onsdag 8 maj 2013

Det vita tar över...

...men det är inte snö!!
 

Vitsipporna har nu tagit mark ifrån de blå och jag är glad över att det Stora skogsbolaget rensade lövskogsdungarna i våra tassemarker ifrån sly förra våren. Det har givit vitsipporna en möjlighet att blomma överdådigt där inga blommor fanns tidigare
 
 
De vänder sina skira blommor mot solen for lyser ikapp med den. Det är som en vit matta och det är bara att njuta så länge det varar. En och annan gullviva har också börjat sticka upp sina fröna frodiga blad... men inga blommor än. Björkarnas musöron har visat sig idag... åtminstone var det första gången jag såg det. Allt går så rasande fort nu så det är omöjligt att hinna med att se allt!
 

 

Här har varit orehört kallt och blåsigt idag... drygt sju grader och ishavsvind. Vem vill vara ute då... inte jag i alla fall. Huvudvärken har satt in ordentligt och det är inget som hjälper just nu... så jag hoppas att det blir varmare i morgon!!
 
En God Natt önskar jag till er!
Kram/ Bibbi


10 kommentarer:

 1. Tänk vad närheten till havet kan påverka temperaturen - i Spånga och här hemma var det 22, 23 grader igår onsdag också. Att få huvudvärk av det kalla det är ju inte det roligaste. Hoppas att det är bättre idag,på Kristi Himmelfärdsdagen, så att du kan fortsätta att njuta av överflödet av vitsippor - så fina bilder på den skira blomman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara fördelar med att bo när havet :D Nästan inga... på våren iaf! Lika bistert idag även om det är runt 10 grader.

   Visst är det ovanligt myckar av sipporna i år... eller är det bara jag som tycker det? Det är ju vitt och blått överallt... men underb art fint!
   Ha en skön och lugn helg!

   Radera
 2. Fy så kallt ni har det! Här nere är det rena sommarvärmen och både gullvivor och björklöv frodas. Km nyser för fullt så allt är precis som vanligt:O)) Krya på dig o kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det lika busigt idag. Inte riktigt lika kallt... men disigt och dimmigt. Halsen kliar och näsan rinner förstås. Men det är ju bra att det är fint nånstans!
   Ha en skön helg
   Kram

   Radera
 3. Måste bara få säga att jag tycker Du har tagit så fina bilder av vitsippan!

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt fina både det blå och de vita!

   Nu är det omöjligt för mig att skriva hos dig igen! Men jag fortsätter arr försöka!
   Ha en härlig helg

   Radera
 4. Den stora björken på vår gård har gått från kala kvistar till full grönska på bara tre dagar och körsbärsträdet har fått en hel del vita blommor. Det kommer snart att vara helt vitt. Några vitsippor har vi inte på gården, bara planterade blommor.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ni kan ju inte få allt fatar du väl?? Körsbärsblom är ju inte fy skam!
  Krya på dig och har det så gott du kan!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vansinnigt vackra vitsippor, vilt växande.
  Vill vara vana vid varmare väder.

  Och nu orkar jag inte hitta på mer som börjar på V. *S*

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska få slippa det! Snart finns det massor som börjar på G i stället!!
   Kram och kli!!

   Radera