onsdag 4 november 2015

Lite uppåt och lite neråt går det!


Förra måndagen kom grabbarna som skulle bygga upp ställningarna inför bytet av vårt gamla tak!  Det tog en stor del av dagen. Men det är ju viktigt för dem som ska klättra omkring däruppe och jobba!


På tisdagsmorgon kom det fyra grabbar som klädde av taket med en väldig fart!Alla takpannor samlades ihop i fina högar för att plockas ner med en kran nästa dag!  Jag log lite i mjugg och undrade hur det skulle gå då vårt hus ligger ca 40 m in på tomten från vägen sett! Jo det går nog det sa de stupsäkert!


Så kom då en enorma kranbilen och  dess långa "snabel" kördes ut längs gången ner till huset! Ett litet test visade att den nådde fram till takkanten men den hade några meter till att dra ut så de kom upp till nocken med kranen  trots att jag ju inte trott på att det skulle gå!


Det var en imponerande bil måste jag säga!


Så kom kranen farande över huvudena på oss med en container! Den blev hängande väldigt fint precis så att grabbarna kunde plocka i teglet utan nåt större problem!


Som de har jobbat dessa grabbar... inga långdragna raster där inte Frukost vid niotiden och sen lunch med kaffe och nåt gott till vid tolvtiden. Äppelkakan gillas kan jag säga!


Kranen gjorde att gott arbete där den for mellan trätopparna!


På fredagen var de ute på ett annat jobb. Under måndagen kom pappen på och även läkten och i brist på taklagskrans hängde en jacka på gaveln på taket! Men jag tror mer på att det var varmt däruppe i solen. Nya vindskivor har målats och satts upp och en del plåtjobb gjordes igår och hängrännorna kom på plats. Sen kom kranbilen igen och lyfte upp det nya teglet... en större bil den här gången som nådde ännu lite längre! Inga bilder blev det... då jag inte var hemma! Idag har de lagt teglet. Sen är det lite småplock innan de ger sig på garagetaket i morgon . De tror att de ska hinna göra det klart under dagen. Vi har haft en sagolik tur med vädret under de här dagarna! Jag hade då inte trott att det skulle gå så här väldigt bra som det har gjort och att det snart är färdigt!


Det som inte är bra är att Hilda inte mår så bra! Hon verkar ha ont någonstans... men hon gnäller ju aldrig nånsin så det är svårt att veta vad det är för fel! Hon ser ledsen ut och svansen hänger och hon ligger mest stilla. Jag var till veterinären med henne i torsdags och det togs en massa prover för att utesluta problem med inre organ. Allt såg bra ut. Men David (veterinären) är säker på att hon har ont ...troligen i nacken eller ryggen även om det är svårt med hundar som inte "talar om" att det gör ont. Han skrev ut tuggtabletter mot värken som hon ätit under veckan som gått och den ska vi hålla koll på vad som händer när hon inga fler får!


 Vi har hittat en ny klinik Hemlingby Djurklinik som drivs av ett yngre par som båda är veterinärer och de är välutbildade inom både kirurgi och allmänvård. Båda är mjuka och lugna personer. Det känns väldigt skönt och  bra tycker jag. Nu hoppas jag så klart att Hilda ska vara sitt gamla glada jag när hon vaknar i morgon och att hon gladeligen följer med ut på prommis igen.


Tänk att det fortfarande blommar lite ute i trädgården fast vi är inne i november månad! Det är ju inte många blommor men de är fina och inte frostskadade!

Så ser det ut i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland  i början på november 2015!
Ha det gott och njut innan ovädret kommer!
Kram
Bibbi

5 kommentarer:

 1. Först: hoppas nu verkligen att lilla Kråkan strax mår bättre! Glöm för all del inte att rapportera om det i nästa inlägg. Så bra att ni hittat duktiga veterinärer.
  Sedan: åh, så bra det kommer att bli med taket och jag ser så fram emot färdigbilderna. Visst är det helt otroligt med dessa kranbilar! Nog har det varit en osannolik tur med vädret - när regnar det inte i november, liksom!
  Fantastiskt blomcollage, det där.
  Kram, Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla kråkan måste bara bli bra och det fort! Det finns ju bra veterinärer i Uppland vet du ju!
   Taken blir rysligt fina och gärna väldigt täta... men det kan vi ju inte kolla utan regn. Den här hösten är ingen annan lik den!

   Ha det allra bäst och klia din vackra Anka!

   Radera
 2. Skönt för er att det fungerar med takläggningen och kul att du tagit bilder. Du tror inte att lilla vovven känner sig stressad med anledningen av er takläggning med många människor som hon inte känner och därför inte är sitt gamla jag!

  Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det alldeles oroligt med vädret i den här konstiga hösten.Bilder vill man ju ha på en sån händelse!

   Hilda var olik sig redan innan takjobbet började och hon ör vanligen väldigt glad i alla människor så det är nåt annat som är fel. Men vi hoppas att det ska kunna redas ut så hon blir glad igen!

   Kram

   Radera
 3. Och nu har det gått en hel massa dagar och jag undrar så hur det går för Hilda?! Håller tummarna för att hon kryat på sej. Taket ser fantastiskt lovande ut, ser fram emot bilder på det färdiga resultatet!

  Kram å kli!

  SvaraRadera