tisdag 12 februari 2013

Snökanonen är igång...

...så här mycket snö var det länge sen vi hade!!
Både vanliga och lite ovanliga fåglar kommer till fågelbordet! Den lilla hackspetten ser vi inte såå ofta... men den finns ju här i närområdet så den kommer när det blir kallt eller svårt att hitta mat. Den verkar vara nästan bara hälften så stor som en vanlig hackspett... men ser annars lika ut... i mina ögon då förstås! Änderna kommer "simmande" i snön de med och de tolererar även en och annan duva vid bordet!

Snön kommer ner i oanade mängder... vi hade skottningshjälp igår på eftermiddagen och  de skottade en gång till fågelbordet så jag slipper pulsa så högt jag är kluven! Efter några timmar fick jag gå ut och skotta gången upp till vägen igen. De kom idag med och det jätteskönt att få hjälp för jag orkar inte slänga upp snön i drivorna längre för de är såå höga. Det är bara att inse att jag inte klarar av att hålla snön borta själv!

Igår när jag skulle ut med hundarna på den dagliga längre rundan valde jag mellan Icebagskorna och vinterkängorna med trakordäckssulor och kängorna vann då det ligger så mycket snö på de vägar vi går. Men det visade sig vara blankis under snön och jag fick prova på ryggläge  på cykelbanan!! Oj vad fort det gick... rätt som det var åkte ena benet iväg och jag lade mig med det andra delvis under mig och i ett huj hade jag två hundar över mig! De trodde att jag lekte med dem!! Men de fattade snart att det var allvar och jag kunde ta mig upp igen! Inte gjorde jag illa mig heller.. trodde jag tills jag skulle kliva ur sängen i morse. En härlig sträckning i lårmuskeln hade jag fixat till! Men vad kunde jag göra åt det... hundanra måste ut och det var bara att traska iväg. Jag har haltat omkring lite men det är inte värre än att jag klarar det.

Jag har faktiskt sytt lite idag... men tiden räcker inte till allt och då får det roligaste vänta! Jag är ganska trött också... så det blir lite vilande i fåtöljen emellanåt med en bok eller tidning.

Sjuklingen har piggnat på sig lite och har börjat röra sig lite mer. Det blev ju ingen titthålsoperation utan ett rejält snitt på 12-14 cm och då bara på ena sidan... så det blir en operation till för honom också. Stygnen ska bort i nästa vecka och då blir det väl lite lättare för honom att röra sig mer obehindrat... fast han får ta det lugnt ett bra tag till.

Så har vi det i det gula huset... som snart är översnöat... mellan hav och sjö i norduppland!

Ha det gott och hoppas att ni inte har lika mycket snö än vi har!!

Kram
Bibbi

11 kommentarer:

 1. Vilken fin liten hackspett du fotat.
  Visst räcker det med snöelände nu. Här har det snöat hela dagen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då inte räckte det!! 12-15cm till kom det i natt... så jag har skotat mig svettig även idag! Det är nog svårt för fåglarna nu tror jag!
   Kram

   Radera
 2. Oj, vilka särskilda fågelbordsgäster du har! Märkligt med hackspetten, det är en större men åh, så liten!

  Vilken tur att det inte blev något värre när du försökte göra en snöängel ;) Sträckning gör ont nog och något mer har du inte tid med. Ta det lugnt och vad bra att ni fått skottningshjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra det är att ha "hillevilexikonet"! Hur vet du att det är en större?? Vad skiljer dem åt
   Det är ju du som ska göra snöänglar vet du väl?? Jag hoppas verkligen att det tar slut snart för annars gör jag det!
   Gör en vacker ängel du och klia skägg och anka

   Radera
  2. http://www.hasseandersson.se/pages.asp?PageID=3421

   På den här fotosidan kan du överskådligt se de hackspettar vi har i Sverige! :)

   Radera
  3. Hillevi som spammar14 februari 2013 07:44

   Såvida det inte är en art som ser precis likadan ut, men utvecklats för sig själv i Långtbortistan och sen förirrat sig hit. Fast det tror jag inte.

   Radera
  4. Johoodå... det måste ju vara den! Ska genast skicka ut ett sms till alla fågelskådare :D :D

   Radera
 3. Vilka härliga bevingade gäster du har! Gräsänder?! Kul!

  Skottningshjälp är guld värd. Vi har ju en liten traktor och oj, vad våra grannar blir glada när Sture kör en sväng upp till dem också, när han ändå är ute. Annars är den där traktorn lite av "gemensam egendom" och grannen kommer och lånar den precis när han behöver. Såklart. Goda grannar kan man inte få för många av! Och de är verkligen av allra bästa slag.

  Elände att vurpa sådär, hoppas verkligen att du snart är kurerad!

  Glad åt den lilla rapporten om konvalescenten också. Fint att det går år rätt håll!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får lite olika gäster vid det bordet... både två- och fyrbenta! Vi har en redig snöslunga... men den har ju inte lärt mig att sköta. det får väl bli nästa kurs för mig det!
   Kram och kli

   Radera
 4. Ja du snö har vi så att det räcker och blir över. Rätt bra kan jag tycka eftersom det är sportlov nästa vecka...men sen kan det få smälta bort och bli vår!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt i snöblindheten glömmer man ju lätt att det finns barn som har sportlov! Så klart att de ska få ha roligt i snön... men sen får det vara slutt!! :D
   Kram

   Radera