torsdag 17 april 2014

Att skrämmas från vettet...

...det kan gå fort det!


 Men det behöver nödvändigtvis inte få så allvarliga konsekvenser... förhoppningsvis! Jag ska kanske berätta vad som hände och inte bara visa stämningsbilder?

 
Det var Märta som gav mig en skräckupplevelse idag på eftermiddagen. Hon började plötsligt hosta och dra efter luften! Hon hade inte ätit nåt eller tuggat på nåt... det bara hände  och som alltid när det är nåt speciellt så kommer hon till mig för hjälp. Hon kräktes inte heller utan hade bara svårt att andas. Det höll på en god stund och jag hann tänka många svåra tankar... hon har ju tidigare haft problem med nåt man såg på bronkerna vid röntgen... men inte kunde säga vad det var. Så blev det lugnt en stund... för att sen börja om igen.
 
Jag såg skräckscenariot framför mig... inför helgen stänger veterinären tidigt och Märta kan inte andas fritt! När det började tredje gången ringde jag ... vänta... samtal före!!! Till slut kom jag då fram ... men... inför helgen stänger vi tidigt fick jag veta... och Märta behöver säkert vård, utredning och behandling och då gäller ett djursjukhus! Det närmaste finns i Uppsala! Jag är ledsen men vi kan inget göra!!
 
Där satt jag då och undrade hur det skulle gå! Under tiden blev det bättre och snart var hon lugn igen. Nu har det gått många timmar och inget mer har hänt... annat än att hon följer mig när jag lämnar ett rum och hon finns hela tiden nära mig. Hon har ätit som vanligt och varit ute som hon brukar. Men jag är så klart orolig och undrar om och när det ska hända igen! Det är tio mil till Uppsala!
 
Sånt här händer alltid när det ska bli helg och allt är stängt! Jag hoppas nu att hon klarar sig över helgen utan att vi behöver göra nån akutåkning. Märta är ju bara tio år och ska helst vara med oss ännu några år.
 
Ha En glad påsk och var rädda om varandra!
Kram
Bibbi
 
 

11 kommentarer:

 1. Håller tummarna hårt det bara var nått tillfälligt och att ni får en fin påsk!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lizzan! Tänk vad oroligt det är när nåt går fel! Men inget mer har hänt och vi hoppas att det inte händer igen!
   Kram och go påsk till dig... lite kli till Lilo

   Radera
 2. Hoppas ni får en lugn och skön påsk och att inget oroväckande händer.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag hade hon en lite attack... men den lättade fort och mitt hjärta landade i bröstkorgen på sin plats igen.
   Dagen idag har varit härlig och vi har varit ute hela dagen!
   Kram

   Radera
 3. Usch då, tur att det lugnade sig..Glad påsk önskar jag dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt lugnt har det inte varit men ingen akutkörning i alla fall!
   Go söndag till dig
   Kram

   Radera
 4. Usch, usch.... det där låter verkligen som ett skräckscenario. Speciellt som ingen hjälp finns att få på hemmaplan. Tio mil är långt att åka om man inte kan andas...

  Men det har ju gått bra sedan, så jag håller tummarna för att det inte händer något mer alls! Och önskar er en så glad påsk som det bara går att få!

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... det var hemskt och tanken på avståndet skrämmande! Idag har det varit lite oroligt... men lugnade sig igen.
   Värdet har varit underbart och jag har legat med näsan i rabatten! Den är aldrig så stor som när den ska rensas!!
   Skön söndag till er och kli till Ida!
   Kram

   Radera
 5. Glad Påsk på er eller snarare Lugn Påsk efter det skrämmande jag läste här. Stackare, 10 mil är då inte roligt att ha till Ultuna. Jag googlade lite och hittade http://www.distriktsveterinarerna.se/dv/veterinarmottagningar/kontakt-veterinarmottagning/lan/gavleborgs-lan/gavle.html som enligt hemsidan har jour för akuta sjukdomsfall dygnet runt alla dagar. Hur och om det fungerar vet jag inte men där finns ett akutnummer också: 010-122 85 60.

  Jag hörde att det gick en hel del kennelhosta nu, hon kan ju ha en släng av sådan trots vaccination om hon nu har förträngingar i bronkerna är hon kanhända särskilt känslig.

  Jag hoppas att det är bra/bättre idag och håller sig så!

  Mycket söt blåmes - fint fångad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hillevi... du är den bästa uppslagsbok jag vet!! En så redig tanke fanns inte i mitt huvud vid det tillfället! Nu lugnade det ju ner sig tack och lov! Men jag har en känsla av att det inte är färdigt med det här! Hon hade en släng av det i går igen men inte alls som på torsdagen!

   Jag ska kolla om "distriktarna" ... men jag har hört att risken är stor för att de är ute på nåt när man verkligen behöver dem! Fast det ÄR långt till Ulltuna!

   Blåmesen var lite irriterad på mig och reste fjunen på huvudet flera gånger. Det är inte rädda av sig de där små!
   Fortsatt fin söndag till er

   Radera
 6. Hur långt har Du till Danderyd? Där finns ju Djursjukhuset Albano
  http://www.djursjukhusen.se
  Hoppas Märtas hosta går över.
  kram

  SvaraRadera