lördag 4 maj 2013

Det blå överväger...

... ännu så länge!
 
 
 
Ute i skogsbackarna börjar det vita ta över... snart... men än så länge är det blåsipporna som leder i antal!. Värmen vill inte riktigt komma och det låser på ordentligt. Men det är ändå skönt att traska ut i skogen med hundarna.

Trädgårdsarbetet har så sakta börjat ta fart och jag håller på med den stora rabatten utefter gången nu. Det tar sin lilla tid att komma igång efter den långa vintern. Det känns att åren har gått och att jag inte är ung längre.

I vanliga fall brukar jag ha haft igång växthuset redan i början på maj och det är ju lite skillnad emot det här året... så det är bara att se sanningen i vitögat! Jag har fått inse att det inte kan bli tal om några stora odlingar i år... det är alldeles för sent och allt för mycket arbete ligger fortfarande på mig... så det är bara att inse sin begränsning. Jag har sått lite tagetes... men långt ifrån de fem till sexhundra jag brukar ha! Resten finns att köpa i plantskolan så det ordnar sig även det här året! Det blir säkert sommar trots allt!

Hoppas att det finns nåt hörn av Sveriges långa land som har kommit lite längre än vi har gjort här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

Var rädd om er

Kram
Bibbi8 kommentarer:

 1. Åh, så fina bilder på blåsipporna! De är så härligt med allt blommande som kommer nu. Tyvärr kommer det väl att explodera nu när det ska bli sommarvarmt i veckan - jag hade gärna haft mera av just vår. Men det måste ju bli så om det ska komma fatt något lite grand. Undrar om du får upp dina frösådda tagetes alls - hoppas det. Roligare med egentillverkade måste det ju kännas! :)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Tack... det lönar sig bra att krypa ner till de små raringarna. Det är med lite oro jag väntar på den värmeexplosionen... allt pollen kommer ju samtidigt och det blir inte roligt!
  Nog är det roligare med egendrivet... men verkligheten säger att det inte går i år så det är bara att finna sig! Några stackare ska jag väl få till iaf... men det ser glest ut i lådorna.
  Ha en skön söndag med din vackra, glada och frimodiga Anka

  SvaraRadera
 3. Här är det vitt vitt vitt överallt...o då är det inte snö utan vitsippor...Björkarna börjar få musöron och faktiskt så verkar det bli sommar i år också...O du, det finns plantor att köpa, själv ska jag minska på mina, hinner nog inte sköta dom så flitigt i år! kram på dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... det har jag sett minsann! Cornelia har just lagt upp bilder ifrån "sitt" Skåne och det var vitt även där... och det har börjat här med! Sommaren kommer väl med jättesprång och vi får klaga över värmen!!
   Vi struntar i att oja oss över odrivna blommor! De finns som sagt att köpa!!
   Kramen till dig också!

   Radera
 4. Åh, vet du vad?! Mina rabarber växer så det knakar! Jag är så glad åt det!

  Fina, fina blåsippsbilder har du tagit idag.

  Kram å kli! Och ta det lugnt, man måste hinna njuta också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om ni har haft varmare än vi... vår rabarber är inte så stor än! Men den kommer!!
   Njut ni med
   Kram och kli!

   Radera
 5. Vilka vackra bilder du tar!!!!
  Jag har inte planterat något i år mer än de köpta plantorna!
  Saknar mina Zinnior, men har inte riktigt plats för dom längre!
  Trevligt att prata med dig i fredags morse, en sådan rolig överraskning att du hörde av dig!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maja! Det har allt varit en konstig vår på de flesta ställen i år och det årterspeglas nog i trädgårdarna! Zinna är en vacker och blomvillig liten planta som även jag brukat ha.
   Jag blir så trött ute i trädgården så jag orkar inte sy förrän jag fått det värsta grovjobbet klart! Men jag klappar på högarna!
   Kram

   Radera