måndag 19 september 2011

Jag gillar vårt kök...


 ... när man ser det ifrån den här sidan.


Men när man tittar åt det här hållet förstår man vårt (mitt) dilemma! Var håller jag till när jag lagar mat då hela familjen är här? Var ställer man all disk... innan den landar i maskinen? Var står jag när jag ska baka? Vi vände och vred på problemet... men hittade ingen lösning. Inte förrän i somras... när makens barn med familjer var här och jag dryftade problemet med en i familjen. Enkelt, sa hon Pia... flytta om dörr och fönster så blir det plats för en arbetsbänk i vinkel! Lätt som en plätt!!

Med en del omflyttning av de befintliga skåpen plus de som står ute i vedboden från ett byte av kyl och frys förra året... så klarar vi oss ifrån kostnaden för nya luckor och lådfronter. Det betyder många tusenlappar sparade och det gör ju ingenting det... då vi tyckte vårt kök redan innan... men led av arbetsytebrist.


Så idag på morgonen kom snickarna åkande i spöregnet  för att börja med att flytta fönster och dörr. Men de var glada och nöjda ändå... och vi kunde veva ut markisen så de fick tak över huvudet! Det är ju inte kallt trots regnet så det gick bra att ha ett hål rakt ut ett tag.


Nu efter några timmar drar det inte riktigt lika kallt och vi kan ju faktiskt börja se hur det kommer att bli när det blir färdigt! Tänka sig att vi får ett kök med arbtesbänkar värda namnet... efter de 20 år som vi bott i huset. Nu ska alla skåpen på den sidan ner och blandas om lite... för att få lite mer sammanhängande yta även där. Nya fräscha bänkskivor blir det och nytt kakel, även häll, ugn, fläkt och diskmaskin ... jag kan knappt vänta!

Vi har byggt om det en gång förr... och det var 1998 och då fick vi hjälp med att rita köket och det bästa som kom ut av det var den ynka bänk vi haft sen dess... men vi har många skåp och resten av köket är jättebra. Men då var vi så glada äver att det blev så fint så vi tänkte inte på hur det skulle bli att jobba i köket. 

Det händer en del i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

4 kommentarer:

 1. Lycka till i ditt nya kök, Bibbi!

  SvaraRadera
 2. Ohh vad spännande med uppiffat kök och mer arbetsyta!!! Kul att få se lite inspirerande bilder, tack för dem!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Ja, arbetsbänkar brukar var bristvara i kök, så jag förstår du blir glad nu när det löser sig! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dej preciiiiis... fick ju en 3½ meter lång arbetsbänk när vi fixade köket förrförra hösten. Och oooooh! Vad jag är glad för den!

  SvaraRadera