6. Men... åh, fina Märta! Hoppas verkligen att det hjälper med en kur. Fast om det blir operation brukar dom gå väldigt bra de också.

  SvaraRadera
 7. Hoppas att det ordnar upp sig för lilla Märta. Påsen var jättefin, måste sätta igång med broderiet också, det ligger ju bara och väntar...!

  SvaraRadera
 8. Nu! Äntligen! Kommer jag in och kan kommentera. Har fösökt gång på gång länge nu... suck.

  Men du... en krallig Märta vill jag inte alls höra talas om! Sånt är aldrig, aldrig kul. Håller alla tummar för att allt går bra, trots allt.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fin påse.
  Så tråkigt med Märta. Har haft 2 hundar och det är aldrig roligt när dom blir sjuka.
  Ser att många har besvär att kommentera. jag hade alltid problem när jag hade Explore Fick tips och övergick Chrome och allt flyter på utan problem.
  Ha det gott
  Marianne

  SvaraRadera
 10. Jättevacker påse! Håller oxå tummarna för Märta att hon få bli frisk. kram Britt-Marie i Blekinge

  SvaraRadera
 11. Är här titt som tätt och hoppas att du ska ha skrivit nåt nytt. Och helst positivt då, tänker jag. Men nej... jag vet inte hur jag ska tolka det men hoppas att allt är som det ska. Eller åtminstone nästan som det ska.

  Skickar varma tankar, kli och kram och allt du behöver!

  SvaraRadera