lördag 9 juni 2012

Dagen gick i hjärtats tecken...

...i vitt visserligen... men vackra som få. Jag ser verkligen fram emot att det vita  Löjtnantshjärtat ska blomma... varje år. Den kommer lite efter de vanligare röda, men den är väl värd att vänta på!


Någon har väldigt vanvördigt kallat denna vackra blomma för... sergeantsarsle! Ja ja, lite likt kanske... fast jag har aldrig sett ett sånt... en sergeants... menar jag då!


Gulkragen lockar inte till några nedsättande öknamn... den är bara vacker den!


Även Irisen har slagit ut mot garageväggen. Den sträcker på sig och är nöjd, över att den blev högre än förra årets blomma, som fortfarande står kvar. Så oerhört slarvigt av mig! Men jag kan helt frankt erkänna att jag inte hunnit till den rabatten ännu. Ni skulle se hur det ser ut lite längre ner mot kullerstenarna där under! Men hoppet finns att jag kommer dit snart! Men på andra sidan gången har jag ju redan rensat... så det så!


här syns den perfekta landningsbanan för flygfän på jakt efter nektar... markerat och klart! Följ bara spåret rakt fram!!


Jag fick idéen av Lizzan som visade en utblommad maskros för ett tag sen och jag tyckte att den var så fin  så jag stal den rakt av. Inte bilden förstås... utan motividéen.
Hoppas att du inte tar illa upp... Lizzan! Du kan ta nåt av mina motiv som tröst :D

Idag har det varit kallt här... men vi klarade oss ifrån det utlovade regnet. Men jag har varit sååå nedrigt trött så det blev just inget gjort ute idag. Det är kanske bättre i morgon och då kan jag kanske börja plantera ut lite av de plantor som trängs i växthuset. Nu ska väl frostrisken vara över även här hos oss?? Men den här sommaren kan man inte ta nåt för givet så det gäller väl att vara på sin vakt trots allt!

Det är lite oroligt här då L inte mår riktigt bra. Han har börjat svälla i benen och händerna och det gillar vi inte. Han är hjärtopererad för 9 år sen och har klarat sig utan några problem men hjärtat sen dess. Nu vet vi ju sen den senaste rundan på sjukhuset att han har ett litet hål i hjärtväggen... det som troligen orsakat hans proppar. Jag är lite oroad över att det här kan hänga ihop. Men L har en tid hos husläkaren i nästa vecka så vi får väl ge oss till tåls tills vi varit dit! Jag är ju ett lejon och jag vakar över de mina som ett sånt och nu spänner jag klorna... och käkarna så de värker!!

Det var en liten notis ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland där det inte blir nåt TV-tittande den här helgen... då mannen i huset lyckades trycka lite fel på dosan. Men det gör inte mig nåt och fotbollen är räddad då han har sin egen tv att titta på! :D Lyckligtvis!

Ta hand om er därute!
Bibbi

25 kommentarer:

 1. Hej, Bibbi!
  Jag älskar löjtnantshjärtat med, fast aldrig sett vit en, bara rosa... men vacker är den i alla fall. Och iris är en till blomma att prova på att göra, fast en sån fin landningsbana är inte att tänka på att måla på siden :-)
  Hoppas att allt ordnar sig för er i det gula huset och att värmen kommer snart.
  Kram, Anastasia

  SvaraRadera
 2. Åhhh... du kan nog fixa till det du Anastasia!! Det blir nåt att vänta på att få se!! Lycka till med den!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så ljuvliga bilder!
  Jag gillar att den gamla Irisen var med på bilden!
  Det ger perspektiv!!!!
  Hoppas att det ordnar sig med L.
  Jag är inte trött, men idag har det värkt i händerna så att jag nästan grät!
  Hjärnan måste få sy!
  Hur går det med dig?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maja... varför ska inte kameran jobba när jag måste göra det?? Även jag gillar Irisen. Perspektiv... till förra året menar du? Där är det gamla redan borta!
   Var lite rädd om dina händer och säg till hjärnan att den inte kan få som den vill alla dagar!! Även tvinnar mina onda händer... de får slita med allt ogräs. Annars mår jag rätt så bra.
   Kramen

