söndag 18 mars 2012

Broderidag...

...och det var precis vad jag behövde!!



Jag hade med och visade mina nya broderade badrumsgardiner. broderierna kommer ifrån Sew Swell och det är jättefina. Jag var borta hela dagen och det kändes så skönt att inte behöva vara orolig för hur det gick här hemma. En bit in på eftermiddagen bröt jag upp och åkte vidare hem till mitt minsta barnbarn som fyller 4 år och hade kalas. Då måste ju mormor var med förstås! Så det blev en härlig dag men många roliga samtal ... och så fick jag ju träffa barn och barnbarn också. Inte alla förstås men det var roligt ändå!


Jag lyckades i alla fall få till ett broderi under dagen. det ska vara till mina nya köksgardiner som väl blir färdiga nån gång framöver...kanske!


Den här kattquilten väckte stor beundran ifrån både mig och de andra. Dessa härliga katter i alla möjliga tyger är alldeles betagande tycker jag. Jag är ingen kattmänniska men det kommer möjlighet att sy en med hundar det här året och då tänker nog jag hänga på!! Vem kan låta bli att falla för nåt sånt här??


Är den inte söt så säg!!


 Stickväskan i sin egen tappning... jeanstyg är ju bara så föränderligt beroende på vad man sätter till för övriga tyger.det är en fin modell med flera fickor på och det är ju nåt man vill ha på en väska!

 Och så ett broderi på baksidan... det gör då rakt ingen skada det! Det är så roligt att se vad de andra hunnit med att göra under den långa tid som jag inte har kunnat vara med. Träffarna har ju inte varit så många men de hinner ju en del hemma också!

Jag misslyckades med att få till rätt storlek på bilderna idag... men det får jag väl stå ut med för den är gången (och alla andra gånger). Nu sitter jag här ganska trött och nöjd med en fin dag och det börjar bli dags att avsluta den här dagen och krypa ner i sängen som Märta så snällt värmer upp åt mig varje kväll. När hon ser att jag är redo att lägga mig hoppar hon snällt ner och lägger sig i sin korg. Duktig vovve!!

Det var en något mer positiv rapport över en jätteskön dag i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland, som nu visar upp en natur med gult fjolårsgräs och snöfritt överallt. Fåglarna kvittrar på dagarna och igår såg och hörde jag ett sträck med sångsvanar... så våren är här! Två dansande fjärilar såg jag igår när jag var ute med hundarna! Inte att förglömma SNÖDROPPARNA som tittar upp i min rabatt. Så nu måste jag nog ut och kratta undan lite löv så jag kan se dem ordentligt.
Godnatt!




20 kommentarer:

  1. Så fina bilder och vad skönt att höra att det börjar ljusna lite. Jag kan tycka att det är så skönt att sätta sig och sy och bara låta kreativiteten flöda fritt. Ja våren är här också - i går såg jag för första gången (i år) en krokus sticka upp. / Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga krokusar här än... men de kommer!! Just nu SNÖAR det friskt här och det är ju inte precis vad jag vill just nu!

      Radera
  2. Det värmer mitt hjärta att läsa om din underbara dag, må du få många av det slaget framöver.....
    Mina snödroppar har inte kommit upp ännu, men de sitter lite tokigt till och brukar komma sent, däremot har tussilagona börjat sticka upp ur jorden....våren och ljusare tider är sannerligen på gång...
    Kram Lizzan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lizzan! Dagen var jättefin och det blir fler. I alla fall om jag får bestämma! Här SNÖAR det och det kunde jag vara utan förstås! Men jag får ju inte alltid som jag vill! :D
      Kram till dig och lycka till med det nya!

      Radera
  3. Vad kul att höra att du har haft en bra helg! Jättefina broderier och härlig väska! Jag har sytt tre st och tycker såå mycket om modellen :-)
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. En underbar dag blev det! Den väskan måste jag bara sy... nån gång. Men det är ingen brådska... nu blir det till att gräva och rensa. Men det måste ju sluta snöa först!!
      Kram

      Radera
  4. Lite kreativitet och goda vänner... just vad din själ vill ha och behöver just nu, tror jag. Och ett och annat barn och barnbarn är aldrig någonsin fel heller.

    Så härligt att allt klarade sej därhemma under tiden och du kunde få lite andra vyer!

    Du ska veta att jag glädjer mej med dej!
    Stooooor kram! Och en hel massa kli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt du säger är helt rätt du Nela! Barn = 4+9 barnbarn=13! 3+6 För L ger en skaplig samling eller hur!
      Tack för att du tänker på oss...det värmer gott!

      Kram och kli tillbaka!

      Radera
  5. Va skönt att du fick en underbar dag, det är du verkligen värd! Jättesöta alster du visar upp och även broderierna..Kram Immi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Immi... det känns verkligen bättre nu och jag hoppas att det får fortsätta så! Vi hade en jättefin dag!!
      Kram till dig

      Radera
  6. Å,vad roligt att läsa din blogg idag!
    Man mår bra av att få komma ut och träffa likasinnade och bara vara!!!
    Stor kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maja!
      Att möta likasinnade är den bästa medicin man få och att man har roligt dessutom gör verkligen susen! Jag njöt för fulla drag!
      Kram till dig!

      Radera
  7. Så fina alster! Kattquilten skulle ju passa bra här i stugan, fast de fyra quiltar sig i ständigt föränderlig form på alla filtar och överkast... ;)

    Förstår att det var skönt att kunna vara ute sådär men snön som föll i går kan vi alla vara väldigt mycket utan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du... mina syvänner är väldigt produktiva... medan jag mest ÄR när vi ses! Den där snön som föll är ett minne blott här... nästan iaf och till helgen kommer ju sommaren om man ska tro tidningarna! Den som lever får se!
      Ha det gott i era tassemarker!

      Radera
  8. Vad härliga bilder och skönt att du fick en stund med det du tycker om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättebra och jag har sån tur att det är syträff även den kommande söndagen!!
      Ha det gott och njut av våren!

      Radera
  9. Men Bibbi, det var inte fler kolor i den där stora påsen! Tjejen fick precis allihop, jag nallade inte en enda för jag gillar ärligt talat inte riesen så värst. Tycker bättre om riesen i schnauzervariant! *S*

    Tack för dina goa kommentarer både här och där!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Åhh... vad snopet!!Men du har rätt... får jag välja så tar också jag Schnauzervarianten!! :D
    Goa bloggar får såna kommentarer :D
    Kram!

    SvaraRadera
  11. hej,
    å vad fint du syr! Härliga broderier! Din stickväska blev jättefin. Jag ska också sy fler av dem, för det var en bra väskmodell. mvh Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Monica! Vad roligt det är med nya besökare. Stickväskan har inte jag sytt... men den är jättefin tycker även jag. Jag var på syträff och tog lite bilder på de andras alster... det är alltid roligt!
      Känn dig varmt välkommen tillbaka. Jag tänker kika in hos dig och se vad du har för dig!
      Ha en härlig helg!!

      Radera