fredag 26 augusti 2011

Hillevifickor en gång till...


... nu har jag kommit till version 02 av de praktiska extrafickorna. De fick namnet efter Hillevi som bad mig sy dem till henne. Hon hade en förlaga... av alltför dåligt kvalitet för att leva upp till de krav på slitstyrka hon har... de gick sönder redan efter ett par dagar. Hon gillade modellen... men ville ha dem i bättre bättre och framför allt starkare tyg... som kan hålla för det liv hon lever i skog och mark med sina hundar och i ett rörligt krävande jobb.


Jag gjorde ett mönster och skred till verket. Det såg så klart mycket enklare ut än det i själva verket var! Modellen är alldeles utmärkt och fickorna rymliga med en mobilficka ini den ena bälgfickan. Man stänger bältet som sitter nere på höften med breda stadiga kardborrband. Även ficklocken stängdes med kardborreband... men det visade sig att de snart sattes igen av skräp och slutade fungera... så jag har bytt ut den mot knapp och knapphål på den senare modellen. Jag sydde i jeanstyg... både yttertyg och foder för att stabiliteten skulle bli bra. Hillevi använder dem dagligen i jobbet och på fritiden och hon är jättenöjd.

Det var lite trickigt att komma på hur de skulle sys för att det skulle gå att sy och vända  alltihop och det tog ett litet tag innan jag funderat ut det... men det hela gick ut på att man vänder genom de extra blixtlåsfickorna om sitter på avigsidan... fiffigt uträknat... för det går att sy alla sömmar genom den lilla öppningen (utan den är man lurad) och sen är det bara att sy en stickning runt det hela som avslutning.

 Då jag är vänsterhänt ser jag ju livet ifrån en lite annorlunda sida... och det första försöket visade sig så klart vara anpassat för vänsterhänta. Trots att jag verkligen tänkte på det när jag satt vid maskinen... så blev kardborrbanden sydda åt "fel" håll... men det har jag ändrat på den senare "versionen". Jag lovade Hillevi att det skulle bli två bälten till henne  och leveranstiden blev lååång på den senare... men nu är den klar och jag är rätt så nöjd. Nu återstår bara att sy en till mig också... men det blir en senare fråga det!!


9 kommentarer:

 1. Vad snygga dina fickor blev!!!!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga och så praktiska, de kan man även ha i ett jobb där det fodras många fickor, t.ex hemtjänst....Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Finfint! Gillar personliga lösningar!

  SvaraRadera
 4. Så fin og praktisk. Den er jo helt "proff"

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt och så fiffigt!! Skulle jag behöva på jobbet, glömmer titt som tätt att jag behöver fickor och klär mig som lite fel ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Åh, titta så fina de blev - en gång till! Knapparna blir nog väldigt bra istället för kardborre - oftast är fickorna öppna, men ibland vill man kunna stänga dem. Och, som sagt, trots dagligt slitande och bökande efter grejer i fickorna och en tung nyckelknippa i ringen, bökande djur (framförallt Spångas minigrisar känner att jag har hundgodis i den ena...) så håller och håller de!Tack, snälla du!

  SvaraRadera
 7. Kanoners fina är de! Förstår så väl att Hillevi är nöjd!

  SvaraRadera
 8. Riktigt snygg och praktisk med, kanonarbete!

  SvaraRadera
 9. Hej Bibbi!

  Tusen tack för rara kommentarer i min blogg. Blev så glad. Allra mest glad blev jag över det lilla livstecknet från dej, blir ju alltid lite orolig när du uppdaterar lite glest.

  Såklart att du kan ha viktigare saker för dej än att sitta vid datorn, men... ja... orolig blir jag ändå!

  Kram och kli!

  SvaraRadera