torsdag 14 augusti 2014

Svalare blev det... med besked

 
Här är sensommarens favoriter... Rudbeckian.

 
De finns i många olika former och färger och jag gillar dem alla.

 
De blommar mycket och länge... det tycker jag om!
 
Idag har KM äntligen varit till ortopeden på Ackis för ett slutgiltigt beslut om vad som kan göras åt hans onda... som är tre helt komprimerade kotor i ryggslutet och en cysta i ryggmärgskanalen. Cystan täpper till kanalen så att den fått mindre än hälften av det utrymme den ska ha! Trångt för nerverna kan man säga!
 
Man KAN operera... tack och lov... för det liv vi lever nu är inte roligt på nåt vis! Men inget datum är angivet och det kan bli nån gång under hösten. Om tre månader är vi inne i november! Så det blir nog till att beväpna sig med en stor portion tålamod! Men den som väntar på nåt gott kan ju inte vänta föör länge!
 
Efter att ha målat den lilla vaktmästarbostaden har jag övergått till en något större byggnad. Vi har en carport som länge haft provisoriska väggar i form av stora flätade trädgårdsskärmar som börjat bli väldigt ålderstigna. De behövde bytas mot nåt med beständigt och det har snickaren ordnat nu och jag har börjat måla så klart!  Den har fungerat som vedförråd, därav behovet av väggar och dörrar!.Då stod det snart klart att garaget också behövde få samma kulör då den gamla färgen blivit urblekt så det var bara att fortsätta med det. Men det är ju inte klart i en handvändning förstås och jag är ju ingen ungdom längre så jag blir allt lite trött! Men det får ta den tid det tar. Det är ju såå skönt att ha nåt att göra!! :D
 
Så kom det sig att det blev en liten uppdatering ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland så här i den mittersta delen av augusti månad 2014.
 
Ha det gott och njut av den sommar som är kvar!
 
Kram på er
Bibbi


5 kommentarer:

 1. Så bra att mannen med guldbyxorna kommer att få sin op....så småninom....
  Sedan blir det väl tyvärr en besvärlig rehabilitering. Men sedan! :)

  Duktig du är som övar dig med målning så att du sen kan praktisera dina färdigheter här på Schnauzerstugan!
  Ha de sensomrigt bra där i det lilla gula huset mellan hav och sjö i Norduppland.

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra bilder på rudbeckian, glömde ag skriva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att misslyckas med en rudbeckia går ju inte!!
   Jo du det blir nog bra när allt är opererat och färdigt med rehabilitering och annat.
   Sensomrigt eller höstligt är frågan för det var allt kallt i morse och regnigt idag!
   Jag hoppas att Ankans tillfrisknande fortgår så även ditt!

   Radera
 3. Kallt som tusan blev det helt plötsligt, om du frågar mej.

  Nu har vi kalasat klart, gästerna från söderöver har åkt hem och lugnet lägrar sej. Tror jag ska ta ett par dagar "ledigt" och bara göra inget alls (tror du att det går???! *S*).

  Härligt att höra att L får sin operation, även om man inte just nu vet när. Jobbigt och besvärligt blir det säkert även efteråt, men sedan... då blir det bra!

  Sköt om er!

  SvaraRadera
 4. Är det hösten som knackar på redan tro??
  Det kan vara både roligt och tröttande att ha mycket människor omkring sig under längre tid. Men sånt går ju över när gästerna rest igen!
  Jo du det känns skönt att vi kommit ett steg närmare en lösning på det onda! Hoppas bara att det inte tar föör långt tid att komma i mål!

  Ta er lite vila och sköt om er nu!
  Kram

  SvaraRadera