lördag 2 juli 2011

Tänk att få njuta av den...

 
... varje dag ! Den har aldrig blommat så rikligt nån gång förr... så som den gör i år!! Den vita storblommiga clematisen som jag satte för några år sen kom inte förra året... den tog stryk av förra vinterns härjningar med kyla och snö. Jag trodde att den var borta... men i år har den kommit upp igen! Den är liten... men den lever... och glad är jag... för den får alldeles underbara vita blommor lite senare på sommaren.


Näe... inga näckrosor har kommit i "vår" damm ännu. Men jag kan inte se att den (Korsnäs) som har ansvaret för att sköta om den har gjort nån insats i år heller. Att där finns näckrosor är ju vackert... men det är ett tecken på att den håller på att växa igen. Den platsen har varit ett av mina andningshål under lång tid och jag ser förfallet som breder ut sig. Men det är ändå njutbart att sitta där och se ut över vattenspegeln och lyssna på fåglarna i grannskapet.


Det finns ännu så mycket vatten att det forsar ordentligt i utoppet i nedre delen av dammen!


Ett av naturens eget konstverk blänker fint i motljuset.


Inget litet jobb väntar. Ved för flera år framåt är ju bra, men... den ska in under tak och den ska staplas!! Det är lite mer än det ser ut... 10 kubikmeter!


Men barnbarnet... Emma... är arbetsvillig trots värmen och hon fyller den ena traven efter den andra! Och snyggt blir det också!. Sen får vi jobba på lite varje dag... så är det snart inne i vedboden! Det finns faktiskt roligare saker att göra... tycker jag. Men allt i livet är ju inte roligt och man får ta det onda med det goda och blanda lite så blir det bra!
Idag har jag faktiskt sytt lite... inget pyssligt eller broderat... utan nytt tyg till dynorna på altanen. Det är ju inte sååå upphetsande... men nödvändigt... då det gamla tyget har bleknat och börjat falla sönder av solen som skiner in där nästan hela dagarna! Men så fattas ju blixlås så klart så jag får vänta med färdigställandet tills jag hunnit få hem det som ju borde ha funnits hemma redan! Många färger har jag... men inte mer än 1 meter mörkgrönt och det räcker inte långt till10 dynor!! Tyget köpte jag på hösten för två år sen och skulle sy dem under vintern... men pyttsan! Då hittade jag mycket roligare saker att sy!!

Så ser det ut hos oss i det gula huset just nu... men det regnar inte i alla fall trots hotet om åska och häftigt regn ifrån "vädergubbarna".
Ha det gott därute!


5 kommentarer:

 1. Ser ut som du har det härligt i sommarvärmen!! Fast att ta hand veden kanske inte äär det roligaste, man får se det som ett gympa pass!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Ved är ganska kul, säger jag som är lite av en hamster. Samla, samla... att ha "sedan", det är bra, det!
  Duktiga barnbarnet också! Såna är toppen att ha!

  Här har det bakats idag, och rensats lite, lite ogräs. Hujedamej, vad det växer!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Oj, de här bilderna hade jag missat! Så härligt vatten! Och det förgyllda spindelnätet!

  SvaraRadera
 4. Jag HADE råkat trycka på en vänster-knapp... så nu har jag fixat till så att bilderna hamnar där jag vill ha dem. Radavstånden gör däremot fortfarande som de vill, men men... har man inte större bekymmer än så, så är iallafall jag nöjd.

  Idag har jag gjort jordgubbsglass. Den blev GOD! Jag, som annars inte äter rosa glass, för jag tycker att den smakar syntetiskt och äckligt, tyckte den här var smaskens! Men så var det ju Riktiga Jordgubbar, Vispgrädde och Ägg i den... mums!

  Klappa, klia, hälsa och ha det så bra!

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt fina bilder och vilken ljuvlig blomma.

  Ha de bäst

  SvaraRadera