lördag 12 juli 2014

En dimmig kväll i veckan som gick


Det var grått och rysligt fuktigt ute och dimman hängde mjölkvit överallt! Men det var fortfarande ljust och klockan var nio när jag tittade ut. Vår vanliga vy mot öster var helt annorlunda mot vad den brukar vara! Den Stora Fabriken verkade ha rasat ihop och försvunnit ...det var bara himmel där den brukat stå... en bit bort men ändå synlig om man kollade! Men det var så klart bara dimman som skymde den! Smultronschersminen är översållad med blommor och doftar alldeles bedövande.


De senare perennerna har börjat blomma och det måste ju förevigas... varje år är jag lika glad över varje blomma!


Nelly Mooser (tror jag att den heter) mot en gråvit himmel.


Riddarsporrarna vid växthusväggen börjar blekna nu, men har blommat strålande i år. De står tillsammans med Stockrosor och Fingerborgört. Lavendeln håller på att slå ut ny och då blir det ett blått flor runt vår paviljong!


 Liljorna fortsätter att slå ut med nya blommor med Snöbollsschersminerna i samma rabatt Där doftar det också gott så klart!


den här ståtliga blomman vet jag inte namnet... men det finns kanske nån som vet det och kan tala om det för mig!


Det här är en japansk starkväxande buske som vi planterat lite på fel ställe så den får inte växa sig så stor som den vill. Den blommar fint med rosa fläderliknande blommor just nu! Men den doftar inte såå gott!

Jag har verkligen jobbat på för att få det lite mer lättskött i vår trädgård. Vi har haft hjälp av mina grabbar med att plocka bort pallkragar och andra lådor som stått i många år och börjat multna sönder. De har skottat jord kan jag säga! Några eftersatta rabatter har försvunnit och gräsmattan blir då lite mer lättskött och det är ju mycket vunnet på det! En kompostbehållare som också var gammal och trött är nedmonterad och ska förpassas till återvinningen. Ny gräsmatta till de nu bara ställena kommer under veckan om allt blir som vi hoppas. Åh... vad det känns skönt!!

Ha det gott och njut av de fina dagarna!
Kram
Bibbi

14 kommentarer:

 1. Du verkar ha en helt otroligt vacker trädgård.... men vilket jobb!! Ni gör helt rätt i att lägga lite gräsmatta istället, nu när hälsan inte riktigt är som den borde vara. Då är det lättare att njuta av det du har kvar.
  Ha det gott, kram till dej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det fint... om man bara fotar de bästa ställena då förstås!! Men det blir väldigt skönt att ha mindre att rensa! Jag blir ju inte yngre har jag märkt! :D
   Ha det gott du med
   Kram

   Radera
 2. Vackert och det är en njutning att se, men jag håller med "föregående talare"!
  Det är verkligen inte lätt att hålla ordning bland allt detta!
  Ta hand om Er själva också!!!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir det bättre... mycket bättre och det är ju tur det för krafterna sinar med åren! :D
   Vi tar hand om oss så gott vi kan!
   Kram på dig

   Radera
 3. Åhh, vilken trädgård du har - fantastiska bilder på fantastiska växter och blommor! Den sista bilden på den japanska busken tyckte jag var så tjusig - vilka underbara blommor och så naturligtvis färgen............!
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... den är fin nog till oss! När allt blommar och rensandet är gjort är det lätt att njuta... en stund innan det är dags att rensa igen!
   Den japanska busken är vacker just nu!!
   Kram

   Radera
 4. Underbart vackert kan det vara med dimma! Fabriken brukar dock inte synas så värst annars heller - trädgården är underbart vacker, du!

  Det är studentnejlika, en gammal hederlig perenn som finns vid lillstugan hemmadärborta också, lyyyyyysande röd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... så är det ju den heter... tack för det du uppslagsbok!! Så bra att jag vet vad mina nya plantor heter... det finns åt dig med om du vill ha! Jag har många på gång! kommer du snart??
   Ha det gott även om det blir regn!

   Radera
 5. Så fantastiskt fina bilder på en vacker trädgård, tack så mycket för rundturen :)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är ju vackert när det blommar och då njuter jag! Nu kan jag sitta i paviljongen i skymningen och lyssna på koltrastens sång... det gillar jag!
   Kram till dig

   Radera
 6. Hillevi igen13 juli 2014 10:14

  Förresten, Bibbi, är jag usel på trädgårdsväxter. Denna kollade jag upp för några år sedan, dock. Pappa hade nämligen egna namn på allt: stidentmejlikam hette eldfackla, den vanliga gula och höga rudbeckian kallade han för giraffer och hostian hette präsblommir, för såna fanns i prästgården. Det är ett rent under att jag vetvad jag själv heter... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä... du är inte usel alls... du kan det mesta om det som är värt att veta!! Kära blommor har många namn precis som kära barn!
   Nu regnar det snart här!

   Radera
 7. Vilken fantastiskt fin trädgård och så mycket arbete som ligger bakom. Grattis till att ha tagit beslutet med mer gräsmatta, som ju inte heller är underhållsfritt :-)
  Tack för titten!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är inte klart än men det är en väldig förbättring och det känns väldigt bra... utom i mina händer!! Trädgårdsmästaren får sköta gräsmattan!
   Kram

   Radera