fredag 17 februari 2012

Blommor kom med bud...

... ifrån underbara broderivänner!!


Många tårar hade runnit under den dagen och allt var jättejobbigt och då... då ringde det på dörren och ett paket överräcktes av ett blombud. När vi öppnade och läste på kortet grät vi båda en skvätt... men av glädje och tacksamhet den här gången! Stort TACK till er alla glada och omtänksamma tjejer!!

Under helgen var det träff med båda mina grupper... Quiltgruppen och Broderiklubben och jag kunde av förklarliga skäl inte vara med på nån av dem. De grupperna fungerar som en vitamininjektion och glädjekälla för mig och det känns inte bara när jag måste avstå. Men ibland är det annat som styr och då får man finna sig i det som är för tillfället.Meeen matte... måste jag?? Fy vad skämmigt... hoppas att ingen ser mig nu!!
Att ha tratt är jobbigt för en hund... den fastnar och slår i allt  så jag sydde ett magskydd som Märta kan ha  när vi har henne under uppsikt. Såret måste ju vädras så det blir ändå tratt emellanåt.Åhhh... dat var inte så tokigt i alla fall... hundar finner sig fort när de måste. Hon har klarat den här operationen väldigt bra och rör sig nästan obehindrat igen. Men hon får bara gå ut för att rastas och inget mer förrän stygnen tas bort 10-14 dagar ifrån op-dagen. Sen får vi så sakta börja öka på till längre promenader igen för våra vanliga aktiviteter. Det är lite svårt att hålla henne så lugn som hon ska för tillfället... men vi gör så gott vi kan.
Hon är en glad och pigg hund vår Märta! När jag hämtade henne efter operationen fick hon beröm för att hon är en så snäll och trevlig hund. De kan ju vara lite oberäkneliga när de har vaknat upp efter att ha varit sövda... men Märta och Hilda  är genomsnälla och det är vi väldigt glada över.

Solen skiner över vårt gula hus idag och även om jag är trött och ledbruten efter en natt med både tratt och Märta i min säng så känner jag mig lite lugnare och väldigt glad över det förbättringar jag faktiskt kan se!!


23 kommentarer:

 1. En tjock klump i halsen fick jag nu... jag blir också rörd av dina omtänksamma broderivänner. Så rart av dem!

  Och Märtas maggördel är ju superfin! Hon kommer att repa sej fort och bli den gamla Märtis snart, snart!

  Kram på er, hela bunten i det gula huset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att klumpen är borta nu Nela. Visst blir man förd och glad över alla goda tankar som kommer en till livs... när det mesta är svårt... både från väntade och oväntade håll! Så många som bryr sig måste ju ge positiva energier och dem tar jag till mig. Kanske orkar jag lite längre av det!?

   Märta är mycket bättre nu och rör sig nästan som vanligt igen.
   Kram

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana underbara vänner. Hoppas allt löser sig till det bästa för er alla snart
   Lotta

   Radera
  2. Man blir väldigt glad när vännerna finns där även när det blir jobbigt och eländigt. Hoppet är ju det sista som lämnar människan... så vi lever på det just nu.
   Tack för dina rader de värmer gott!!

   Radera
 3. Vad bra med en maggördel till Märta. Mille har haft tratt en gång efter en op. å som du skriver de stuttar ju i allting oxå med den.
  Hoppas vi syns nästa broderiträff i mars. Håller på att fixa en draglåda till min 12000 maskin (( får se hur de blir ....men nåt skall jag ha iaf tills de kommer en stor tuttobags som passar.Så ev åker vi till jula å biltema på söndag för å handla tillbehör till symaskinsvagnen. Sambon är glad för det haha,( att jag vill åka dit å handla menar jag ))) är ju inte ofta jag vill gå i dessa affärer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... det är inte så dumt men... det gäller att hålla ögonen på henne för hon är snabb att hitta fri väg till såret. Så det får bli för att skydda såret när hon går ut och när vi har stenkoll!
   Tänk... att en tur till Biltema och Jula kan kännas som en ouppnåbar dröm!! Det hade jag aldrig trott... men så känns det!! Kika lite åt mig också! Det blir spännande att se din nya maskin!
   Kram

   Radera
 4. Underbara är de, dina broderivänner. Du förtjänar blommorna, fast det vet du nog! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott att ha vänner när livet är pest! Blommor gör också gott... jag blir glad av dem vettu! Hoppas att du har det lugnt.
   KRAM!

