söndag 3 juni 2012

Hur mycket ska det regna???

Nu tycker jag verkligen att det RÄCKER!! Hela veckan har det bara vräkt ner... och jag undrar över hur mycket vatten det finns däruppe??!! Men det har ju haft den lilla fördelen att jag fått lite fart i syrummet... men bara lite!


Parismotiv är visst populärt nu och jag kunde förstås inte stå emot... det blev mitt sätt att få se lite av Paris!! Där har jag aldrig varit och lär väl aldrig komma dit heller. Men det sörjer jag inte över ... så det så.


Det tog sin lilla tid att brodera ut dessa mönster förstås... men det regnar ju ute, så det spelar inte så stor roll tycker jag. Man kan ju göra annat medan maskinen syr så jag passade på att plocka med allt som samlas när man inte tar reda på det på en gång. En hel massa mönster kom in i en pärm och det blev genast mycket snyggare på arbetsbänken! Skönt!

Barnbarnet Emma har fått sommarjobb på en camping i närheten så hon bor hos oss under de dagar hon arbetar. Resvägen blir mycket kortare på det sättet. Det blir lite liv på luckan med ungdom i huset och det är roligt för både oss "gamlingar" och hundarna, som blir överlyckliga när Emma kommer.

Arbetet ute ligger nere av förklarliga skäl. Jag hann i alla fall slipa och olja in det andra altangolvet som stod på väntelistan... så nu kan jag börja med målningen på den nya "pensionärskuvösen" när det torkat upp lite. Det ska bli så skönt när det är färdigt!!

Det finns en del plantor i växthuset som behöver tas om hand och det kan jag ju göra fast det regnar, så det blir nog till att göra det i morgon. Men det går inte att plantera ut nåt här än då det är alldeles för kallt! Värmen kommer väl vad det lider, så det är bara att vänta!

Så ser det ut i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland för tillfället.
Ha det gott ni alla därute.
Bibbi

10 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Jag har också de broderierna men har inte kommit till skott ännu, men har några ideer i åtanke/L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa broderier kan jag bara inte låta bli... jag gillar de enklare som inte tar evigheter att brodera ut! Urban Threads har mycket som jag gillar!

   Radera
 2. Superfina kuddar! Trist med det kalla blöta vädret, men jag hoppas att det vänder snart! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Härliga broderier. Jag gillar också Urban Threads-broderierna. Lite annorlunda och tuffa.
  Jättesnygga kuddar!

  Kram i regnrusket.

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara kuddar du gjort, häftigt med alla dessa broderier! Kram o så hoppas vi på värme!!

  SvaraRadera
 5. Fina de är dina kuddar, jag tycker om Paris en härlig stad, idag har vi klarat oss utan regn tack och lov, men jag kan tänka mig att det är mysigt att påta i växthustet när regnet smattrar på rutorna kan lite se det framför mig , som i en film

  SvaraRadera
 6. Håller med dig att nu får det sluta regna och bli varmt igen ;) Härlig kudde du sytt!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 7. Regn och rusk tycks det var lite varstans i vårt avlånga land, men vips så tror jag att värmen kommer tillbaka. Tycker att det verkar som om du får en hel del gjort ändå!

  Stor kram och en hel massa kli!

  SvaraRadera
 8. Du ser visst alltid till att ha fullt upp!Inte för att jag fattar hur maskinen kan brodera själv, men jag fattar just inget om nåt, så det är inte konstigt! Fint blev det. Kallast på över 80 år var det visst på lördagen... hu!

  Hoppas jobbet blir bra för Emma!

  SvaraRadera
 9. Som ni kanske förstår så är det fullt upp... jag har inte ens haft tid att svara på era inlägg... men väl läst dem! Tack för att ni tar er tid att skriva!! Mycket handlar ju om regnet som ju vräkt ner i mängder... men nu har vi fått hela juni månads ranson så nu ska väl solen komma!!
  Kuddarna hittar väl sin plats så småningom!
  Ha det gott allihop och tack igen!!

  SvaraRadera