fredag 25 november 2011

Första advent på söndag...

... det har gått jättefort att komma så här långt. Jag vet då inte vart dagarna har tagit vägen. Den här veckan har jag ägnat åt att tvätta fönster och till att sy gardiner till vardagsrummet. Inte några invecklade saker utan "bara" paneler. Men allt tar ju sin lilla tid.


En tur till stan för att lämna hundarna på trimning gav några timmar att göra stan, mitt spår gick till stadens enda tygaffär...så klart. Jag behövde nya gardiner till vardagsrummet och det fann jag efter att ha letat en stund. I en hylla med nedsatta tyger hittade jag mitt tyg... en längd räcker till mina tre paneler... och det kostade 29:-/m!! Naturligtvis kunde jag inte bestämma mig genast utan att leta igenom  de andra hyllorna... men jag återkom till det här tyget. Så jag köpte 5 meter till den fabulösa summan av 145:-... det ska även bli en duk till det runda bordet... så det blir nog inte så mycket kvar.

5 m  av det vita tyget blev det också till 5 paneler... varav en som utfyllnad till kökets nya gardiner. Bra tänkte jag det där vita kan vara bra till mycket... men efter 5 paneler återstår ju bara en remsa på 2½m x 50cm. Några dukar kan det ju bli förstås. Strukturen i det tyget liknar linne (100% bomull) och det är lagom kraftigt och kostar bara 65:-/m om man köper 5m.  Man kan ju inte klaga på det priset heller om man betänker vad många tyger kostar idag!

Det är inte såå väldigt roligt att kantfålla så många paneler... men det är bara att ta sig an uppgiften när man väl bestämt sig för att göra det. Det roliga kommer ju sen när det är dags att sätta upp det hela och sen se hur fint det blir! Det blir ju faktiskt lite skillnad på det man syr själv om man jämför med de färdiga, billiga paneler som finns att köpa. Trådraken är ju inget att skryta med på de färdigköpta, så de hänger ju lite som de vill.

Att kolla lamporna i adventsstakarna är en tålamodsprövande syssla varje år... men den här gången var det inte en enda lampa som var trasig!! Det är knappt  jag tror mina ögon när jag sätter i den ena kontakten efter den andra och alla lyser!! Kanke jag borde köpa några trisslotter!?

Nedtecknat i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland  fredagen innan första advent 2011.

Ps. Märta och Hilda blev jättefina i sina nya "frisyrer"... Det blir lite lättare att hålla efter deras pälsar när de fått bort en massa gammal päls. Ds.

3 kommentarer:

 1. Vilka snygga gardiner du sytt, har aldrig funderat så långt som att sy egna paneler, vet faktiskt inte riktigt varför, det blir ju som du skriver både billigare och snyggare!
  Ha en bra lördag!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Åhhhh, så fina panelgardiner! Väl i klass med de två skäggen. Ha en trevlig väntan på andra advent (är ju lite sen ;))

  SvaraRadera
 3. Snygga och även din "hjärtan på tråd"!
  Tack för dina kommentarer, det blir sakta bättre.

  SvaraRadera