   Radera
 4. Haha, jag kom nästan av mig helt, när jag läste det öknamnet på löjtnantshjärtat - roligt!
  Vackra blommor och fröställningar i fint ljus.
  Hoppas nu verkligen att L får något mot svullnaderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... visst är det likt?? Kvällsljuset är snällt mot motiven och ger lagom mjuka bilder.
   jo du L får allt göra ett besök hos doktorn... men de har väl börjat dra ner inför sommaren. Då ska folk INTE vara sjuka!
   Ha det gott och klia de fyrfota vännerna

   Radera
 5. Underbara bilder! Vilken skärpa du får till och såå fina kompositioner!
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh... vad snäll du är Carina! Jag är stadig på handen vet du! Näe då... skojar bara... det är kameran som är på bra humör bara! du tar inte så dåliga bilder du heller ju! Men det var ett tag sen jag tittade in hos dig... tack för påminnelsen.
   Kram

   Radera
 6. Vilka underbara blombilder!! Och jag kan förstå smeknamnet på den vita löjnantshjärtat, likheterna är slående ;) Inte tar jag illa upp inte, blir tvärtom glad över att jag kan inspirera dig, det är väl lite meningen med att visa upp sina bilder, oavsett om det är rena fotomotiv eller nått sytt!!
  Stor KRAM Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du visst är det likt... men lite elakt mot den fina blomman! Du har helt rätt när det gäller att inspirera varandra och jag visste ju att du inte skulle misstycka och skrev det mest för att skoja lite.
   Ha det gott och stor kram till dig

   Radera
 7. Hej Bibbi, vad fina dina helvita Löjtnatshjärtan är! Har faktiskt aldrig sett sådana. Köpte mig ett par knallröda för ett tag sen, hade aldrig sett såna förut heller! Stor kram från Dalarna och Irmeli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... nu har du sett en!! De växer nog inte i dalajord ser du!! Men visst är den fin! Knallröda vet inte jag om jag sett heller.
   krya nu på dig och rid inte mer i sommar!
   Kram

   Radera
 8. Så vackra de är dina bilder, vita löjtnantshjärta har jag aldrig sett. Hoppas nu allt blir med L. Ta hand om er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men... inte du heller? Men nu har du sett en sån. Vi ska se till att han blir bättre... den gode mannen!
   Ta hand om er ni också!
   Kram

   Radera
 9. Så vackra dina Löjtnanshjärtan är, påminner mig om dem som stod i min mormors trädgård (då går vi tillbaka i början av 50-talet)då jag var en liten flicka och var redan då förtjusta i dem. Jättefina bilder även på de övriga blommorna! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att jag kunde väcka dina minnen... jag har också såna från samma tid! Min mormor hade också såna i trädgården. den vita är vackrast!
   Kram

   Radera
 10. Fantastiskt vackra "militärstjärntar" du har! Kanske skulle jag se mej omkring efter en sån planta? De vanliga verkar ju trivas här hos oss, kanske en sådan också skulle gilla att bo här?

  Ta nu du väl hand om dej och L! Och är du det minsta tveksam så ska ni inte vänta på den där läkartiden till veckan, utan åka in på direkten!!!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du kan kommer hit så kan du få en planta :D Den skulle säkert trivas hos dig! också!

   Jag håller koll på gubben...det kan du tro!
   Kram

   Radera
  2. Du är bra snäll, du!

   Radera
 11. Superhärliga bilder... och vilken rolig info ang. blommans "öknamn" :))
  Ta hand om dej o guben.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett gammalt minne som vaknade!

   Jag vakar som en hök över honom! Så han har inte en chans att bli sämre utan att jag ser det!
   Kram

   Radera
 12. Tack Bibbi för alla vackra bilder du delar med dig! Man blir så glad när man ser dem.Ni kämpar så tappert du och din man!Ha det så gott! June i Ludvika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du blir glad June... det gör så gott att vara till glädje för andra! Vi kämpar på med allt och det går som det går!!
   Ha det du med
   Kram

   Radera
 13. Oj oj ,du är vän med din kamera du!!!Såååå fina bilder!!
  Håller alla tummar för er att allt går bra.Jag känner igen detta.../krammmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva... vad roligt att du tittar in!
   Vi ska väl klara det här med... om inte med lätthet så ändå!!
   Kram

   Radera