onsdag 23 maj 2012

En smultronblomma...

...gör väl ingen sommar... men den följs snart av fler!


Ensam är stark... tänkte den nog och slog ut sina blomblad!!
Det vill inte bli nån riktig värme har i norduppland... men det går ändå att vara ute och få lite gjort!

Två altangolv körde jag rena med högtryckssprutan  i går. Det är ett tungt göra när man har så klena händer,  men det gick rätt så bra. Förra året blev det inget sånt gjort därute... så det behövdes verkligen nu! I morgon kan jag nog dra på olja och sen kan vi börja använda vår härliga paviljong... som jag nu lärt mig att den heter ;) Den som gått under namnet pergola hos oss! På TV:ns Trädgårdsdags talades det om detta! Jag får allt ge mig... för jag vet ju att en pergola är en ställning med klätterväxter i utefter och över en gång... men har haft lite hjärnsläpp när det gäller pergola!!. Så nu får jag försöka vänja mig med att tänka rätt. Vår paviljong (bild ifrån förra året)  


Jag slipade lite också lite på trädgårdsmöblerna... som jag hade börjat med när L hastigt blev sjuk tidigare... och det är ju inte heller nåt bra jobb när händerna värker och har tappat kraften. Men om jag gör lite i taget så går det. Lite duttande lite med grundfärgen på den nya altanen blev det också... det är så mycket som ska målas på eländiga ställen, som under takfoten  och för att inte tala om det höga brutna innertaket som jag inte ens har börjat med än!. Den som inte gör nåt annat än målar kan ju säkert rycka på axlarna åt det lilla  projektet... men jag gör det INTE!! Några nappatag med ogräset hann jag också med innan det var dags att sluta för dagen. L har klippt gräset och håller på med att slå kanterna.

Ungefär på samma sätt har den här dagen också gått med den skillnaden att det har varit liiite varmare idag. Jag var bara tvungen att ta det tag med dammsugaren inne i huset... det blir ju lite si och så med det när jag är ute och jobbar på. Men ibland är det bara så att det måste till en genomgång om vi inte ska drunkna i hundhår, grus och damm! Det blir allt lite skönare efteråt!

Symaskinerna står där inne och tittar anklagande på mig när jag är i närheten. Men så är det för mig på sommaren. Jag hinner inte sy just nåt... men borde ju göra färdigt gardinerna till köket som ligger och väntar på de sista sömmarna.

Tänk att sitta därute i paviljongen i skymningen, med en kopp varmt kaffe och lyssna på koltrasten ... det är nästan obetalbart det! Då glömmer jag hur trött jag är och att ryggen nästan gått av!

Vi njuter allt lite i vårt gula hus mellan hav och sjö i norduppland... gör det ni också därute!!
Kram!

10 kommentarer:

 1. För att inte orka så tycker jag att det låter som att du gör förfärligt mycket, men det kanske är som här när jag egentligen inte kan- lite "dutt" här och lite "dutt" där! Försök nu att njuta av er vår i den fina paviljongen!
  Vi har något så speciellt som att vår pergola nog faktiskt också är en paviljong!
  Tänk vad man får lära sig när man läser bloggar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt så att jag är såå ledbruten så jag kan knappt röra mig när jag packat ihop för dagen. Men samtidigt känns det ganska bra att jag orkar... mer än jag kunnat tro! Tänk att vi levat i fel tro både du och jag... jag som alltid vurmat för en pergola med klängrosor vid stolparna!!
   Så kan det gå.
   Kram

   Radera
 2. Visst är det härligt att kunna vara ute och trädgårdsfixa och symaskinerna väntar nog tålmodigt på dig till hösten ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... det är härligt att vara ute och maskinerna kan gott stå där... ett tag framöver!
   Ha det gott och kram

   Radera
 3. SÅ fin Er paviljong er.
  Provar du at tager det lungt og njud af freden i paviljongen og at varmen også er på väg til Er i norduppland :o)
  NU har vi fått sol og varme i DK.....ändelig började det:-)
  Knus
  Vibeke i DK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är en verklig juvel vår paviljong... där mår jag väldigt bra. Värmen har faktiskt letat sig lite åt vårt håll så det finns hopp.
   Där nere hos er har ni väl riktig sommar redan??
   Passa på att njuta.
   Knus!

   Radera
 4. Nåja, pergola eller paviljong - en paviljong är ju några pergolor som är ihopsatta! Bara det blommar runt stolparna så... :D

  Skönt att den kommer till bästa användning i år och att du bökar på i trädgården. Själv rymmer jag som vanligt!

  SvaraRadera
 5. Tack... det var ju en alldeles utmärkt beskrivning det... enkelt och bra! Taket är kan du tänka dig!? Inga 500 tagetes i år... men det blir sommar ändå!!

  Du rymmer väl inte... du har bara en mycket större trädgård än vi har! Lättskött skogstomt, ungefär lika stor som Uppland:D

  SvaraRadera
 6. Nu var det längesen jag gav mej tillkänna här hos dej. Jag läser allt, såklart, men ibland räcker det inte riktigt till att skriva. Fina bilder, fin paviljong. Glädjer mej såååå åt att L varit ute och klippt gräs. Det låter sunt och bra!

  Visst är det jobbigt med allt som "måste" göras, men kanske går det att låta bli några måsten och ta dem senare? Ibland funkar det, men ibland blir man ännu mer stressad av att veta att den där "göra-listan" blir längre och längre och då är det kanske lika bra att ta itu med en del. Du vet själv hur du fungerar.

  Tack för allt fint du skriver hos mej!
  Kram! Och kli!

  SvaraRadera
 7. Det gör inget att du inte alltid skriver!! Visst är det roligt att L orkar göra lite... men det går sakta och han blir väldigt trött!Kondition är ju färskvara och han har förlorat så mycket under den långa tid han varit dålig! Mina "måsten" ligger på och försvinner inte för att jag blundar! Men jag betar av lite nu och då och en del gräver jag ner!
  Jag skriver inte alltid hos dig heller... man jag gillar det du gör!!
  Kram och kli!!

  SvaraRadera