onsdag 6 juni 2012

Vilken äng vi hittade...

...eller inte riktigt... vi har varit där  många gånger förut.


Men nu stod den i fullständigt överväldigande blom! Som synes luktade det väldigt gott där också! Märta och Hilda nosade omkring, helt uppslukade av nån doft (som säkert inte hade med blommorna att göra) och jag kröp omkring in det halvvåta gräset med kameran i högsta hugg! Lycklig jag med!


Jag vet inte vad de heter dessa skira blommor men de är väldigt vackra och många! Jo, Tovsippa, Hillevi visste... tack för det!!


Titta bara på dem... de är som solar bland vita skyar!


De här blommorna är inte vilda... inte helt i alla fall, men de trivs på ängen i solskenet!


Jag lyckades nästan få Märta att titta på mig... men bara nästan! Hon har nog tröttnat på min glugg under alla år som jag jagat henne med min kamera!


Det blev ingen semester för skomakaren i vårt område i år... de blommar ju samtidigt syrenen och och häggen. Den vita syrenen är väldigt vacker och är nåt jag önskar att ha i trädgården. Det måste jag göra nåt åt!!

 de är allt vackrast när de får vara kvar på busken tycker jag! Så klart är det härligt att ha dem i en vas också men de vissnar ju såå fort!

Idag har det ju varit vår Nationaldag hela långa dagen och flaggorna har vajat. Det är ju nåt att vara glad över och att fira! Solen sken en stund i alla fall, men var var värmen?? Inte hos oss! Men vi kan ju inte få allt förstås!

Hoppas att ni alla haft en fin dag och ta hand om er!
Kram
Bibbi


14 kommentarer:

 1. Det är tovsippa! Underbart vacker. Finns vild vara på Öland och Gotland, men förvildad på andra ställen, bland annat hos dig! Vilken prakt!

  På jobbet, i Spånga, består bebyggelsen runt skolan av mycket gamla, vackra villor. Där finns mycket mycket syren, oftast planterade med vitt och ljuslila och mörklila ihop. Fint!

  Haha, Märta ser verkligen inte fotoglad ut!

  Hoppas att värme kommer som lättar upp lite ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du visste namnet på blomman! Den har jag bara sett på ett ställe här hos oss och det är precis på länsgränsen mot Gästrikland! På vår gamla bruksgata blommar också syrenerna i massor, det är jättefint.
   Schnauzer fotoglad... näe du!
   Värme har vi haft idag och jag har jobbat på utanför växthuset med mina plantor... de ska avhärdas nu för senare utplantering. Bäras ut och bäras in med andra ord. Det blir allt lite tagetes ändå.
   Ha det och klia skägg och anka!

   Radera
 2. Fina bilder du tagit...men ingen värme här heller, den får man ha inombords! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Immi! Värmen kom hit idag och den kunde ju inte var på två ställen så du fick kallt :D Men regnet kommer tillbaka igen, säger de på TV:n :(
   Ha det gott ändå
   Kram

   Radera
 3. Vackert är det i vårt land! Och du har hittat några guldkorn här, tack för dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Öland och Gotland och här på vår plätt... det du! Guldkornen finns lite spridda... vilka har ni utöver Klampen? :D
   Kram och skön helg!

   Radera
  2. Mellansjö, såklart. Och några ställen i Skåne. Och Slätberget, där jag inte varit på länge för jag tror att det är vindfällen kvar från Dagmar fortfarande... och.. och... och...! *S*

   Visst kan man tycka att det är tur att vi inte har 15 barnbarn. Men vi har iaf fem... fast jag har bara med fyra på bilderna, för femman ska inte synas på nätet. Hon är egentligen inte alls "vår" heller, men alla barn är allas barn. Har jag hört. Och en del barn behöver kanske lite fler vuxna än just sina släktingar. Så kan det vara.

   Ha det härligt!

   Radera
  3. När man väl har dem kan man ju inte önska bort nån av dem! Alla barn behöver vuxna som kan lite omärkligt kan guida dem fram i livet, så de hamnar rätt! Egna eller andras... det spelar ingen roll det!

   Radera
 4. Vilka fina bilder du har tagit och visst är det fint med vita syrener och även de andra färgerna! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catarina! Blommorna tävlar om att blomma denna kalla vår... de gillar visst när det är kallt!
   Hoppas att ni har det lite bättre... här väntar vi på regnet... igen!!
   Kram

   Radera
 5. Som vanligt visar du upp de vackraste av bilder!
  Jag är så stolt över att ha en vit syren.
  Den är allt som finns kvar av en hel häck som jag satte för många år sedan.
  Bara en enda trivdes och frodades!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Men du har ändå en att njuta av... det ska jag snart ha också!! Nu ska jag titta på vad du haft för dig i dag sen ska jag sova!! Det är trädgårdsdags i morgon igen1
  Kram

  SvaraRadera
 7. Syrener så vackra och doftar så härligt ! Klia dina fotomodeller lite extra i skägget ;-)

  SvaraRadera