fredag 13 april 2012

Var har jag varit??

Johoodå... jag vet var! Och fint var det med mer blommor än hemma... finare å med många fler båtar.  En pärla i Uppland... om än lite rörig med alla ombyggnationer och enkelriktade gator!


Jag hade en kallelse till mammografiundersökning och då får jag snällt åka med bussen  i två timmar dit och två timmar hem om jag inte vill köra bil förstås och det ville jag inte! Den undersökningen gjordes på Serafimerhemmet... ett litet sjukhus mitt inne i stan. Sen hade jag en tid för besök på Smärtmottagningen på det STORA... Akademiska sjukhuset... ett par timmar senare... så jag slog två flugor i en smäll kan man säga och jag spade en dags bussresa på det viset. Ganska klokt o jag får säga det själv! På smärtmottagningen skulle min smärtstimulator kontrolleras och justeras. Jag har nu haft den under några år och jag tyckte att den inte gjorde samma verkan längre, men det är åtgärdat nu!

Jag är inte så väl orienterad i  Uppsala så det blev inga tygfynd eller nåt annat roligt. Så jag gick en skön promenad längs den vackra ån och genom parken nedanför sjukhuset. Jag hade bara min lilla kamera med mig så det finns en del att önska av bildernas kvalitet, men det är ju inget att göra åt det idag!Det är mera vår lite längre inåt landet... det är bara att erkänna det!!


Väl hemkommen... trött och sliten efter en lång dag väntade ett brev på köksbordet. Majas firarpresent för 60 000 besökare hade landat hos mig! Tänk vad ett brev och en fin present kan bringa glädje. Fina tyger och en för mina dåliga händer jättebra säkerhetsnål låg här och lyste mot mig. Brevet... även de med fint mönster på förmedlade samma värme och glädje som Majas blogg ju gör och det värmer en frusen själ!
Tack snälla Maja... du skänker glädje du!! Jag ska göra nåt till bara mig att ha som påminner mig om att det finns många fler vänner därute än man kan tro!!

12 kommentarer:

 1. Tycker dina bilder är vackra, jag! Men dina besök är väl inte så skoj om än nödvändiga.

  Grattis till finvinst från Maja, hon är gó hon :)
  Spännande att se vad du gör av tygerna.
  Kram o a en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Tack du Annemarlen! De där besöken var inte så farliga... hoppas jag... ska jag nog tillägga!
  Maja en allt en generös och omtänksam person som förtjänar allt gott!! Sen är det ju mitt ansvar att sy nåt fint av tygerna och det ska jag väl klara fast jag sitter fast i "overksamhet" som ju inte är nåt nytt för mig :D
  Go helg på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Heeeeej Bibbi!
  Vad härligt att få läsa några rader från dej igen. Tänk, att det har gått "några år" sen du fick den där smärtmockapären... och att jag har "känt" dej sen innan dess. Det känns lite märkligt på nåt sätt. Att vi pratat med varandra av och till under så lång tid och ändå inte setts en enda gång.

  Men jag är så glad att jag känner dej på detta sätt och det är härligt att se att du orkar skriva, trots en såååå lång dag med bussresor och undersökningar och ditten och datten!

  Kramar och kli till berörda parter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska vara rädd om sina vänner!! Det skulle vara så roligt om vi kunde ses nån gång!! Man vet ju aldrig, det kanske händer du Nela!
   Jo du... det är ganska precis 3 år sen jag fick den underbara hjälpen till ett normalt liv... i slutet på maj månad 2009 var det! Man ska inte bo så här långt i utkanten på sitt landsting vet du!! Då får man åka långt för att få hjälp!!
   Kram och kli tillbaka! Hoppas att Ida är kry ingen!

   Radera
  2. Ja, Ida är pigg som en mört igen. Jag tror hon hade träningsvärk eller nåt, stackaren.
   Nu har jag hittat en liten böld(!) vid ena sporren bak, men hon är helt obekymrad om den själv, så jag låter det vara ett tag, så får vi se vad som händer. Den är inte stor, men ömmar lite om man pillar på den, förstås.

   Alltid är det nåt med våra gamla hundar...

   Kram!

   Radera
  3. Så bra med en kry Idafia!! Håll koll bara så det inte är en elak knöl!!
   Kram och kli!

   Radera
 4. Visst är bilderna fina även om det är den "lilla" kameran, så härligt med ett litet glädjande brev på posten, Tänk jag minns också starten på den där smärtapparaten, det är härligt med vänner både i verkliga livet och livet här i den stora vida cybervärlden.
  Kram till dig och kli i skägget till de fyrbenta flickorna !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du den duger väl den med... men jag saknar den stora zoomen på den! Åren går vet du Åse men goda vänner består och det är bara att glädjas åt det!
   Ha en fin söndag och klia skäggen
   Kram oss i det gula huset

   Radera
 5. Men vet du vad....jag gick en liten promenad på lunchen och tog lite bilder....en del av dem har samma motiv som dina bilder....Tänk om vi gick där samtidigt utan att veta om det??? Du såg säkert det nya huset av glas som byggs på sjukhusområdet, i det osa gamla huset framför är där jag sitter om dagarna ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meen... jag tänkte ju på dig och din kamera när jag gick där... och jag hade förstått att du fanns där nånstans eftersom du letar parkering Ca40 min på morgonen! Jag gick där vid lunchen!
   Kram

   Radera
 6. Så det blev tur till Uppsala - tråkbesök som resulterade i härligt bildkollage - så fint du satte i hop bilderna! De enskilda är också härliga, du hade tur med vädret.

  Vad du kommer att hitta på med tygerna vet jag ju förstås inte. Men att det blir fint är ett som är säkert!

  SvaraRadera
 7. Tråkbesök ja... men det är ju fint efter ån och i parken! Mycket grönare än här hemma! Bilderna placerade sig själv i Photoshop Elements. jo...jag ska sy nåt fint!
  Kram och kli

  SvaraRadera