måndag 31 mars 2014

Ett UFO kom att bli en kudde!


 Ett UFO (det finns fler) kom fram ur högarna som nu gås igenom dessa dagar. Den kransen sydde jag för 8-9 år sen på en dagskurs hos Pastellen i Gävle. Men det ville sig inte bättre än att ...


 ... Märta... då valp... fick tag på den och gnagde ett redigt hål i den! Jag tänkte slänga den men den blev liggande och kom fram nu. Jag funderade på om den skulle gå i soporna men tänkte att jag kunde försöka göra nåt användbart av den trots allt.


Så sprätten fick jobba lite och så letade jag fram lite olika tyger att laga med. Lite pillande blev det ju men jag jobbade på och så blev den ändå nåt  som väl kan hålla ett tag innan den går i soppåsen. (den konstiga färgen beror på lampljus)Kuddar kan man ju inte få för många eller hur?? Jag är glad över att jag försökte... den kostade mig ju en helkursdag och en del tyger plus lite extra jobb en massa år senare!! Synd bara att vi får stapla dem på några stolar till vardags för hundarna gillar att ligga på våra kuddar!!

Det är ju fortfarande måndag så jag länkar till Eva J och hennes visa och berätta!!

Min  skrapsstjärnekvilt blev inte färdig till Majas Utmaning men det kan inte hjälpas då jag inte hade nån vadd hemma när jag skulle börja med den. Sent var det och jag förstod att jag inte skulle hinna, men jag är lika glad över den trots att jag inte blir med på utlottningen. Tack till Maja för den fina idéen.Mannen haltar vidare med sina kryckor och han undrar när det ska komma nåt livstecken ifrån röntgen. Jag har träningsvärk i mina ben efter att ha klättrat på stege och klippt våra träd. Först måste jag plocka ner belysningen ifrån vintern ur trädet innan jag vågade klippa av alla uppåt växande vattenskott. Högt är det trädet och jag fick klättra upp och ner många gånger innan det var klart. De mindre äppelträden var lättare att få bukt med!

Det händer lite konstiga saker här i det gula huset mellan hav och sjö... men det är bara att ta allt som det kommer och det brukar ordna sig på slutet!

Ha det gott

Kram
Bibbi

27 kommentarer:

 1. Härlig kudde du kan luta dig emot i solstolen i sommar!!Bambikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det snöat i natt och det blåser väldigt kallt så det dröjer nog innan jag kan luta mig tillbaka i solen med den kudden! :D Tack för lotterna!
   Kram

   Radera
 2. Den räddade du tjusigt - man kan inte ana vad den har råkat ut för! Den är verkligen jättefin!
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den var ju värd ett reparationsförsök och bra blev det ju!
   Kram

   Radera
 3. Det blev ett lyckat "reparationsarbete". Grattis till en fin kudde!
  kram

  SvaraRadera
 4. Tack Bibbi för du vill dela med dig och INSPIRERA oss alla på Visa och Berätta.måndag och som Tack har du två lotter i mitt lilla hyss/Bambikramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju måndag så varför inte! Två lotter tackar jag för
   Kram

   Radera
 5. Tur du inte kastade en så fin kudde, man ser ju inte vad du har lagat någonstans, snyggt! Men klättra i träden, är det så bra? Här klipps inga träd, det får bli som det blev, när det inte blir som det skulle:O)) Kram Immi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har skuffats undan många gånger under åren men nu var dt dags för en insats och det blev ju bra!
   Nu är träden klippta och jag hoppas på några fler äpplen än förra årets tre... av de båda träden! Det är klent tycker jag!
   Kram

   Radera
 6. Ja den ble jo fin og god som ny jo:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland lyckas man och blir glad!
   Ha det gott

   Radera
 7. En så vacker kudde. Tur att du inte kastade den utan lagade den istället. Det går ju inte att se var du lappat.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det tur att jag gjorde ett försök. Det är ju inte meningen att lagningen ska synas! Nu har jag en fin kudde ett tag framöver... om Märta inte vill tugga på den igen då förstås! Fast nu är hon ju vuxen och biter inte längre sönder nåt!
   Kram

   Radera
 8. Ett underbart arbete som räddades av dina flinka fingrar!
  Så synd att Din kvilt inte blev klar, men när jag ser din kudde så väcktes en tanke hos mig...
  Stor kram kära Bibbi!
  Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp... Det blev ju bra efter mååånga år!
   Jag blev allt svettig när jag upptäckte att vadden var helt slut... men det är ju mitt misstag så det är bara att bita ihop och vara glad över att jag ändå sytt den! Vad spännande att se vilken tanke som väcktes!!
   Kram tillbaka

   Radera
 9. Äsch min kommentar försvann eftersom nätet hoppade ur… jo, jag skrev: stack-ack-ackars hundar som inte får vila på finaste kuddarna! :) och så att du måste vara försiktig när du står högst däruppe på stegen och vinglar!

  Sedan hörde jag på ett trädgårdsprogram att man slipper vattskotten nästkommande år om man beskär i JAS (juli, aug, sep) för då torkar snittet istället för att genast sätta fart på nytt. Det vore något för mig, det, som alltid vill ha enklast tänkbara lösningar! :D

  Här har det också snöat och svinkallt är det också. Brr!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kart att jag inte hört det... men det får väl bli en ny klippning under JAS då. Jag vågar inte vingla... bara så du vet!
   Det är minsann inte synd om våra hundar ... de får ju vara överallt utom i sängarna på natten! D) Men mina kuddar får ge sjutton i D)
   Ha det allra bäst

   Radera
 10. Vilken perfekt lagning, grattis till en helsnygg kudde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack...den blev nog glad över att få komma ur i ljuset! D)
   Ha det gott

   Radera
 11. Vad bra du lyckades laga den fina kransen! Vilken fin kudde det blev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att försöka och för det mesta funkar det!!
   Kuddar är gott att ha... tycker Märta!

   Radera
 12. blev ju jättebra de där lappningen av lappkudden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hade legat till sig och det kanske hjälpte!
   Ha det gott

   Radera
 13. Vilken tur att du inte kastade din kvilt det blev ju en jättefin kudde. Det ser lite vanskligt ut på stegen, hoppas ni tar det lite försiktigt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så många gånger jag tänkt kasta den... men den har ändå klarat sig!
   Jag har klättrat färdigt för den här gången och snart är jag väl för gammal för den sortens övningar!
   Kram

   Radera
 14. Det blev en vacker romantisk kudde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du det kan nog behövas lite romantiskt här just nu! :D Tänk vad vi har i våra gömmor!
   Kram

   Radera