söndag 16 mars 2014

En snenesse till...

... när jag ändå var igång! 
Nu är jag ju "utom tävlan" i Snenesserallyt och kan ägna mig åt lite åt att "pimpa" bilderna lite. Jag tycker ju att det är roligt! Den här necessären är jätteskoj att sy och den lockar till att sy fler! Men hur många kan man hitta på att man behöver?? :D Scrapsen tillåter att jag syr mååånga!

 
Blåsipporna blir bara fler och fler nu... även om de dragit ihop sig lite nu när det kommit lite snö och blåser ishavsvindar. Men det är ju omöjligt att låta bli att ta några bilder till på dem när jag går förbi deras växtplatser på mina hundpromenader!


Några tussilagon har jag ännu inte lyckats hitta... men jag letar väl inte på de rätta ställena kan jag tro!

Här är det fortfarande så att hussen i familjen inte kan göra mycket mer än att klä på sig själv och bädda sin säng.  Han haltar eländigt och kan inte gå många steg utan att grina väldigt illa! Hans ryggbesvär verkar bara bli värre för var dag som går. Han har fått värktabletter och rådet att gå till sjukgymnasten... men det verkar inte hjälpa. Jag tycker ju att han måste få komma till doktorn och kanske en röntgen då det är benet med höftprotes som gör såå ont. Han lyckades med konststycket att bli omkulldragen av hundarna ungefär vid tiden då det hela började... men han tycker inte att man kan se ett samband med det så vi får väl se hur fortsättningen blir!

Annars är allt bra här och dagarna går. Våren är nog i antågande även om den blev lite försenad av ovädret som drog fram. Jag har börjat längta efter att kunna sätta igång växthuset och tillbringa mer tid ute!

Ha det gott och ta hand om er.
Kram
Bibbi

9 kommentarer:

 1. Alltså vilka fina bilder du tar och gör! Även jättefin nesse på snedden, och du kan ha inte få sin höft uppkollad, det låter inte bra..! Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... Snenessen är ju bara så kul att sy och scraps har jag så det räcker till tusen stycken!
   Det är en sak vad jag tycker angående höften... Men du har så rätt i att det inte låter bra! Jag försöker allt vad jag kan.
   Kram

   Radera
 2. Så klart att han måste kolla upp det fallet! Något kan ju ha åkt på sniskan lite då eller något annat och så kan han ju inte halta runt!

  Återigen en jättefin "nesse" i fina färger. När du skriver så tänker jag på Loch Ness-odjuret "Nessie" och tänker att du kunde sy en sådan nesse fast med lite fenor, huvud och draksvans… till något barnbarn, men de är väl för stora nu, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste han men... Du vet ju att han vet bäst själv! Men det blir nog så trots allt.

   Nessie skulle nog inte nåt så där glatt emottagande skulle jag tro de är ju stora... kanske det skulle vara bättre med Snenessar till dem!
   Kram och kli

   Radera
 3. Jättefin "snenesse" och vilka fina bilder du tar! Några blåsippor har jag inte sett här nere i Skåne så jag njuter utav dina bilder istället. Så trist för din man att han har problem med ryggen och höften, när gjorde han sin operation. Jag har ju op bägge höfterna men har inga större problem, att spela golf 18 hål går alldeles utmärkt. Hoppas han får hjälp snart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kanske har sipporna blommat över hos er redan! Men du får så gärna kika på mina!

   Det är ca fem år sen han blev opererad och några problem har det inte varit efter det... så det är nåt som hänt nu. Om det nu är höften som krånglar. Det är klart att han måste undersökas ordentligt!
   Kram

   Radera
 4. Behöver och behöver... man kan sy för ro skull, ju! *S*

  Fick en fråga från en icke-syende kvinna, om jag varit i tygaffären i Gnarp?! Det hade hon och hon var djuuuupt imponerad, trots att hon alltså inte alls syr själv.

  - Du MÅSTE åka dit! påstod hon.

  Så jag väntar med spänning till nästa besök du ska göra där, för Sture har ju lovat att han ska köra mej dit då, så vi får säga hej en gång till.

  Inte kan hussen ha det sådär. Det måste det bli någon ändring på!!!

  SvaraRadera
 5. Hej vinter!! 15 cm snö... tung klibbsnö som fastnar på allt!!Det vräker fortfarande ner och jag kan hålla mig för skratt.

  Så klart att du måste åka till Gnarp!! Det är en upplevelse och en verklig fyndplats... där finns allt i tygväg! Den 5 april ska jag åka dit... om allt går min väg då förstås! Då kan vi ses om det passar er.

  Nog bör hussen söka hjälp och det måste han... om jag får bestämma men det är ju inte så säkert det! Allt annat är ohållbart.

  Kram och kli!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att Din "necessär på snedden" som Du sytt "utom tävlan" är enormt vacker!

  Dollandesign

  SvaraRadera