onsdag 29 juni 2011

På fjärilsjakt...

...en varm dag med ett av mina barnbarn.


 Varma dagar har det varit gott om på senaste tiden... och att jaga fjärilar  (med kameran visserligen) är verkligen svettigt, men roligt!! Jag hade lagt märke till att dessa vackra flygfän trivs ibland gräs och ängsblommor under kraftledningen... som fixar strömmen till fabriken... när jag gick en av mina rundor med hundarna. Det gjorde att jag gärna ville försöka att fånga några på  bild! Så jag tog med mig Emma... ett av mina barnbarn som gillar att fota precis som jag... på fjärilsjakt!


Det är inte lätt att hinna med att få med dem på bild. De flyger snabbt iväg till nästa blomma... om man inte är försiktig när man närmar sig med kameran! Så nära det bara går vill man ju komma förstås!


Att fråga mig om namnen på dessa fjärilar är ingen idé... men bilderna visar jag gärna för den som vill titta! Det blev några som jag är ganska nöjd med! Jo minsann... Hillevi säger: Det är puktörneblåvingar (familj juvelvingar – visst låter det vackert!), den bruna också, tror jag – honorna kan variera från mörkbrunt till ljusblått.


 En humlebagge hittade jag när jag tog en bild på en av de snart överblommade nyponblommor som finns kvar på några ställen!


 Den  här röda baggen vet jag inte namnet på... men det är säkert nån annan som kan bistå med den kunskapen! Den röda baggen är en aspglansbagge säger Hillevi ! Det är bra att känna nån som vet så mycket om natur och djur som Hillevi


Hemma i rabatten blommar snöbollsschersminen för fullt och däribland reser sig liljorna ståtligt  med sin strålande skönhet och färg!

Det här mina vänner är en liten uppdatering ifrån det varmaste lilla gula huset mellan hav och sjö i norduppland... en dag veckan efter midsommar 2011.

5 kommentarer:

 1. O så fina bilder! Du måste älska detta med blommor och vackra saker som fjärilar t ex! Den där blå på första bilden har jag sett i vår trädgård också...!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder! Tummen upp för dem.

  Ha en bra fortsättning på dagen!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga fjärilsbilder, nog är de svårfångade de rackarna, men desto roligare när man lyckas!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Jättefina fjärilsbilder och din snöbollsschersmin är underbar, kanske något man ska plantera! Kram Catarina i Hbg

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska motiv du har fångat med din kamera, Bibbi! Det är vackert hos er, där i det gula huset!

  Ha det gott!

  SvaraRadera