söndag 20 maj 2012

Vår landskapsblomma...

... den enda rutiga blomman!


 Nu blommar den i vår rabatt!! Den är ett under av skönhet tycker jag. Den lyckas bli rutig varje gång... om den inte är vit förstås!!


Nu gäller det att njuta av den för den blommar... som alla lökar... bara under en kort intensiv tid.


Även skuggbräckan har slagit ut sig vackra blommor i stenpartiet. De blommorna är små så det är bara att krypa nära inpå med kameran!!

Helgen har varit solig och varm... det betyder att jag har varit ute hela dagarna och har börjat med trädgårdsarbetet. Jag har flyttat ut alla plantor i växthuset och det var skönt att få tillbaka köksbänken igen . Det kan ju bli frost än så det gäller att vara vaksam och sätta på värmen därute om det skulle hända! Jag har inte så mycket plantor i år... men det blir nog sommar ändå. Ogräset växer så klart och jag har rensat lite i rabatterna, inte alla... men ändå en början!

Målningen av altanen har jag också börjat med och det är ett ändlöst göra tycker jag... även om det måste göras. Grundmålningen är det som gäller nu  och det är mycket jobb. Vi får väl se hur jag orkar med det. Sånt arbete är ju inte det bästa för mig med min onda nacke och värkande händer. Men jag tar en dag i taget och går det, så går det! Jag blir lite orolig när jag ser hur mycket det är som ska göras och dagarna går så fort.

Det gäller att inte oroa sig och göra så gott man kan. Det blir nog nån råd med det mesta... tror jag så där lite optimistiskt och sticker huvudet i sanden.

Så ser det ut i det gula huset för tillfället och får vi bara ha fint väder så är jag glad och nöjd!
Ha det gott därute.

18 kommentarer:

 1. T.o.m. den vita är rutig om man tittar lite noga. Jättevackra är de i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... du har såå rätt... men då får man som du sa titta noga! Idag har vi allt lite kallt och blåsigt,,, inget sittande på altanen blir det.
   Kram

   Radera
 2. Ja naturen vet vad som är vackert. Ta du lite i taget med målningen så blir du klar innan du vet det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu får man ha ögonen öppna om man ska hinna med se allt som blommar. Målningen blir som den blir... lite i taget. Det lönar sig så lite att stressa!
   Kram

   Radera
 3. Vilka underbart fina foton du tar, tänk vad naturen kan måla...Kram o tat lugnt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Immi! Naturen den kan den... och det är svårt att imitera den! Jag målar grundfärg jag och det är ju inte så rysligt vackert, men nödvändigt säger de som vet! Så det är bara att göra som proffsen säger!
   Kram

   Radera
 4. Har oxå Kungsängsliljan blommnde nu.
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 5. Grattis... den är jättefin!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Antog att det var pga kungsängsliljan som folk kröp med rumpan i vädret på ängarna vid Vaksala kyrka igår! Kankse gör detsamma idag, vem vet, eller åker ut till Kungsängen utanför Ultuna, där finns det också massor, när det är dags.

  Lagom takt är bäst... tänker jag som köpt ny färg till ytterdörren. Burken står så bra där på bänken, tycker jag! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert är det så! Har du inte varit där med rumpan i vädret då?? Jag vet att de finns där men... det är lite för långt bort ju!!
   Låt du den burken stå till sig lite innan du börjar :D Den håller sig lääänge om man inte lämnar den utan lock nån längre stund!
   kli till skägg och anka... liten kram till dig så där bara ändå!

   Radera
 7. Vackra bilder på blommorna-som vanligt!
  Jag målar också, fast just nu så är det stolar och inte blir det bra!
  Tänk att det ska vara så svårt att få de där färgdropparna på rätt ställe och inte i klump! Jag har aldrig kunnat måla. Det ser ut som när en treåring varit framme och kluddat, men jag gör som du: Lite i taget och aktar mig!
  Det hoppas jag att du också gör, Bibbi!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måla är inte det jag allra helst gör... men det ska ju göras det med! Jag har tre tio-liters hinkar som blänger på mig, så dina stolar är nog en svinblink de! Men vi tar det lite lugnt så går det nog bra eller hur?
   Kram

   Radera
 8. WOW vilken blomsterprakt du bjuder på!! I min trädgård är det lite snålt med sånt, men jag tror banne mig att det är dags för att ändra på det ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åja... du kan du med... men tack!! Så lite sommarblommor till att börja med... sen fortsätter du med perenner om du tycker att det är roligt. Det är det... jag lovar! Lite jobbigt... men säg vad som inte är det!
   Kram

   Radera
 9. SÅ härliga bilder! Urfint fotat.
  Härlig att det verkar gå åt rätt håll i det gula huset.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Du är ju jätteduktig du med alla dina fina bilder!! Kameran är en god vän!
   Vi jobbar på att gå åt rätt håll!
   Kram

   Radera
 10. Hejsan Bibbi
  SÅ helt vidunderlige, underbare fotos af blommarne. Du er en dugtig fotograf.
  Tag det lungt og njud af sol og varmen. Inte kan du hinna alt du gärne vil.
  Knus
  Vibeke i DK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... jag blir väldigt glad när mina bilder blir uppmärksammade!! kameran är viktig för mig och den hjälper mig när jag behöver tänka på andra saker för att rensa hjärnan!!
   Du har så rätt Vibeke... ingen kan hinna med allt... men alla kan hinna nåt!! Det får vara bra ändå!!
   kram

   Radera