torsdag 29 september 2011

Det går framåt...

...men det fattas ännu en del!


Snickarna är färdiga... nästan... det fattas bara några lister. Men elen är inte inkopplad än och det är ju en ganska viktig sak förstås... spisen funkar dock. Elektrikern kommer i morgon... så vi kan tända lyset till helgen och vi får kontakter över bänkarna också. Jag kan knappt tro att vi har en köksbänk som är värd namnet! Det tar nog ett tag innan jag kommer att vänja mig med att använda den.

Tapeter har vi inte fixat än... och jag har fått höra av min yngsta dotter Mita att det är ute med bårder... så det är väl bäst att vi väljer bort det då. Annars gillar jag den vi har nu. Det är svårt att välja tapeter för det finns ju såna massor. Men det blir nog bra med det... bara vi kommer iväg till färghandeln!


Vi hade kvar två skåp stående i vedboden... till förtret för den som bär in ved i den här familjen. Det var ju som en tanke det... för våra luckor finns inte längre att köpa! Nu har jag skiftat om lite... för att få lådor vid den här bänken och och skåp vid den på andra sidan av köket! Lister ovanför diskbänken fattas och en del annat... men det kommer. Just nu prioriteras att återfylla skåpen med allt det där som inte kan kastas... trots att det inte används! Är det nån som känner igen sig i det??


Mannen i huset fick som han ville... det skulle vara såå bra att ha en sån kran... när man ska skölja av porslinet innan det ställs i diskmaskinen!!! Oj... tänk när den hoppar ut och stänker ner hela köket!!
Nädå... den blir nog bra bara jag blir van med den...vänsterhänt som jag ju är.


Min ljusgula orkidé har blommat som en tok hela långa sommaren... och den står nu och lyser i köksförnstret... där det fattas gardiner! Hur ska jag göra med de gardiner som jag knåpat ihop under åren och som jag trivs med? Dte går ju inte att ha tre långa paneler längre och inte vet jag om jag ska "slakta" dem eller helt satsa på nya!


Vi har fått indiansommar ett par dagar och det är allt bra det... för jag har inte orkat göra vinter ute än. Det har varit fullt upp att ta sig igenom dagarna under byggtiden. Hilda sitter och njuter i solen och blommorna lever sitt eget liv så här i elfte timmen.

Idag hände det som inte får hända. Hussen tog hundarna  för att åka iväg med dem på så de skulle få springa av sig lite idet fina vädret. Han släppte in dem i bilen och stängde grindarna och satte sig i bilen och backade ut... med bakluckan öppen!! Pang... där gick rutan i tusen bitar och luckan for igen och gick i baklås och stängde in våra skotträdda hundar! Något chockad kom han in och sa att jag skulle komma ut och titta. Därute höll grannen på satt sopa glas och jag undrade var hundarna var? Det går inte att öppna... sa husse! Men... genom bakdörren kunde jag pressa ner ryggstödet trots skiljevägg och galler... så jag kunde ta ut de vettskrämda krakarna.

Jag tog dem och gick ut på en prommis utefter havet medan hussen sopade glas och ringde försäkringsbolag och bilverkstad. De var väldigt skärrade och ville bara gå hem igen... men lugnade sig när de märkte att jag var som vanligt och att vi gick i vana spår... men vi får väl se hur det går när de ska in i bilen igen när den blir lagad! Nog händer det saker i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland.

Ha det bra därute och glöm inte att stänga bakluckan innan du backar ut ur garaget!

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med ett nytt kök, och ditt ser alldeles underbart ut, och jag gillar speciellt de stora bänkarna som är som gjorda för bullbak! =O)

  SvaraRadera
 2. Det är jobbigt med renovering medan det pågår, men så man njuter när det väl är klart! Så bra och fint ni fått det! Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Så väl du hanterade olyckan! Min bakruta på gamla bilen sprängdes ju under färd. Embla bryr sig inte ett skvatt, älskar att åka men Ankan tycker att det är pest sen dess. Fast hon finner sig, vilket hon ju måste med tanke på mina 20 mil om dagen. Så det är bara att låtsas som det regnar nästa gång alt klickerträna så att det blir positivt - hoppas det går bra för skäggen. Köket, ja men det blev ju bara bäst! Hälningar Hillevi

  SvaraRadera
 4. Vad snyggt ni fått det i köket, börjar nästan bli sugen att sätta fart på riktigt med vårt.
  Stackars voffsar, men tur att det gick bra iaf!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 5. Men Bibbi, så fiiiiiint!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Så gör man! Låtsas som om inget har hänt alls... och så hoppas vi att det går bara fint att åka bil nästa gång. Kanske måste de inte börja med att backa från samma ställe då, utan börja åkturen nån annanstans? En fundering, bara.

  Ida är halt igen, efter ett lyckorus i går kväll. Knasfian förstår inte bättre, tyvärr.

  Köket blir fantastiskt! Och jag har kvar mina bårder i köket, trots att det är "ute". Tycker de är fina, jag! *S*

  Kram på er!

  SvaraRadera
 7. Å,så fint kök ni får.
  Snygga köksmöbler har ni också.
  Gillar dom.

  SvaraRadera