söndag 20 januari 2013

Veckan som gick...

...nästan utan att jag märkte det...

 
... nu har jag äntligen kunnat lägga upp några bilder och det har skapt huvudbry ska jag säga!!
Plötsligt fanns inte samma möjlighet som förr att lägga upp bilderna... nu måste bilderna ligga på Picasa och då blev det stopp i mitt huvud. Jag ville inte ha mina bilder där ju... men det var bara att ge upp om jag ville uppdatera och det ville jag ju plötsligt göra!
Tulpanerna kommer ifrån en stor bukett (30st) som jag fick av Mita när hon kom på ett oväntat besök. Jag har inte köpt några själv den här vintern... så jag blev förstås jätteglad!! Den lilla namnetiketten lade Picasa till alldeles själv och den behövs ju inte. 
 
Tulpaner gör ju vem som helst lycklig och jag gillar verkligen dessa blommor!
 

 Här har vi ett skyggt besök eller tre noga räknat... det är samma hind med två bock-kid som jag fick på bild på sensommaren. Då kunde jag inte bestämma könet på dem... men nu när de var på så när håll kunde jag se att det är två bockar. Den här gynnaren var på väg in på altanen när jag uppenbarade mig med kameran... så han ångrade sig! De kommer varje dag och kollar om det fallit ner nåt ifrån fågelbordet. När jag fyller på slänger jag ut lite extra på backen så de ska lite i alla fall. De ser ut att ha klarat vintern bra alla tre så de hittar visst lite mat tros all snö!

 
Sist... men absolut inte minst var jag iväg på broderidag förra helgen. Vi var tretton glada brodöser som samlades och försökte komma igång med att sy. Jag var så klart en av dem som inte kom igång... jag hade glömt ramarna hemma... förstås! Men jag kunde ägna lite tid åt att försöka få lite ordning på mina broderier i datorn... det är ju bra att kunna hitta dem när man får lust att göra ett broderi! Men det blev inte så mycket bättre... tror jag.
 
Det var roligt att träffa alla igen även om det saknades några. Det blev många glada skratt... som det alltid brukar bli och det blev många olika broderier sydda av de andra dan dagen. trots att jag inte sydde nåt var jag ganska trött när det var dags att åka hem igen. Jag hade tur och fick åka med Lena och hennes man... de bor ganska nära mig. Så jag slapp bära packningen... som blev tung trots att jag försökt sålla blend de n ödvändiga sakerna! Det är gott med vänner!!
 
Nu har den värsta kylan slagit sig och det har varit lite sol mellan snöbyarna... vi har ca fem -grader och det är ju lite skillnad mot -tjugo igår! Jag tog kameran mad mig idag för att få några fina vinterbilder... men det blev bara snöväder och ingen sol så kameran stannade i fickan den!
 
Det här var en del av det som hänt under veckan... inga ovationer direkt utan mest det vanliga. Jag hopps att ni andra kommit igång med era aktiviteter bättre än jag har gjort. Jag har liksom inte riktigt vaknat efter den här vinterns prövningar och vilar på hanen ett tag till!
 
Ha det gott.
Kram
Bibbi

17 kommentarer:

 1. Det är alltid roligt att träffa likasinnade, men synd att du glömde dina ramar. Fina bilder på ert fyrbenta besök. Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid glömmer jag nånting! Vet inte om det hör till åldern... eller on jag bara är osedvanligttankspridd!?? Ibland hinner jag med att hämta kameran och det är ju roligt att få dem på bild!
   Ha det gott
   Kram

   Radera
 2. Härliga tulpanbilder! Har hela veckan tänkt köpa ett gäng men bara glömmer....får bli till nästa helg ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tulpaner gillas och kameran vaknar gärna ur vintersömnen för en stund och vill vara med när såna står på bordet! Veckan går fort och tulpaner finns det gott om!
   Kram

   Radera
 3. Kan vara rätt så skönt att vila på hanen ibland. Trevligt att du kom med till broderigruppen. Sedan att du inte sydde något spelar ingen roll, du fick träffa dina "broderivänner" vilket måste varit trevligt. Ha det gott ni alla i gula huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu det blir så vare sig jag vill eller inte... när jag inte har alla grejor med mig! Men du har rätt...det är roligt att prata med andra som omväxling!
   Ha det gott ni också.. klia alla tre skäggen!
   Kram

   Radera
 4. Alltid är det något!
  Då menar jag inte bara för dig!
  Tulpanerna är fina, men de klarar inte mina luftrör av!
  Tacka vet jag rosor eller nejlikor!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att du inte klarar av att ha tulpaner hemma... men rosor och nejlikor är ju inte så dumt att ha heller! M
   en lite sylust kunde du gott dela med dig av.. du har ju i överflöd! :D

   Kramen

   Radera
 5. Jag skulle just skriva "Alltid är det något!", men det var ju redan upptaget! :D Hursomhelst, roligt med en uppdatering och fina rådjur hann du fånga på det, till tröst när nu broderipinalerna gled ut minnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... gled ur minnet... det var roligt!! Med en elegant svepande rörelse då... eller? Rådjuren är trogna gäster... men jag hinner inte med alla gånger. Rättare sagt... nästan aldrig :D Men det är som det är med snabbheten!
   En grå dag har vi och jag önskar er nåt bättre!

   Radera
 6. Så vackra bilder Bibbi, härligt med broderidag även om det kanske inte blev så mycket broderat . Må så gott i det gula huset. Kram och klia skäggen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Allt blir inte alltid som man tänkt... när man inte tänker sig för... eller hur? Men det blev ju bra ändå.
   Kallt har vi -19 just nu... fast annars har vi det bra och kliar skäggen så lart!
   Kram

   Radera
 7. Härliga bilder. Rådjur kommer till oss ockå. De letar under fågelbord för att se om de hittar något. Vilken osis att du glömde bågarna på syträffen.
  L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt är livet ibland... men jag hade en bra dag trots allt!!
   Ha det gott!

   Radera
 8. Så skönt att inte behöva mötas av rubriken "Snöstorm" längre, när man hälsar på hos dej.

  Har du provat att använda Chrome som webläsare? Då funkar blogspot som den ska, man kan lägga upp bilder från datorn precis som vanligt osv. Prova, om du inte gjort det redan.

  Fem grader låter skönt. Här i Mellansjö har vi -23. Bläh.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar du inte snöstorm?? :D

   Jag använder ju Chrome och när jag ska öppna en sida måste det tänka en kvart minst innan det händer nåt och lägga in bilder på vanligt sätt går ju inte!! Men det kan ju vara mig det är fel på förstås!
   det var några dagar sen det var -5 grader här... men ni har allt lite kallare uppe hos er!
   Nu ska jag prova igen och se om det funkar!!
   Kram oc kli!

   Radera
  2. Knepigt att det inte vill funka för dej. Jag bytte till Chrome från IE och då började allt plötsligt att fungera precis som det skulle igen.

   Nu sitter jag här... klockan är halv två... och hostar så jag tror lungorna ska sprängas. Det är inte kul.

   Radera