   Radera
 5. Skulle vilja skriva en massa kloka uppmuntrande ord, men just nu känns mitt huvve som fullt av sockervadd och det kommer inget hur mycket jag än försöker, så jag nöjer mig med en KRAM!!!!!
  //Lizzan

  SvaraRadera
 6. Det kunde vara som cement och mycket tungt... då skulle det vara riktigt illa du Lizzan! Jag anar vad du skulle skriva och jag tar emot det och hoppas!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Kära Bibbi, vad är det jag läser, så mycket tråkigheter ni går igenom, skickar de varmaste styrke kramar till er alla, önskar de dina god bättring. Hoppas att solen snart lyser över det gula huset och att ni alla får njuta av fina dagar tillsammans.
  Kram Åse

  SvaraRadera
 8. Så är livet du Åse... det bara händer en dag och sen det ena efter det andra. Trots allt kämpar vi vidare och det ser lite ljusare ut... men man vet aldrig vad som väntar! Vi hoppas att det värsta är över. Märta är pigg och glad och har hämtat sig oväntat bra... så det finns glädjeämnen också!
  Tack för styrkekramar och hoppfulla ord!
  Kram till dig och klia skäggen!

  SvaraRadera
 9. En sak är i alla fall säker: bilden på stackars Märta i sin gördel, är alldeles, alldeles underbar! Vilken min!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förorättad schnauzer är är den mest förorättade hund som finns... bland alla raser... tror jag. Hon hittade dock vägar till såret så nu gäller BÅDE gördel (med påsydda ben) OCH tratt.Det är väldigt synd om henne nu!! Men hon har börjat "klättra på väggarna" nu så det är tur att "stygntiden" är över på måndag.

   Radera
 10. Hej Bibbi!
  Ramlade in här idag efter många års bloggläspaus. Tänkte läsa lite om hur ni har det och oj, vilka hemska nyheter. Sitter här med tårarna i ögonen och tänker på er. Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig. Jag vet precis hur det känns att vänta på varje liten information och försöka tolka den på bästa sätt, då min svärfar fick hjärnblödning när tvillingarna var små. Många varma kramar till er och ta hand om dig själv också så att du orkar.
  Kram Lotta
  Bengtssons hörna(fd schnauzern Wilma)(hoppas du kommer ihåg mig)(hemsidan är inte uppdaterad men jag anger den ifall du inte kommer ihåg mig på en gång:) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart att jag kommer ihåg dig Lotta... även om det gått många år.
   Barnen är väl redo för skolan vid det här laget?? Det blev ju tyst hos er när barnen kom... det är ju inte så konstigt förstås. Du fick lite annat att göra under några år! Snälla skriv ett mail och berätta lite om hur ni har det!
   ha det gott tills vi hörs igen!
   Kram

   Radera
 11. Grattis Du vann vantarna, Välj vilka på min blogg.Sänd adressen
  Kram Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh... vad glad jag blev!! Jag brukar inte vinna saker så det är extra roligt!
   Tack Snälla Marianne.. jag ser fram emot att posten kommer!!
   Kram

   Radera
 12. Hej Bibbi.
  Hoppas allt går åt rätt håll med er därhemma, i gula huset mellan hav o skog.

  Kram till dej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... det går sakta framåt... tror jag i alla fall! Men det tar tid och är påfrestande! Men solen har ju kommit tillbaka och dagarna är ljusare och då blir livet lite lättare!
   Kram

   Radera
 13. Svar
  1. Tack Nela! Jag önskar att jag fick träffa dig. Då skulle du få en jättekram!!

   Radera