tisdag 1 maj 2012

Valborg kom och gick...

...allt gick över förväntan!!


På vår promenad upptäckte vi att det kommit ett nytt par till dammen...det blir spännande att se om de kommer att samsas med gräsandparet som redan finns där. De var inte speciellt oroliga över vår närvaro så det blev några bilder på dem!


Igår funderade jag över när björklöven skulle visa sig stora som musöron... det hade hänt över natten trots att det var minusgrader då! Här hänger en del allergen... det blir raka spåret till apoteket när de öppnar annars kan jag inte vara ute på ett tag! Det har varit så kallt under lång tid så jag har ligger steget efter lövsprickningen nu!


Här hade jag hittat en  tuva med vitsippor och glad skulle jag ta några bilder på dem. Men de visade sig vara oskarpa när jag kom hem. Under tiden kollade Hilda och ...

...
Märta noga in en cyklist som kom farande på vägen. Matte låg ju och kröp i gräset... så de höll vakt som synes! de har ju ansvar för en matte som inte kan försvara sig!

 Resten av dagen var vi mest inne då det inte var nåt trevligt väder att jobba ute i. Inför kvällens sedvanliga aktiviteter planerade vi en kväll hemma med oroliga skakande hundar och det är ju nåt som vi vet kommer vid nyår och sista april! Men... tänk... denna kväll förflöt UTAN en enda smällande raket... nästan. vid 23-tiden hördes en avlägsen smäll och Märta lämnade sin sovplats och kröp ihop vid mina fötter för en stund. Sen lugnade hon sig när det inte blev nåt mer! Tänk vad skönt det skulle vara om man kunde fira dessa helger utan fyrverkerier i bostadsområdena så man kunde välja om man ville vara med om sånt eller inte!

Slutet gott allting gott! Hoppas ni alla haft en härlig Valborg...  det har vi haft!!
God Natt!

6 kommentarer:

 1. Så fint. Tur att vovvarna håller reda på matte. Appropå fåglar så har vi just nu besök av en stilig fasan och sen har duvorna fått för sig att bygga bo i enen utanför huset. Ja nu är det vår./L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet ju vad som kan hända när man har ögonen i kameran... då är det bra med vakter!

   Oj... fåglarna har brådis nu när det varit kallt så länge!! Vi har haft jättekallt idag så vi har inte känt av våren idag men den kommer!!
   Ha det gott

   Radera
 2. Så skönt att det gick lindrigt med skott på sista april! Och skrakarna är ju underbart fina. Undrar just hur du får till de där collagen... du sa att de blir så själva men jag hittar ingen sån "knapp" i PS.

  Björkvepan blev läcker, men det är helt onödigt att vara allergisk mot sånt! Glad 1:a maj på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappt att det är sant att de slapp den förfärliga rädslan... jag är sååå tacksam för det!

   I mitt Photoshop Elements finns det en knapp som heter collage i en meny till höger... så jag tror nog att det finns i PS också, men kanske lite dold i nån meny. Kanske du kan söka på collage? Vi kan kanske byta mot runda hörn :D

   Vepan är ett otyg om du frågar mig... men fin att se på!

   Fin maj på till också!!

   Radera
 3. Skönt att höra att valborg blev en så lugn tillställning!
  Jag går också och tittar efter musöron på björkarna, har nämligen några rosor som ska klippas då. Inte för att jag någonsin kommer att bli någon trädgårdsmästare, men klipper lite här och där bland de spretiga rospinnarna, det gör jag. Åtminstone vartannat år *S*

  Collage är ju kul, fast ditt blev ju så mycket finare än mitt, gjort på enklaste vis i Picasa.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Nog har vi musöron ...och hängen, allergenerna sprutar åt alla håll! Men klipp rosorna du det är dags för det!
  Picasa är alldeles utmärkt bra för att göra collage med... jag har laddat hem det och provat! Så... på det igen!
  Kram

  SvaraRadera