onsdag 25 september 2013

Nu har jag också försökt...

... scrapsen minskade ju inte i mängd av en sån liten grej... men en god början dock!


Det blev så klart ingen bra bild utan blixt... men den visar ju en av två sidor!!


Sew as you go... det är en rolig teknik och den kommer att användas fler gånger... helt klart! Fast jag lyckades ju så klart att sy sömmarna åt samma håll på flera ställen! Men det bjuder jag på... ingen är felfri allra minst jag! Nu återstår att se om jag får nån lott hos Maja!

Vad jag ska ha den här nessen till? Ja det kan man undra... men jag hittar nog på nåt bra användningsområde för den! Det ligger både det ena och andra här på borden så det ordnar sig tror jag!
Deadlinequilten är på gång och hinner bli klar i tid!

Dagarna springer iväg och jag hinner då rakt inte med! Hösten kom med raketfart och ute är det inte "höstfärdigt"! Det blir till att frysa några dagar medan jag plockar undan allt... men det är ju så varje höst! I god tid planerar jag att det ska påbörjas innan kylan kommer... men den kommer ändå som en total överraskning och slår undan alla goda förutsättningar!

I söndags hade vi qulitdag och det är ju lika roligt varje gång... nu har vi full planering inför vår kommande utställning på biblioteket under några veckor i oktober månad! Vi  har haft en utställning tidigare... men det är nu  några år sen... så det ska bli roligt att se vad vi kan plocka ihop som är nytt till den här gången!  De andra i gruppen är mycket mer aktiva än vad jag är... så det blir nog en hel del att titta på för dem som besöker vår utställning!

Än är det några timmar kvar av dagen så jag hinner nog med att sy lite till innan det är mörkt igen! Det mörknar så fort nu och det är ju inte bättre av att det än mulet heller. Men det är bara att åka med... det gör ju ingen skillnad att klaga heller! Så... gilla läget... är det som gäller!

Ha det gott och gör roliga saker så blir hösten inte så tung!
Kram
Bibbi


25 kommentarer:

 1. Vilka fina tyger Du har i Din, helveckad!
  Det där med kviltning åt samma håll, tror jag inte går att undvika!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken superduperfin! necessär!! Scraps verkar ha förmågan att föröka sig av sig självt!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... jag tänkte svart och rosa... men min vana trogen ger höstfärger! Konstigt... men så är det och jag är rätt nöjd iallafall!! Roligt är det!
   Kram

   Radera
 3. Sk*tsnygg!
  Visst är det en skoj teknik. Och som sagt, det där med kviltningen blir som det blir. D.v.s. rätt :)

  Ha det gott, kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den här tekniken jättemycket!! Det vill ju gärna bli bra. Tack för att du tog upp det!
   Kram i höstblåsten

   Radera
 4. Du har sytt en jättefin necessär, tycker jag. Hade Du inte sagt det hade jag inte vetat om att den var sydd av scraps. Men de tygbitarna som Du valt ur scrapslådan passar väldigt bra tillsammans och gav ett lyckat resultat!

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det blev de där tygerna är inte så konstigt... mycket av det jag har i skåp och lådor hör till höstfärgerna!! Fast jag tänkte svart och rosa... men de låg kvar när jag var färdig!
   Ha det gott

   Radera
 5. I mitt inlägg skall det vara "helveckad" och inte helveckad ....... :-)

  SvaraRadera
 6. Men går det inte att skriva lyckad i Din blogg tillsammans med hel ..... Hoppas Du förstår vad jag menar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D :D Jag har blockerat just det ordet!! Skojar bara :D

   Radera
 7. Urläcker nesse i jättefina färger, tekniken verkar väldigt rolig så den ska jag försöka ge mig på en dag. Roligt att höra att ni ska ha utställning i okt, hoppas du visar bilder det utställda då! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt roligt att se hur arbetet växer fram utan nån större planering än en hög med scraps! Det blev ju bra fast jag inte tänkt i den färgskalan!
   Jo då bilder kommer så klart!
   Kram

   Radera
 8. Bibbi, din nesse är ljuvlig och jag skänker Dig en "lott" med stor glädje!!!
  Kram/Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Maja! Det här är roligt det! Men jag har ju en deadline att göra färdig innan det blir mer scrapssömnad! En utmaning ska också fixas, så jag har lite ligger på vänt!
   Här är det buskallt så vi stannar inne tills det slutar blåsa.
   Kram och godnatt

   Radera
 9. Otroligt att du hann med att göra denna fina väska FAST du har en deadline på något annat och så ytterligare något… inte hinner du med att frysa, inte!

