söndag 1 september 2013

Liten titt bakåt...

... några dagar! Mycket har hänt.


 Rabattjobbet är nu avklarat!! Det fattas bara en omgång bark som vi själva ska lägga på... så klart fattades det några säckar! Men det ska vi fixa i morgon det!


Så var det ju så att jag ägnat flera dagar till att städa vardagsrummet ordentligt... plockat ner allt och dammat, tvättat den stora mattan , fönstren så klart, bytt gardiner och ställt allt i ordning igen! Då, då kommer de för att borra hål för tilluftsventiler... i nyss nämnda rum!! Det var minsann ingen liten grej heller... ner med gardinerna, undan med möblerna och in med ett stort åbäke till borr! I flera timmar höll de på med att bygga upp... mäta... måtta och borra två rejäla hål ovanför fönstren i vardagsrummet och ett till i ett annat rum!! Nu väntar vi bara på att nästa firma ska komma och sätta upp ventilerna och sen... är det bara till att börja städa igen!! Man kan hålla sig för skratt minsann!!

Varför nu detta? Jo... efter julen fick vi hem mätare som skulle kolla radonhalten i vårt hus som ju ligger på en rullstensås och vi fick ett förhöjt värde! En kontrollant var hit och tittade och kom fram till att vi skulle klara oss med bara ventiler då värdet ligger nära det rekommenderade. Nu var det dags att ordna med det då! Just nu!! Oj... jag blir trött bara jag tänker på det!

Så... då har jag berättat det och nu hoppas jag att jag kan blogga om nåt roligare nästa gång jag sitter här!
Nu är det dags att sova lite igen och jag misstänker att den lilla kråkan börjar tro att hon har valpar igen... så jag får väl inte sova hela natten förstås!Jag håller tummarna för att jag har fel i den misstanken ett tag till i alla fall!

Ha det gott i sensommaren!
Kram
Bibbi


7 kommentarer:

 1. Det där får vi nog prata om, Bibbi!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Vilket bök och stök! Fast ändå tur att det räckte med ventiler och inte något ännu större. Snart lägrar sig nog lugnet och väldigt välstädat blir det ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är då uppe med tuppen du!! Jo... det finns alltid nåt att vara glad över och just nu är det ventiler! :D
   Kram och kli

   Radera
 3. Åhh, det där stora borret känner jag igen.. Exakt så hade vi det för några år sedan, fast här fick det borras i varje rum och så fläkt i skorstenen...Kan säga att det var Sk..... här:O)) Kan bara säga! Sticka dig en varm kofta och ett par varma sockar till vinter:O) Kram is..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så då vet du hur det är då?! Det blir väl dragigt kan jag förstå... men hellre frysa lite än få cancer av radondöttrarna... förstås! Jag får bog köpa... mina händer vill inte sticka!
   Kramis till dig med

   Radera
  2. nog... ska det ju vara förstås :D

   Radera