lördag 4 juni 2011

Den första vallmon har slagit ut...

... så även några andra blommor!


Vallmon stod där och vajade i vinden när jag tittade ut i morse. Jag hade tänkt att jag skulle hinna vara med när den vecklade ut sina skrynkliga blad... men hann inte med det. Men det kommer fler... så jag kan kanske fånga någon av dem på bild. De kan se lite roliga ut när de tappar "hatten"!


Det vita löjtnantshjärtat har också börjat blomma... den kommer senare än den röda... som väl är mer vanlig. Jag vet inte om det är växtplatsen som gör att den blommar flera veckor senare än den andra. Men det gör ju ingenting att jag får vänta på den!!


Den första pionen slog också ut idag. För första gången får den riktigt många blommor... den har inte så många år på nacken!


Varken ute eller inne... kan man väl säga om Märtas strategiska placering? Hon tycker om att ligga där med total kontroll över vilka som kommer och går! Här har det blåst alldeles väldigt idag... men soligt och varmt. Jag har rensat en bit av häcken... det är ett riktigt "långholmsgöra" och taggigt. En tagg har lyckats ge mig en infektion i ena armen och nu kollar jag noga så det inte blir blodförgiftning. Dessa taggar gav mannen i familjen det  för några år sen... så jag är lite försiktig när jag håller på  och rensar där. Men det hjälper inte hur man gör när det är trångt emllan häck (den gröna taggiga) och staket!

Så kom det ytterligare en uppdaterig ifrån det gula huset...

1 kommentar:

  1. Hej, Bibbi!

    Din vallmo är också jättefin! Min är då en svag kopia :-) Och vad jag älskar pioner!!!

    SvaraRadera