torsdag 10 januari 2013

Snöstorm...

...det har vi idag!


Bilden är kommer ju ifrån en annan vackrare dag och ett annat år... men får ändå vara med i brist på nytagna bilder. Kameran ligger i djupaste vintervila och får inte störas. Halv storm och snöväder är inte vad vi vill ha... men det fick vi ändå!

Jag har varit till Uppsala idag för besiktning av handen... som läker som den ska. Men det kommer ändå att ta ett tag till innan jag kan använda den fullt ut och riktigt lika stark och stadig blir den nog inte igen... sa den gode doktorn. Han förklarade också att man vid operationen delat på en stor senplatta som ligger tvärs över handen uppe vid handloven och den ska självläka under det som nu ser helt och fint ut. Så jag får ha tålamod och vänta nån månad till innan allt är helt igen. Jaha... tänk så lite man vet! Nu är det bara att vänta en månad eller så innan det är dags för nästa hand.

Km har fått tid för operation av sina ljumskbråck  i början av februari... så vi får "sticka emellan" med det innan jag tar den andra handen. Jag kan tycka att det räcker, nu men vi får väl hålla ut ett tag till!

Symaskinerna har nog torkat ihop under den här vintern... men lite rengöring och några droppar olja ska nog få igång dem igen. Jag har faktiskt provat rullkniven lite och skurit lite remsor som ju är på modet nu hos både en och annan. Men det är inte det lättaste så jag får ta lite i taget. Scrapsen pockar på lite uppmärksamhet och kan behöva lämna lite plats åt lite nytt när jag kommit igång igen. Vad det ska bli vet jag inte än men det blir väl alltid nåt... även om det kommer att ta rid!

Så... då vet ni att jag lever och har kommit upp ur sängen efter att ha varit däckad under lång tid. Influensan kom ju lök på laxen efter allt annat och det har varit jättejobbigt. Nu är det bara lite "resthosta" kvar och det kan jag leva med! Nytt år och nya tag!!

Skrivet i det gula huset som ligger inbäddat i snö och skakar lite i stormen som drar fram!
Kram
Bibbi

16 kommentarer:

 1. "Lite resthosta"... jahaja... själv sitter jag här, mitt uppe i värsta "mitt i-hostan" och då går det inte att sova, utan jag måste resa upp kroppen i åtminstone sittande läge nån halvtimme, få i mej en kopp the och ordna till slemmet i halsen innan jag gör ett nytt försök att sova. Stackars Sture får ju inte heller den sömn han behöver just nu.

  Låter bra att handen läker som den ska. Senplattan växer säkert ihop, den med, vad det lider.

  Har du möjligen en Fiskars rullskärare? Jag tror att jag har några blad till en sån liggande nånstans, felköp... du kan få dem om jag hittar dem och det är rätt sort?!

  Snöstorm är aldrig kul, jag hoppas att den bedarrar innan den kommer så långt som till oss.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch... för den eländiga hostan... när man inte får sova utan sitter där och hostar i det oändliga. Jag är såå glad att det värsta är över efter 14 dagar. Handen fixar sig med tiden! Jag mailar en bild på mina blad så får vi se om de passar. Stormen bedarrar nu tror jag och det gör ju inget!
   Krya på dig nu!
   kram och kil

   Radera
 2. Det var ju väl att du hörde av dig lite igen! Låter ändå rätt bra med handen och hoppas att den snart är starkare. Influensa var ju väldigt onödigt på det hela.

  Här snöstormar det väldeliga just nu och ännu har jag ström - tänk, minsta lilla vindpust i december gjorde stugan strömlös i flera timmar varje dag… jag har fortfarande inte vant mig helt utan har ficklampa och tändstickor redo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... vi får ju inte välja vad vi ska gå igenom. men snöstormen är väldigt onödig kan jag tycka fast vi inte haft nåt strömavbrott. jag hoppas att du slipper det också och att elbolaget fixat det som var trasigt! Ström vill man ju ha...helst!
   Sköt om dig och klia skägg och anka

   Radera
 3. Som du skriver: Nu räcker det för er del!!!! Må våren bli ljus och glad och inge mer sjukdommar drabba er!
  KRAM Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det... jag hoppas att din profetia håller så det är slut på eländet nu!
   Lite ljus och värme skulle vara bra nu!
   KRAM tillbaka

   Radera
 4. Inget vidare med snöstorm :( Man kan verkligen tycka att ni fått er beskärda del och mycket därtill, det är härligt att handen är på G! kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt ser ut att bli bättre nu både stormen och handen. Sen får man se hur det blir med resten! Ljuset kommer ju tillbaka nu och humöret lättar med det.
   Ha det gott
   Kram

   Radera
 5. Skönt att allt går mot rätt håll, säkert blir du stark i handen igen, men var rädd om den när du skär! Snö + storm fy katten! Kram ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du kan tro att jag är försiktig så jag ska bli stark igen fort! Stormen har bedarrat nu så det blåser bara lite. Ni har väl ingen snö kvar ni?
   Kram

   Radera
 6. Bra att handen är på rätt väg, men ta det lite lugnt med rullskäraren. Här i Hbg skiner solen och ett par grader kallt och gräsmattorna är gröna, inte en snöflinga syns till. Skönt att influensan har dragit sig tillbaka! Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är försiktig och känner att jag blir fort trött i handen. Men lite kan jag göra och det är såå roligt.!
   Åh... vad orättvist med gröna gräsmattor och sol!! Men det kommer här med det är jag helt säker på!
   Kram till dig!

   Radera
 7. Skönt att det går åt rätt håll med handen. Säkert bra att brockoperationen kommer emellan så att du blir starkare i den när nästa hand skall opereras. Ha det gott i helgen och hälsa alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är klok du Margareta... det finns en tanke med det mesta som händer. Fast ibland kan man fundera ... länge... över vilken nyttan är på mycket av det som sker!
   En skön helg till er och alla tre skäggen!

   Radera
 8. Visst räcker det och blir över med sjukdomar och operationer för er.
  Låt oss hoppas på mycket scraps-letande under tiden och sömnad när den dagen kommer!
  Kameran vill nog ut och spegla linsen i solen också...
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tycker lika som jag i den frågan!! Men vi får väl vänta tills det planerade är avklarat!
   Kameran ligger fortfarande i idé och får inte störas... och solen gömmer sig bakom en grå himmel.
   Ha det gott.
   Kram

   Radera