torsdag 24 januari 2013

Lite ordning bland tygerna...

...det var verkligen välbehövligt!

 
Idag blev det äntligen av att städa i det ena tygskåpet. Det blir minst sagt stökigt när jag har varit igång och sytt. Nu var det ju ett tag sen jag sydde... men det blev inte städat innan jul. Det finns ju en dörr att stänga... så röran störde mig inte förrän jag började fundera över vad som finns i lådorna! Så nu är det bara sylusten som fattas... och en del färger saknas förstås så det blir nog nåt besök i tygaffären snart.
 
Hör här och häpna!! Det kom minsann ett brev ifrån min husläkare... där hon beklagade att jag blev sjuk före jul och fick utstå en jobbig tid! Hon skrev vidare att vi nu måste följa upp mitt blodtryck och hon hade bokat tid för kontroll hos en sköterska!!! Undrens tid är nog inte förbi i alla fall!
Jag har varit dit och nu låg trycket på 135/70. Jättebra!! Alltså behöver jag ingen blodtrycksänkande medicin... inte som det ser ut nu i alla fall. Tänk om det gick att lyssna på patienten som känner sin kropp... istället för att envist hävda att "doktorn vet bäst" i alla lägen!
 
Det har varit rysligt kallt och inte ens hundarna gillar att vara ute längre än de behöver. Men mitt på dagen är det rätt skönt i solen och då passar jag på att ta en lång tur med dem. Det känns ju inte såå kallt när det när det är vindstilla så då klarar jag mig utan huvudvärk... om jag har en varm mössa på mig!
 
Nu är det dags att krypa ner i sängen som Märta har värmt upp åt mig. Hon ligger där på kvällarna när jag sitter vid datorn och sen hoppar hon snällt ner när jag säger till. Den kaminen drar ingen stöm... men värmer gott när jag lyfter på täcket och kryper ner.
 
Nu hoppas jag på lite varmare väder och mycket sol till både er alla frusna och mig i vårt aavlånga land!
 
Kram
Bibi 
 


20 kommentarer:

 1. Ordning och reda!
  Mycket fint i de lådorna!
  Min "kamin" flyttar sig mellan husse och matte och om det blir för varmt så har hon golvet att svalka sig på.
  Gissa vem som saknar henne då?
  Hon är dessutom en smart dam som vet att in under sängkläderna får hon inte komma.

  Skönt att trycket var bra!!!
  Håll det så nu:-)
  Kram
  SvaraRadera
 2. Du har gått och lagt dej, du... men jag har klivit upp igen. Gick inte alls att få somna ikväll. Bara hostar och hostar. Nu sitter jag här med te med honung i. Det är sött och äckligt, men ska ju hjälpa.

  Jaja... hörde på radion att man i genomsnitt har hosta i 18 dagar, så det är väl bara att härda ut!

  Härliga tyglådor och jag skulle tro att sylusten infinner sej snart. Det brukar hjälpa att röja och fixa lite bland sakerna, så ser man plötsligt något fint projekt som bara ligger där gömt i travarna och väntar på att bli gjort. Så kan det funka med papper iallafall!

  Kram på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh...du din stackare... jag minns alltför väl hur jobbigt det var. Lägg i några Honugsvick så blir det lite mer sting i ditt söta te! Det stämmer rätt bra med den genomsnittliga tiden för hosta.Det värsta är ju att man inte får sova när man ska!!

   Ordningen försvinner snart så det är nästan ingen idé att städa i de där lådorna! Men nu vet jag lite mer vad jag har. Jo du jag hittade allt några UFO:n också (du minns väl vad detär?)

   Krya nu på dig med stormsteg
   Kram

   Radera
  2. Jajamän... U-Färdiga Objekt, eller nåt sånt, va? *S*

   Det är bra att veta vad som finns, även om man inte vet exakt var det finns nånstans. Men då kan man ju iaf leta reda på det.

   Oj, vad jag ska krya på mej nu. Fullt med nya medikamenter i huset!

   Radera
 3. Oj, vilken tygskatt och så fint vikt - själv kan jag bara knöla ihop allt, tvätten också…

  Passa'rej, jag kommer nog ikapp med trycket, vad det lider!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det en skatt... som man måste vika för det får ju inte plats annars och inte skulle jag se vad jag har heller!! Var och en har sitt sätt att ha ordning på sina grejor... vet du väl?
   Ingen skulle vara gladare än jag... om du fick ner det där skyhöga trycket! Har de inget knep de där kluriga läkarna?
   Hitta vackra vyer idag som jag kan njuta av!

