måndag 26 september 2011

Broderiträff...

... det var precis vad jag behövde just nu!


Det var skönt lämna huset och åka iväg för att träffa alla dessa glada kvinnor som delar samma intresse... att sy och brodera... det är som en lisa för själen. Hemma i huset råder kaos och det var välgörande att lämna det för några timmar.

Broderimaskinerna kopplades genast in och sen var cirkusen igång. Eva broderade underbart bluework. Det blev väldigt effektfullt trots enkelheten!


Det finns i flera olika motiv och Eva provade med att sy utan mellanlägg och använde stärkspray i stället och det ser ut att fungera bra. Här har hon inte hunnit stryka broderiet så det ser lite skrynkligt ut på bilden!


Det blev lite stickcafé över träffen då det var flera som tagit stickningen med för att inte vara sysslolösa medan maskinerna broderar! Det gäller att ta vara på tiden!


Det här fiskmotivet ska användas till en present... åt en fiskare så klart. Fina fisken... tycker jag!
För min del började dagen med att jag insåg att datorn stod kvar hemma i hallen och i den fanns så klart det som jag skulle brodera! Typiskt! Jag plockade ihop allt sent på lördagskvällen och jag var redan väldigt trött... men lyckades komma ihåg allt som skulle med! Men när jag skulle åka tog jag bara två av tre väskor med mig förstås!! Men jag kunde ändå brodera några Hallo Kitty... med hjälp av de andra blev det två olika som jag säkert får användning av... nån gång!


Så här nedrigt trött har Märta varit hela helgen och Hilda likaså. Det är jobbigt för dem att hålla koll på snickarna hela dagarna så de ramlar ihop i två högar när arbetsdagen är slut och lika blev det under helgen! Det går framåt med arbetet och är antagligen klat i mitten på veckan!!

Allt har ett slut så även detta köksbygge!!

4 kommentarer:

 1. Underbara bestick, tänk va det enkla är fint!Synd du glömde datorn så du inte kunde testa dessa fina!Kram Immi

  SvaraRadera
 2. ser ut som ni hade de mysigt (( såklart hade ni det. Typiskt att man inte kunda va me å nästa ggr då e jag upptagen då med , inte kul alls.
  November då för mig.

  SvaraRadera
 3. Det är banne mig inte lätt att hålla reda på en bunt hantverkare som far fram i huset ;) Klart man blir trött efteråt ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Härliga broderier och jag kan förstå att ni hade hur trevligt och roligt som helst!

  Och att hundarna blir trötta, ja det är ju klart!

  Ida ligger här och är lite trött(???) efter att ha varit bortrest... eller bortlämnad, om man så vill. Det är ju givetvis jobbigt att bo borta. Vi är rätt trötta, vi tvåbenta också, även om vår bortvaro varit självvald.

  Och ang det du skrev i bloggen, så näää... du tar bara en bit papper och klär en burk du har, liksom... Ingen manual eller så. Och bortresta har vi som sagt var varit, men man kan ju schemalägga sina inlägg, så det händer nåt i bloggen ändå, medans man själv ligger i havet och har det härligt! *S*<

  Kram!

  SvaraRadera