  SvaraRadera
 10. Det var det finaste jag sett på länge.
  Går direkt till mitt hjärta!
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 11. Känner så väl igen mej... man försöker använda "scraps", men icke minskar lagren ändå?! Har gjort hur många kort som helst utan att ta ett enda nytt pappersark, men syns det i "spillpapperslådorna"? Nix.

  Hur som helst så har ju du skapat en fantastiskt fin grej av ditt "skräp"!

  Kul med utställningen! Lycka till!

  Och det där med hösten... tja, det är bara så det är. Jämt. Varje år.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp... så är det med det hela!
   Hösten kommer ju vare sig vi vill eller inte... så det är lika bra att ge sig!
   Det blir roligt med utställningen... men vi får se vad jag kan plocka ihop eller hinna med att sy nytt!
   Ha det och njut i höstsolen
   Kram och kli

   Radera
 12. Åhh, va fin, helt perfekta färger...Måste verkligen göra en själv snart, när mans er alla er andras..Kramis..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... jag är riktigt nöjd med den fast det inte alls blev de färger jag tänkte från början! Sätt igång... det är jätteskoj!
   Skön helg och kram till dig

   Radera
 13. Din nesse är superfin! Jag lyckas också oftast få höstfärger, åtminstone när jag syr till mig själv. I mitt huvud finns planer på en nesse i den tekniken, men frågan är när jag hinner komma till skott.
  Vad kul att du är med i Kviltkramarna. Jag vet inte mycket om er grupp. Fick en inbjudan, men vi har haft annat för oss då ni har sytt i höst. Jag var i alla fall till Gårdskär och hälsade på en kort stund. Var du där? Jag och ansikten/namn går inge bra ihop.

  SvaraRadera
 14. Det är inte lätt att komma till skott när man har en massa annat som styr över tiden... den är ju trots allt inte oändlig!
  Nej, jag var inte i Gårdskär den här gången... heller... tidig höst är det svårt för mig att hinna sy. Jag har varit in och kikat på din blogg många gånger... lite roligt när jag såg att du bor i Gävle. Det blir roligt att få ett "ansikte" på bloggen!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 15. Håller med dig, att det inte hjälper att klaga utan göra roliga saker istället. Kloka ord. Så gör jag nu. Hundarna är roligare än att göra klart för vintern i trädgården. (Hinner säkert med det innan snön kommer). Jag har fått tillbaka inspirationen att träna mina hundar vilket legat i dvala p.g.a. mina knän. Roligt att du hinner med att sy och knåpa så fina saker. Ha det gott och hälsa L. Kram

  SvaraRadera
 16. Vi hinner nog "göra vinter" ska du se!! Så bra att du fått lusten åter... livet blir så mycket roligare då. Det finns ju inga genvägar så om vi kan ha roligt medan vi lever det så är det ju väldigt bra.
  Ha det allra bäst,hälsa Hussen så gott och klia alla skäggen!

  SvaraRadera
 17. Hej Bibbi!
  Helt otroligt vad du har skapat, vilken sida/sidor. Jag lämnar härmed mitt tass avtryck och hoppas att vi kommer att ses igen. Denna broderi träff kan jag tyvärr inte komma, men hoppas att det kommer flera. Här hemma så har jag "plågat" min omgivning med vilka trevliga tjejer som jag träffade på söndagen och det känns extra kul att kunna hänvisa till din och Evas sida...
  Ha det bäst
  kram ifrån Eva (Hulda) ifrån Trosa :)

  SvaraRadera