torsdag 12 november 2015

Lillkråkan mår inte bra!


Det är inte roligt att ha en ledsen liten vovve... speciellt när man inte vet vad det är för fel!
Hilda har ont så mycket vet vi. Men vi vet ännu inte var! Vi har varit på återbesök till veterinären idag och ännu fler prover togs för att utesluta Borrelia och mäta sänkan för att se om det finns nån infektion eller inflammation. Provsvaren kommer i morgon.

Hon fick nya smärtlindrande tuggtabletter som hon mer än gärna tuggar i sig... skönt att slippa linda in i leverpastej och ändå få ut dem igen! Hon äter och rastar sig som vanligt ...men promenaden för att göra det senare tar mer än dubbelt så lång tid som det brukar! Hon brukar trippa först med svansen takt upp och kolla allt... men nu går hon längst bak i kopplet och huvudet hänger ner liksom svansen.

Det är jobbigt att inte veta vad som gör henne så ledsen... och oroligt för vad det kan vara! Hon ska nu äta sin medicin i två veckor och sen får vi se vad som händer!  

Våra tak är färdiga  och ställningarna togs bort igår... men några bilder har jag ännu inte hunnit ta. Det ser fint ut i alla fall! Det känns jättebra att allt gick såå bra och inget regn kom under tiden.

Symaskinen har fått vila ett tag igen då!! Men lusten finns så det kommer nog nåt så småningom!

Ha det gott
Kram
Bibbi

12 kommentarer:

 1. Tack för uppdateringen. För jag har undrat hur det har gått. Men nu hade du ju tyvärr inga goda nyheter alls att komma med och det gör mej så bekymrad och orolig. Hon är ju inte purung, även om hon är den yngre av era två. Usch. Jag hoppas att provsvaren kan ge lite ledning och att det finns något bra att göra, så att lilla Hilda får bli sej själv igen, pigg och glad!

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagarna går så fort och oron gör det inte lättare så det blir inte mycket tid vid datorn! Vi hoppas verkligen på att hon ska bli bra snart! Det går inte att få Hilda att "berätta" var hon har ont... då hon aldrig gnäller ens om det gör jätteont! Hon ser bara ledsen ut. Hon är ju inte 10 år än så hon måste bli frisk!!
   Kram och kli!

   Radera
  2. Ja, det måste hon. Hon måste bli frisk!

   Radera
 2. Tänkte på er hela dagen och hoppades så att det skulle komma ett förlösande besked.
  Nå, får hoppas att provsvaren ger något, annars måste du åka till Dr Herriot. Det är en fin upplevelse i sig! :) Han är ju dessutom röntgenspecialist.
  Men nu hoppas jag verkligen att något positivt besked kommer!!!

  SvaraRadera
 3. Det här är inte roligt och jag förstår precis hur orolig du var för Ankans väl och ve!! Vi får väl inte ge upp tron på bättring än... men nåt måste hända snart! Har inte hört nåt om provsvaren än och det är kanske bra det!? Kanske får vi resa till din Dr Herriot om inget händer snart!

  SvaraRadera
 4. Både rolig och tråkig läsning. Skönt att ni fått taket fixat innan vintern. Fick mitt tak omlagt för några år sedan. Att Hilda inte mår bra är tråkigt. Hoppas att de hittar vad som är felet. Här hemma mår jag och mina tre "flickor" bra. Cara fyllde nyligen tio år och Libby hänger fortfarande med på promenaderna men tar tid på sig när hon hittar några intressanta dofter. Jag är glad så länge hon är frisk. Kram till er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att Libby fortfarande hänger med... om än lite på sina villkor. Cara har pinnat på upp till tio år hon med... precis som Hilda i början på mars. Hon, Hilda, mår rätt bra nu med sina tuggtabletter... men verkar ändå piggare än hon gjort på sistone så det blir kanske bra utan några stora åthävor i alla fall. Det skulle vara väldigt skönt om det gick så.

   Stor kram till dig och mycket kli till skäggen

   Radera
 5. Har du fått något besked än? Oroar mig för liten kråka och vill att det ska bli bra bums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ledsen att jag inte uppdaterat men det har varit en massa att göra.
   Hilda verkar må bättre ... men hon äter ännu tuggisarna förstås! Men hon verkar gladare och idag ville hon ut på egen hand på tomten och det har hon inte gjort på flera veckor!! Så vi håller tummar och tår för att vår lilla kråka blir bra utan vidare behandling.
   Snöglopp har vi haft idag!!

   Ha det gott och klia Ankan

   Radera
 6. Jamen stackars liten, hoppas att medicinen biter på. Grattis till nya taket, nu kan då vintern få komma :o)
  Ni skall ha ett skönt veckoslut!

  SvaraRadera
 7. Tack... det ser lite mer hoppfullt ut nu så vi hoppas!! Vintern har kommit med lite pudersnö men inte tillräckligt för att lysa upp än. Det längtar jag allt efter... men det får vara måtta med allt!
  Taket håller nog vätan ute hoppas jag... annars blir det inte roligt för takfirman!
  Ha det gott du med!

  SvaraRadera
 8. Hoppas nu att Hilda är fortsatt på bättringsvägen och att ni andra också mår alldeles förträffligt denna första advent!

  SvaraRadera