   Radera
 4. Ohh så härligt det ser ut bland dina tyger!! Ja visst är det kallt, jag lider med Prinsessan som knappt vill ut och göra det hon ska...men värma upp under mitt täcke det gör hon så gärna ;)
  Ha en bra dag!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att ha lite överblick... för att tag i alla fall!

   Det är synd om deras stackars tassar i den här kylan. En gång när Märta frös försökte hon lyfta båda tassarna på samma sida! Hon fick så klart en redig slagsida och dråsade i backen utan att riktigt förstå varför!!
   Sängvärmare är gott att ha... men bara innan jag kryper ner. Fast den lilla kråkan smyger sig upp fram på småtimmarna när det blir kallare... förstås!
   Ha en härlig mindre kall dag
   Kram

   Radera
 5. Ingen dum kamin Du har. visst är det skönt när man städat bland tygerna tyvärr varar det inte så länge Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt... dubbelt upp. Det är allt synd att ordningen inte varar längre än näsan räcker... sen är det bara att göra om igen.
   hoppas du slipper frysa idag när solen skiner!
   Kram

   Radera
 6. Ojsan, nästan en tygaffär hemma hos dig. Skönt att trycket ordnat till sig. Kamin är bra att ha. Cara värmer upp åt mig och gör som Märta, hoppar ner när jag lägger mig men det är då den lilla kaminen, Gizza, kommer och värmer mig hela natten. Trevlig helg till er alla i stugan.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mindre sån då i så fall! Här är det ungefär lika... Märta hoppar ner och lägger sig i sin korg och Hilda smyger sig upp till mig under småtimmarna när det blir kallare och då gärna under täcket och alldeles intill mig... nästan på!
   En fin helg önskar vi er också!
   Kram

   Radera
 7. Visst är det skönt att få ordning bland tygerna och fint ser det ut hos dig. Eftersom jag har så liten plats att hålla till på måste alltid se till att plocka i ordning, på gott och ont. Hur går det med handen, har du fått tillbaka skaplig rörlighet. Bra att ditt tryck ligger på rimlig nivå. Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju skönt att ha en permanent syplats... jag har provat alla varianter under årens lopp och den jag har nu är nog bäst. Men det betyder ju inte att det alltid är ordning på torpet!

   Jotack... handen mår bra och rörligheten är bra... även om skinnet stretar och är skört på handleden. Men kraften är det sämre med... det kan ta låg tid innan den kommer tillbaka... om den ens gör det. Jag tränar och hoppas på lite mer styrka. Det viktigast är ju att domningen och värken i handen är borta. Fast tummen gör ont nu igen när jag har börjar anstränga den igen så det blir nog fler operationer innan det är färdigt. Men inte än!!
   Ha en fin helg
   Kram

   Radera
 8. Vilka massa härliga tyger, det är allt lite synd om oss som har ett sånt habegär:O))
  Förstår om du har en kamin i sängen, när vi hade katt så hade jag det också, nu får man ha sockar och varmt täcke:O) Kram på dig! Hoppas du hittar lusten snart ibland allt detta fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog fattas det alltid några tyger när msn ska sy nåt nytt!! En hundkamin är gott... en sån skulle du allt ha!
   Jag letar och letar efter den där sylusten men den gömmer sig bra!
   En skön helg till dig
   Kram

   Radera
 9. Önskar också att jag hade ett sådant syrum,,och denna ordning!!!!Börja att sy en söm om dagen ....så är du snart tillbaka!!Kram från Bambi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som trodde att du hade en hel våning i huset till din hobby!!
   Ska försöka med ditt tips... en söm om dagen ska jag väl kunna klara!!
   Tack för det!
   Ha en go helg
   Kram

   Radera
 10. Så mycket fina tyger och vilken ordning.
  Skönt att trycket gått ner. Du ska se att bara solen tittar fram så kommer sylusten åter.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du... en liten stund ska väl ordningen vara... men sen ser det lika ut igen! Upp har det gått, mitt tryck och nu är det ju alldeles bra... tack vare borttagningen av sänkande tabletter.
   Sylusten kommer nog den med!
   En skön söndag till dig
   Kram

   Radera