söndag 29 april 2012

Trädgårdsarbetet är igång.Pärlhyacinterna stod i drivbänken och blommade under locket... det var väl dumt! Så de fick komma fram och står nu vid bron och lyser istället. det har ju varit så kallt så jag har inte ens tänkt på att nåt kunde växa där!


Även scillorna har slagit ut i lönndom... men jag hittade dem när ag gick en tur runt tomten idag.


 De är små och oansenliga kan man tycka när man ser dem bland gräs och fjolårslöven... men om man tittar efter lite närmare så är de små konstverk med sin intensiva färg och form.


Man ska inte  bara gå förbi dem utan böja sig ner och titta på nära håll... då ser man vad vackra de är!


Se bara hur vacker jag är!!


Här börjar det arta sig... men det är inte riktigt färdigt än. sen ska det ju målas och det är en del jobb med det också. Taket inne blir ganska högt att klättra upp till... så vi får nog ta hjälp till det också annars går väl nån av oss och trillar ner!

 En liten före-bild

Den här helgen har vi varit ute hela dagarna och börjat vårarbetet. Men först började jag med att städa huset ifrån Märtas vårfällda päls... hon fyller hela huset när det är så dags. Vi hittar hundhår överallt!! När det var gjort var det dags att gå tu och sätta igång. Det är ju så mycket som måste göras innan allt är på plats och i ordning. Trädgårdsmöblerna måste slipas och målas och det arbetet har jag förbrett för idag. Taket på pergolan är uppe och där ska jag hålla till med målningen så jag slipper stå i solen. Jag har krattat en del av på gräsmattan... men det är nåt som tar väldigt på nacke och axlar så jag får ta det lite lugnt med det. 

Rabatten vid altanen blev lite kortare nu och det gör då inget... ett led i planeringen för en åldrande befolkning i huset kan man väl kalla det! Jag känner att det är dags att dra ner på blomsterhavet och hålla mig lite kort så jag orkar med det vi har. Det blir inte 500 tagetes i år... kanske bara hälften. Lite andra blommor blir det också förstås. Växthuset måste också startas... men först ska jag byta ut bubbelplasten i det och det tar också tid. Men blommorna inne på köksbänken behöver komma ut i ljuset om det ska bli når av dem! 

Så snart är det dags att stänga syrummet för säsongen! Det har ju inte blivit så mycket sytt den här våren ... men det har ju haft sina randiga skäl och det är bara att vara glad över att allt inte blev värre än det blev!!!

Nu börjar ögonen vilja blunda så det är väl dags att jag avslutar och kryper ner mellan lakanen innan jag somnar på solen. Det känner på att vara ute hela dagarna tycker både jag och hundarna som nu snarkar på sina sovplatser runt mattes säng!

7 kommentarer:

 1. Åh, så vackra scillor och pärlor! Nog är det värt att krypa tätt intill, alltid! Den sista scillan är något alldeles särskilt den.

  Kuvösen blir ju inte alls likadan! Jättefin, med fönstret och taknock.

  Måla och slipa och dona - vilken aktivitet! Ska börja fundera på den biten jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker lika... den sista är det den bästa då jag tog bort vindskärmen och fick med lite naturbakgrund. Det är alltid bäst!
   Kuvösen blir lite luftigare med brutet tak tror jag.
   Nu inväntar vi kvällen med allt smällande och stressade hundar! Usch och fy!
   Ha en skön valborg!

   Radera
 2. Altanen blir toppen!
  Blommorna blommar och du fotograferar så bra!

  Och här hos oss skiner solen. Hoppas att ni har härligt väder, ni med, så du kan krypa omkring med kameran i högsta hugg. Eller kanske göra nåt helt annat utomhus.

  Ha det allra bäst, denna valborgsmässoafton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... det blir bra... bara allt blir färdigt! Här har vi ingen sol, det är kallt och var minusgrader i natt! Så vill vi ju inte ha det om vi ska unna vara ute och jobba. Fast det går ju inte i alla fall då man inte vet när första smällen kommer. Det är bäst att hålla hundarna inne såna här dagar.
   Hoppas att ni får en fin valborg!

   Radera
  2. Ja, fy. Ni har ju såna bekymmer. Här har vi den skottfastaste av de skottfasta och tänker inte på det där så mycket. Men jag vet av erfarenhet hur det är och det är INTE kul. Varken för folk eller fä.
   Solen har just gått i moln men en blick på termometern säger +15(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) grader, och den sitter på den kallaste sidan av huset. Otroligt!
   Må så gott, ändå! Trots smällare och sånt, menar jag.

   Radera
  3. +15... det skulle vara nåt det! Men det är ju skönt att ni har fint väder i alla fall! Vi måste ju hålla oss inne hur det än är! :D

   Radera
 3. Ohh vilket gäng vackra vackra bilder du bjuder på ;)
  Tack för det!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera