måndag 5 december 2011

Hjärtetåget går för fullt...

... och jag hoppar så klart på det!


Jag började med Auds fina hjärta och det kan man ju sy många av (det har jag gjort också.) Sen kände jag att jag nog måste försöka göra egna hjärtan ... det kan väl inte vara såå svårt... kan man tänka! Det som är längst till vänster gjorde jag färdigt idag och det blev jag väldigt nöjd med. Såna blir det fler! Hjärtat som sitter mellans Auds långsmala är det första jag fixat till själv.

Jag har provat några gånger tidigare... men inte fått brodermadkinen att  bara raksöm runt hjärtat och det var ju inte så roligt när den sydde sicksack i stället.

Igår var det årets sista träff med broderigruppen inne i stan och då passade jag på och fick lite hjälp av Eva med att kunna få det att fungera... och det gör det ! Vi hade som vanligt en trevlig dag  fast vi var inte fullt gäng den här gången. Vi fikade så klart och den här gången hade vi lite extra fest med glögg och pepparkakor också.

Irmeli har sytt sin fina version av Hjärtan på tråd! Svart och rött är inte heller fel som vi fick se ett påtagligt bevis på!

Under dagen var det många av oss broderade lacetomtar... för allt vad tygen höll. Det tar ju ganska många timmar att brodera lace... så man får ha tålamod och jag hade datorn med mig jag kunde ju träna lite på in-the-hoop-hjärtan... så det fungerar även hemma!!


Så nu har jag klättrat över ytterligare en tröskel och vågar prova att göra egna små saker... det blir roligt det!

Jag har en "pinne" som säkert har ett namn och den passar alldeles utmärkt till att använda när man skrapar ut allehanda sömmar och till att färdigställa hjärtan  med. Den runda delen petar jag ut rundningarna på hjärtana med... så de blir runda och fina och den andra sidan använder jag til att peta ut den lilla spetsen på hjärtat och till att peta in vadden jämt och fint.
Kanonbra grej... en enkel träpinne... men väl använd!!

8 kommentarer:

 1. Superfina och grattis!!!! till att ha gjort egna designs. Visst är det roligt?
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Här är det Hjärtligt vill jag lova! Du har en fin blogg. Tack för titten.

  SvaraRadera
 3. Det är lite av ett lyckorus att kunna kliva över ännu en tröskel. Själv fattar jag ingenting av "in-the-hoop" som alla syr så mycket men kanske en dag att jag vågar prova. =)
  Dina hjärtan är superfina, speciellt det längst till vänster. Själv har jag också precis sytt klart ett par hjärtan, fast de är lite annorlunda än dina. =)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fina hjärtan Du sytt, Blev sjuk på att testa.
  Kram- Marianne

  SvaraRadera
 5. Himla fina hjärtan du sytt...Kram Immi

  SvaraRadera
 6. Säkert att Du hittade den lilla hela katten
  Inte det som ser ut som kattögon.

  SvaraRadera
 7. Stämmer bra jobbat. Ha det bra
  Marianne

  SvaraRadera
 8. Käre Bibbi

  Ihh, så mycket fint dun har gjort, jätte fina hjärtan du sytt :-)

  Knus og et gott nytår til dig :o))
  Vibeke i DK

  SvaraRadera