onsdag 20 augusti 2014

Trädgårdsmästaren är på plats!

 
Det var inte lite jobb innan allt var klart... trådar skulle dras runt hela tomten både en och två gånger så mina knän är lite ömma nu. Som tur var kunde min äldste son hjälpa oss med installationen och jag hjälpte honom! Här ha vi kommit till slutet innan huset ska på plats!

 
Nu är det  dags för en provtur... koll så vi vet att vår nye trädgårdsmästare fattar vad han har att göra!
 
 
Märta och Hilda var väldigt fundersamma över vad det var för filur som kommit och intagit deras gräsmatta! Det värsta var ju att den rörde sig också!

 
Luktar den nåt kanske??

 


Hilda gillade inte detta oerhörda intrång  på deras domäner så hon tog sin tillflykt upp i stenpartiet och gömde sig! Vi ropade och letade... men hon stod inte att finna förrän jag gick ut efter vägen och kikade upp bland buskar och stenar. Jag hade en burk med levergodis som jag skramlade med och då minsann  hoppade hon fram och ville ha en bit!

Nu blir livet lite lättare i det gula huset mellan hav och sjö... jag behöver inte klippa gräset och det är jätteskönt  att veta att jag slipper det. Nog finns det jobb åt mig ändå förstås, men lite lättare blir det allt! Tänka sig att den där lille filuren ser till att gräset blir klippt medan jag sitter och dricker kaffe i solen... om den lyser då förstås!

Mina händer har börjat bråka med mig igen och det är inte roligt för det dröjer ju än ett tag innan jag kan se till att få dem fixade. KM måste ju på benen ordentligt först!

Kram på er
Bibbi

 

14 kommentarer:

 1. Åh så skönt för er med en egen trädgårdsmästare"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det skönt... speciellt som den verkligen gör vad den var tänkt att göra!! Hittar till trädgårdens alla hörn... åtminstone där vi vill att den ska klippa!
   Ha det gott

   Radera
 2. Nu har du börjat gå i barndom, Bibbi! Ett självgående leksaksfår! Jag hade en tax av trä som gick på hjul, jag, men nu är det moderna tider! ;) Allvarligt talat, hoppas att fåret Shaun nu sköter sin uppgift och håller gräsmattan duktigt nerbetad. Och, tänka sig, nu kan du vallhundsträna skäggen!
  Tror du att du behöver operera de där karpallederna igen? Inte roligt alls att ha ont i de bästa verktygen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... nu är du rolig Hillevi...en tax på hjul kan inte jämföras med den här tingesten...den klipper verkligen hela tiden!! Du vet väl att mannen med guldbyxorna heter El-iasson?! Vi är ju miljömedvetna fattar du väl... spyr inte ut nåra giftiga gaser... om inte elen kommer ifrån ett kolkraftverk förstås! :D

   Jag har ju bara rensat en karpaltunnel och tummarna är också kvar att åtgärda... när mannen är på benen igen! Så det kan ju ta lite tid innan det blir dags!

   Radera
 3. Förstår om du är nöjd med din trädgårdsmästare, de brukar göra bra jobb...Men sämre med dina händer, hoppas det rättar till sig! Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp... den jobbar på och det blir snyggt!! Passar tiden gör han... startar 08.00 och gör kväll 20.00... rastar när han ska ladda! Men kanterna måste ju trimmas och det gjorde jag igår... så det var det på toppen av allt annat... som gjorde sååå ont! Jag hade kunnat gråta!!
   Kram

   Radera
 4. Lycka till med klipparen,ingen dum ide.I går slapp jag klippa,utnyttjade vår måg som var på besök.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... den funkar verkligen bra och vi slipper be barn och barnbarn om hjälp med klippningen. Då kan man trötta ut dem med andra saker som behöver göras, kanske!
   Ha det gott du med

   Radera
 5. Gräsklippning är det enda trädgårdsarbete som jag kan tycka är lite kul, så nån sån där trädgårdsmästare vill jag inte ha. Allt det där andra hade jag däremot gärna haft nån liten robot som skötte om... *S*

  Så skönt för dej att ha det där ordnat! Nu hoppas jag att L får sin op snabbt så att även du kan få en liten renovering framöver!!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det kan nog komma nån sån robot vad det lider! Fast du måste kanske precisera lite mer vad du vill den ska kunna göra! :D

  Jo... vi får ta en sak i taget så blir det nog bra eller åtminstone bättre! Men jag gillar inte att sommaren gick över sååå fort!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med dej... jag skulle gärna haft en ännu längre vaaaaarm och skön sommar! Den där roboten skulle göra precis allt, utom möjligen att klippa gräs... *S* Allt det där som du gör hela tiden och som jag bara struntar i *ler*

   Ha en fin helg!

   Radera
  2. Det hade jag hoppas du hade detsamma!

   Radera
 7. Ja, vilken vovve skulle inte titta lite snett när en sån gräsmästare dyker upp i trädgården. En MYCKET bra investering ni gjort, du har nog dina sjuka händer fulla ändå och efter allt målande är det väl ännu smärtsammare kan jag tänka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog tittar de snett ... men vänjer sig sakta vid den konstiga "katten" som bosatt sig här!
   Nu kommer hösten så sakta och då kan jag vila händerna lite mellan syprojekten!
   Ha det gott och sy vackra saker... för mig att titta på!

   Radera