onsdag 15 juni 2011

Sommarlovet har börjat...


 ... och som ett brev på posten kom då regnet förstås! Men i skydd av taket till altanen blommar den första clematisen  för året...´Multi Blue´ är namnet, den är storblommande och tidig. Favoriten bland de clematis som finns i vår trädgård. Sen kommer de andra efter så småningom. De pryder verkligen sin plats dessa blommor!

Det har varit lite av varje som hänt här med  både jämna och ojämna födelsedagar, skolavslutningar, barnbarn som tagit studenten och en annan som klarat körkortet. Allt har ju en förmåga att komma på samma gång... speciellt när familjen är stor! Jag är är ändå så glad över att det är trevliga saker som händer.


Vallmon visar upp de mest olika och underbara färger och rengdropparna gör den inte mindre tilltalande. Vattendropppar kan ju förhöja en bild ganska ordentligt... så det är bra att passa på när det har regnat!

Mina plantor står ännu till stor del kvar i sina lådor i väntan på utplantering... den långa kalla våren gjorde att de inte kom igång med växandet förrän för några veckor sedan när värmen kom och då blev det så varmt att de nästan dog av det. Aldrig får man vara riktigt nöjd! Så nu väntar jag på lite lagom mängd värme!!


Här står de som en färdigplockad bukett... men jag vet ju att de inte står så länge om jag plockar in dem så de får stå kvar!

Regnet  har vattnat på våra gräsmattor ordentligt... de hade redan börjat bli sönderbrända. Nu blir de väl gröna igen bara regnet upphör och värmen kommer tillbaka. 10+ grader är inte mycket att glädja sig åt. Ogräset har ju också blivit vattnat... så det är bara att fatta tag i redskapen och börja om igen!
Det var en liten rapport ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland.

2 kommentarer:

  1. Vilka helt fantastiska bilder du tar på lika fantastiska blommor, underbara..kram..

    SvaraRadera
  2. IH, så smukt, underbare blommar både valmuer og clematis og hvilken bra fotograf, fantastiske billeder :-)
    Knus
    Vibeke i DK

    SvaraRadera