torsdag 2 juni 2011

Juni månad... sommar!!

Den har ju fktiskt börjat... sommaren!!


Blått blir början på den här dagen... en tistel som envist kommer tillbaka år efter år och den står ju inte i vägen så det är bara att njuta av dess spretighet. Svärmor måste ha planterat den innan vi flyttade hit för 20 år sen och den mår fortfarande alldeles utmärkt bra.


Den underbart blå salvian däremot är nyinköpt... kunde inte stå emot den när vi sist var till plantskolan. de höll precis på att packa upp dem när vi kom så dat var väl meningen att en skulle följa med oss hem.

Gulkragen... jag vet inget annat namn på den... är däremot gammal som gatan men den blommar varje år omkring midsommar... den brukar bli med på midsommarbilderna. Men i år har den väl blommat över när vi kommer dit i år.


Smultronblommorna är små men alls inte oansenliga om man bemödar sig med att titta nära på dem.
Då är det bra med en lång zoom på kameran!

En närblid på rododendronblommans ståndare och pistiller... som är som om de vore doppade i guld!!
Då blev det en liten uppdatering ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland... bara för att blommorna är såå fina just nu!!

3 kommentarer:

 1. Så mycket vackert på en gång!

  Postade ditt brev igår, långt före brevlådands tömningstid, så det borde verkligen komma fram till gula huset idag. Håller tummarna för att posten sköter sej!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Nela...det kom... det sågs... det segrade!! Det är bara såå fint. Emma kommer att bli jätteglad över finaste kortet av alla... det ifrån oss... och du har gjort det!!
  Tack snälla du för allt besvär!!

  SvaraRadera
 3. Inget besvär alls! Bara himla kul. Det vet du ju.

  Kram kram!

  SvaraRadera