tisdag 19 augusti 2014

Hej ... jag är Leo... Finsk Lapphund.

Jag är 4 månader och väääldigt leksjuk!!

 
Leo kom och hälsade på med min syster för att han skulle få lära sig veta hut av en gammal bestämd tik som Märta! Han tror att han är störst  och vackrast i hela världen!! Vacker är han då så det förslår!!
 
 
Först skulle vi klippa klor... nåt som matte inte lyckats med för då han har visst tänder överallt... inte bara i munnen!! Men den här gången hade han inte en chans att ens börja bråka innan det var färdigt! Som varande Finsk Lapphund har han sporrar även på bakbenen... tom två på det ena! Lustigt!!


 
Sen blev det en lustiger dans!! Leo anföll och Märta fällde honom gång på gång... men han gav sig inte den lille vilden!

 
Så de fortsatte och han rullade som ett klot... men upp igen och på henne... till slut hade både han och Märta tungan till slips.

 
De vilade lite och så var han igång igen!
 
 
Till sist var även Märta trött och leken var slut för den här gången!


Men Leo hade ju sett Hilda som bevakade det hela på behörigt avstånd och han skulle försöka få med henne ut på gräsmattan men... Hilda spottade och fräste för allt hon var värd och visade ilsket vad hon tyckte om den där huliganen! Det blev inte nån mer lek den här dagen!! Den gode Leo är alldeles för ung och vild för att Hilda ska leka med honom!


5 kommentarer:

 1. Oj, för en sekund trodde jag att det flyttat in en ny liten rackare i det gula huset, men där tog jag fel. Söt kille!

  Dubbla sporrar bak har även briarder och ska så ha, annars blir de diskade på utställning, minsann. Opraktiskt är det, tycker jag, en massa fler klor att klippa och hålla koll på.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä... det räcker så bra med de två vi har... men det är roligt med besök för en stund! Nog är han söt... och väääldigt envis och lekfull! Han ska inte bli nån utställningshund utan "bara" till sällskap och motion för både hund, husse och matte!
   Hade Ida dubbla sporrar på sina bakben? Vilken massa klor att klippa!
   Ha det ni med!

   Radera
 2. Mehh åhh vilken bedårande liten sötnos! Kul att få busa loss....
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söt men aj... vilka tänder... och klor innan jag hann klippa! Han hann med att riva upp ett par riktiga luckor på mina armar när vi hälsade på varandra. Jag har rysligt tunt skinn och blöder floder!
   Kram till dig med!

   Radera
 3. Nämen! Rätt som det regnar kommer det en skur - med uppdateringar! Vilken otroligt söt hund! Spetsar ser alltid ut att skratta! Min pyrenér Kim hade också dubbla sporrar, ett jäkla meck, rent ut sagt!
  Hilda är visst tanten i det lilla gula, det ska till en robust (mellan)schnauzer för att hantera slynglar!

  SvaraRadera