fredag 22 juli 2011

Regnet har strilat ner idag...

... och göra nåt i trädgården har inte varit nåt alternativ en dag som den här. Jag har mest gjort...ingenting och det har gått det med! Det har inte funnits lust alls att fotografera heller under den här långa varma perioden... men jag vet ju att lusten kommer tillbaka så det är bara att vänta lite. När jag inte har några nya bilder så blir det heller inget skrivet här. Sån är jag emellanåt och det får jag väl leva med.


Jag tog kameran och gick ut en stund på eftermiddagen när det precis slutat regna och visst finns det blommor därute som lyser som solen själv även om bladen är vattentyngda.


Rosor äro röda och violer äor blå... den strofen har vi hört. Men liljorna de finns i de mest olika färgställningar... här är exempel på två.Det finns fler i andra rabatter och kanske kommer det nån bild på dem senare. De kommer den ena efter den andra och de har blommat sen tidiga försommaren. Så om man vill att det ska bomma länge då ska man satsa på lite olika liljor!


Ett annat säkert kort är rudbeckiorna som nu blommar för fullt och de fortsätter tills det blir frost och lite till. Dessa blommor är verkligen långt upp på listan bland mina favoriter. Jag har flera såna stånd och de har lite olika färgställninga...r men alla i varma rostfärger och det kommer säkert fler bilder på den framöver!

Symaskinerna tittar anklagande på mig... men det är vilotid för dem när det är sommar. Men helt övergivna är de inte för jag håller på med att sätta nytt tyg på dynorna till gruppen ute på altanen. Fast det blev lite stiltje när jag upptäckte att jag inte hade blixtlås så det räcker och nu väntar jag på att de ska komma . Men det verkar ta tid så jag får nog ringa och kolla vart de tagit vägen med mitt paket!


Jag har hjälp Hillevi med att sy dessa extrafickor... hon hade hittat såna på nätet och var jätteglad över dem. Men de hade såå dålig kvalitet så de gick sönder på bara några dagar och då hon frågade om jag trodde att jag kunde sy nya till henne fast med bättre tyg. Så jag gjorde ett mönster efter hennes mått och satte igång.


Ett kraftigare jeanstyg använde jag och det blev lite funderande hur jag skulle lösa det hela... men efter en del tänkande kom jag på hur jag skulle kunna vända det hela och få ett snyggt avslut utan att behöva sy nåt för hand. Jag vände genom blixtlåsförsedda fickor som sitter på insidan och det var allt lite pillande... men det gick och blev väldigt bra! Nu hoppas jag bara att de ska hålla lite bättre än de andra hon köpte!  Det är en mycket praktisk lösnig på förvaringsproblem när man är ute med hundarna t.ex och Hillevi tillbringar mycket tid ute med sina hundar och behöver lite extra fickor. jag ska så klart sy såna till mig också... till både hundpromenader och att ha i trädgården!!

Så blev det då en uppdatering ifrån ett regnigt nodruppland den 21 juli 2011 även om det inte hänt  nåt speciellt här.

4 kommentarer:

 1. Hej Bibbi!
  Så kul att höra från dig här på Blogger! Jättefina blomsterbilder, men fickorna blev jag mkt intresserad av! Ser jättesmart ut!! Jag blir så irriterad när jag har kläder som helt saknar fickor, och då hade ju såna här lösa varit perfekta! Får väl tänka till jag också...
  Kram, Kerstin

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!
  De är väldigt användbara dessa extrafickor. Skicka mig ett mail så kan jag berätta mer!

  SvaraRadera
 3. Toppen praktiska fickor du gjort!!
  Snygg modell.
  Milly

  SvaraRadera
 4. Fickorna har jag ju sett hos Hillevi... men här är de i mönsterform också. Du är så duktig!

  Vackra blomsterbilder, som vanligt, också.

  Kul med en liten uppdatering från dej, så jag vet att allt är ok med er, hela bunten i det gula huset.

  Ha det gott!

  SvaraRadera